Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
81

Testvérlövészek (2018)

Les frères Sisters
Filmadatlap
 
31
Szereplők
8
Vélemények
27
Képek
9
Videók
 
Mozéria   2019. 05. 02.
The Sisters Brothers

Többször elém került az elmúlt pár hónapban, de mindig passzoltam, egyrészt azért mert a westernek egy-két kivételtől eltekintve nem igazán fogtak meg soha, másrészt John C. Riley-ról az Anchorman féle borzalmakra asszociál a filmes féltekém. Tegnap aztán mégis adtam neki egy esélyt és nagyon nem bántam meg. A sors iróniája, hogy Riley magasan viszi a prímet az egyébként is nagyon jó szereplőgárdában, tényleg zseniálisan alakítja a filozofálgató, változatni, sorsából kitörni akaró bérgyilkost. Egyébként meg egy western, aminek a fő mozgatórugója nem az akció és az erőszak, hanem a jól kimunkált karakterek és a kerek, értelmes, nyelvezetüket tekintve kifejezetten szokatlan dialógusok. Ráadásul a történet nem merül ki annyiban, hogy ki marad életben a lövöldözés végén, hanem több síkon mozog és nincsenek előre leosztott jók és gonoszok. Nem tudom mit szívtak a készítők, de kétségtelen, hogy nagyon egyedit alkottak a műfajban. Még az elmaradhatatlan akciójelenetek is érdekesen komponáltak és izgalmasak, nem két hordó mögül, vagy a fő utcára kiállva lövik halomra egymást az ellenfelek. Egy szó mint száz, nekem nagyon tetszett, a fentiek mellett egyébként remekül fényképezett gyönyörű tájakon és díszletek között zajlanak az események.

 
Hajrakte   2019. 01. 07.

A szereplőgárda teli találat, a sztori ugyan nem egy hihetetlen tanmese de szórakoztató, közben pedig kőkemény dolgok is történnek benne. Két nap alatt kétszer néztem meg mert elsőre nem nyerte el a tetszésemet, de tudtam, hogy megéri azt a plusz két órát az újranézés, igazam lett !


 
Csillagpor   2019. 03. 30.
Western újragondolva

Nem vagyok az a tipikus western rajongó, de ez teljesen levett a lábáról. Zseniális szereplőgárda, klasszikus hangulat és pazar történetmesélés. Kár, hogy ennyi évig húzták a bemutatását. Igazán jó volt végre látni moziban valami mást. Üde színfolt ez ma a kínálatban:)

 
L.Regina   2019. 03. 29.
A testvérlövészek bakot lőnek

Pár napja láttam, és hát ez a film egy hatalmas csalódás volt számomra, amiért főleg az előzetest okolom, ami egy hatalmas félrevezetés volt. Hisz mi is volt az említett előzetesben? Egy remek szereplőgárdát vonultatott fel, ez már egy jó pont. Aztán felcsendül a zene, Gloria Jones Tainted Love-ja és az embert elfogta az érzés, hogy na, ez aztán egy igazi laza, cool film lesz, frappáns párbeszédekkel, adok-kapok viccekkel, mindezt pár pisztoly párbajjal megspékelve. Na hát a fent leírtakból nem lesz semmi. Az egész filmnek "európaias" légköre van, ami nem lenne feltétlen baj, de talán nem egy jó dolog, ha egy ízig-vérig amerikai westernfilmet várunk. Poénok csak elvétve vannak benne, és az ... több»

 
kmona   2019. 03. 30.

A Testvérlövészek igen eszement film lett, amiben egyenlő arányban keverednek a vígjáték, a dráma és a romantikus filmek elemei mindezt egy nagyon hangulatos western köntösbe csomagolva. Reilly és Phoenix párosa nagyon ütős, öröm volt őket együtt látni a vásznon, de úgy általában véve is egy tényleg igen eredeti filmről van szó, aminek megéri adni egy esélyt.

Jake Gyllenhaal
Riz Ahmed
John C. Reilly
Joaquin Phoenix
Joaquin Phoenix
John C. Reilly
John C. Reilly
Joaquin Phoenix
Riz Ahmed
Jake Gyllenhaal
 
A Testvérlövészek, a műfaj eszközeit használva mutat be teljesen új nézőpontokat és problémákat, emellett pedig remek humorral is rendelkezik. több»
 
Egyszóval nincsenek itt emberfeletti hősök, csak egyszerű hús-vér emberek, akik végzetes hibákra is képesek. Ezért is tud a Testvérlövészek olykor, a maga meglepő módján igen drámai hangvételű mozi lenni. több»
 
Kívánom, hogy még több ilyen alkotás szülessen, mint a Testvérlövészek, és akkor egy értékesebb filmes társadalom élvezőivé válunk, akiknek nem az egysíkú szórakozás a létformája. több»
 

A filmet Tabernasban, Spanyolországban forgatták. Mivel a helyszín nagyon hasonlít az észak-amerikai sivatagokra, korábban számos westernt forgattak a környéken.

(hp)
 

A kritikai siker ellenére a Testvérlövészek csúnyán leszerepelt a mozipénztáraknál. 38 millió dolláros költségvetése mellé mindössze 10 milliót hozott.

(hp)
 

A Testvérlövészek Patrick Dewitt azonos című regényének adaptációja.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.