Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
75

Testvérlövészek (2018)

Les frères Sisters
Filmadatlap
 
31
Szereplők
13
Vélemények
27
Képek
9
Videók
 
Ms. Akárki   2019. 07. 28.

Már hiányzott egy igazán jó kis western film a mozikból. Kellemes izgalmas volt a testvérek kalamajkáját, munkáját figyelni. Egy kicsit modernizálták a tipikus banditás történetet és ez nagyon jót tett neki

 
MMcFly2015   2019. 09. 24.
Ne egy cowboy-jal teli, régi vágású westernfilmet várjunk...

A régivágású westernek kihaltak, ezért ha találkozunk egy hozzájuk hasonló, ígéretes mai alkotással, akkor arra érdemes felfigyelni. Így voltam a Testvérlövészekkel is. Tisztában vagyok azzal, hogy a műfaj nem igényel nagy történetet, hisz a fő motiváció a klasszikusokban sem volt több egy bosszúnál, rablásnál, vagy valaki kiszabadításánál. Mégis, ennél azért többet vártam. A színészgárda és az előzetes okkal felcsigázta az érdeklődésemet. A poénkodás nálam besült. Én nem tudtam felfedezni egyetlen momentumot sem, ami miatt a vígjáték kategóriába okkal be tudjam sorolni. Viszont a karakterekre elég sok hangsúlyt fektetett a film, ami részben jó, viszont egy idő után unalmassá tud válni... Lényegében az aranyláz korszakában játszódó western lenne ez, mégis csak a környezetet tudtam csodálni, mint westernt, egyébként egy rém egyszerű road movie, aminek a végére átjön a film mélysége, a testvéri összetartozásról, a családról és a kabzsiságról. Mégegyszer nem nézném meg, sőt ajánlani se merném akárkinek, szerintem jobban közelít a film művészi oldalról a westernhez, mint egy jól megszokott vadnyugaton játszódó film. Legyen az klasszikus, vagy a 2000 után készült próbálkozások.


 
koricapito   2019. 08. 15.
Testvéri kötelék

Nem a kedvenc műfajom a western, mégis van néhány olyan darab, ami megfogott és kifejezetten elnyerte a tetszésemet. Nyugodtan mondhatom, hogy most már a Testvérlövészek is ebbe a kategóriába tartozik. A szereplőgárda figyelemreméltó, ezért is döntöttem úgy, hogy próbát teszek a filmmel. Ritkán fúj össze a szél ilyen tehetséges művészeket, így, mikor megnyomtam a lejátszás gombot, az sem zavart, hogy fogalmam sem volt arról, hogy mire számítsak a cselekményt tekintve. Létezik a színészeknek egy olyan csoportja, akiknek már a puszta jelenléte is képes érdeklődést kiváltani belőlem egy film iránt. Joaquin Phoenix és Jake Gyllenhaal ebbe a csoportba tartoznak. Egyikük sem az a biztonsági játéko... több»

 
BoBamburg   2020. 01. 03.

Szépen fényképezett, jó hangulatú film, de hogy őszinte legyek, semmi újat nem adott. Legalábbis engem nem tudott magával ragadni, sőt, helyenként sajnos kissé untatott is, pedig nagyszerűek voltak a színészek, de a történet kevés volt :(

 
Mozéria   2019. 05. 02.
The Sisters Brothers

Többször elém került az elmúlt pár hónapban, de mindig passzoltam, egyrészt azért mert a westernek egy-két kivételtől eltekintve nem igazán fogtak meg soha, másrészt John C. Riley-ról az Anchorman féle borzalmakra asszociál a filmes féltekém. Tegnap aztán mégis adtam neki egy esélyt és nagyon nem bántam meg. A sors iróniája, hogy Riley magasan viszi a prímet az egyébként is nagyon jó szereplőgárdában, tényleg zseniálisan alakítja a filozofálgató, változatni, sorsából kitörni akaró bérgyilkost. Egyébként meg egy western, aminek a fő mozgatórugója nem az akció és az erőszak, hanem a jól kimunkált karakterek és a kerek, értelmes, nyelvezetüket tekintve kifejezetten szokatlan dialógusok. Ráadásul a történet nem merül ki annyiban, hogy ki marad életben a lövöldözés végén, hanem több síkon mozog és nincsenek előre leosztott jók és gonoszok. Nem tudom mit szívtak a készítők, de kétségtelen, hogy nagyon egyedit alkottak a műfajban. Még az elmaradhatatlan akciójelenetek is érdekesen komponáltak és izgalmasak, nem két hordó mögül, vagy a fő utcára kiállva lövik halomra egymást az ellenfelek. Egy szó mint száz, nekem nagyon tetszett, a fentiek mellett egyébként remekül fényképezett gyönyörű tájakon és díszletek között zajlanak az események.

Jake Gyllenhaal
Riz Ahmed
John C. Reilly
Joaquin Phoenix
Joaquin Phoenix
John C. Reilly
John C. Reilly
Joaquin Phoenix
Riz Ahmed
Jake Gyllenhaal
 
A Testvérlövészek, a műfaj eszközeit használva mutat be teljesen új nézőpontokat és problémákat, emellett pedig remek humorral is rendelkezik. több»
 
Egyszóval nincsenek itt emberfeletti hősök, csak egyszerű hús-vér emberek, akik végzetes hibákra is képesek. Ezért is tud a Testvérlövészek olykor, a maga meglepő módján igen drámai hangvételű mozi lenni. több»
 
Kívánom, hogy még több ilyen alkotás szülessen, mint a Testvérlövészek, és akkor egy értékesebb filmes társadalom élvezőivé válunk, akiknek nem az egysíkú szórakozás a létformája. több»

A film összbevétele 3 143 056 dollár volt (imdb.com).

 

A filmet Tabernasban, Spanyolországban forgatták. Mivel a helyszín nagyon hasonlít az észak-amerikai sivatagokra, korábban számos westernt forgattak a környéken.

(hp)
 

A kritikai siker ellenére a Testvérlövészek csúnyán leszerepelt a mozipénztáraknál. 38 millió dolláros költségvetése mellé mindössze 10 milliót hozott.

(hp)
 

A Testvérlövészek azonos című regényének adaptációja.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.