Napokon belül a mozikban Jacques Audiard filmje, melynek premierje kapcsán 8 érdekességet gyűjtöttünk össze, melyet érdemes tudnod a filmről.

Már csak napok kérdése, és a mozikban pazar kritikai fogadtatásban részesült Testvérlövészek, mely minden bizonnyal nálunk is komoly sikerekre számíthat. A film rendezői székét Jacques Audiard foglalhatta el (A próféta, Rozsda és csont), míg a főbb szerepekben olyan színészeket láthatunk majd, mint Jake Gyllenhaal, Joaquin Phoenix, Rutger Hauer, John C. Reilly, Riz Ahmed, Allison Tolman és Carol Kane. A forgatókönyvet Jacques Audiard, Thomas Bidegain és Patrick Dewitt szerezte.

Íme 7 érdekesség a premierfilmről, amit nem árt tudnod, mielőtt jegyet váltasz:

  • A filmet Tabernasban, Spanyolországban forgatták. Mivel a helyszín nagyon hasonlít az észak-amerikai sivatagokra, korábban számos westernt forgattak a környéken.
  • A Testvérlövészek Patrick Dewitt azonos című regényének adaptációja.
  • A francia direktor, Jacques Audiard első angol nyelvű filmje.
  • A film alapjául szolgáló regény megfilmesítési jogait 2011-ben vásárolta meg John C. Reilly produckiós cége. Ezt követően négy évnek kellett eltelnie a produkció hivatalos bejelentéséig. Ekkor derült ki, hogy a rendezői széket a francia direktor, Jacques Audiard foglalhatja el.
  • A Testvérlövészek világpremierje 2018. szeptember 2-án volt a Velencei Filmfesztiválon, öt nappal később pedig a Torontói Nemzetközi Filmfesztivál közönsége előtt is bemutatkozott.
  • A filmet álló ovációval fogadták a 75. Velencei Filmfesztiválon, ahol Jacques Audiard elnyerte a legjobb rendezőnek járó Ezüst Oroszlán-díjat.
  • A filmet igen pozitívan fogadták a kritikusok. A Testvérlövészek a RottenTomatoes kritikaaggregátor portálon jeleneg 85 százalékon áll 140 szemlézett cikket követően (2019. január).

Hazai premierdátum: 2019.03.28.

A film előzetesét idelent tudjátok megnézni: