2019.03.29 16:35 L.Regina Olvasottság: 500x
1

A testvérlövészek bakot lőnek

Pár napja láttam, és hát ez a film egy hatalmas csalódás volt számomra, amiért főleg az előzetest okolom, ami egy hatalmas félrevezetés volt. Hisz mi is volt az említett előzetesben? Egy remek szereplőgárdát vonultatott fel, ez már egy jó pont. Aztán felcsendül a zene, Gloria Jones Tainted Love-ja és az embert elfogta az érzés, hogy na, ez aztán egy igazi laza, cool film lesz, frappáns párbeszédekkel, adok-kapok viccekkel, mindezt pár pisztoly párbajjal megspékelve. Na hát a fent leírtakból nem lesz semmi.

Az egész filmnek "európaias" légköre van, ami nem lenne feltétlen baj, de talán nem egy jó dolog, ha egy ízig-vérig amerikai westernfilmet várunk. Poénok csak elvétve vannak benne, és az egész film kicsit művinek hat. A fegyveres harcról pedig ne is beszéljünk, hisz aligha van két nagyobb lövöldözés a cselekményben! Ez nem feltétlen lenne baj, ha legalább valami mással kitöltenék a játékidőt, de nem, ehelyett jelentéktelen dolgokról cseverésznek jelentéktelen karakterek. Vannak szálak, melyek nem futnak ki sehová, és a vége is úgy hat, mintha gyorsan le akarták volna zárni a filmet. Az operatőri munka semmi extra, hogy legalább képekben gyönyörködhetnénk. (Pl.: The ballad of Buster Scruggs). Azt azért szeretném leszögezni, hogy az összes színész jól hozza a karakterét, a baj csak az, hogy ezek eléggé egydimenziós, karton személyiségek. Nem tudunk meg róluk semmit, a döntéseik sok esetben nem tudjuk, miért születtek. Egy karakterről sem lehetne úgy 3 mondatnál többet mondani. Ez alól kivételt jelent Charlie Sister, Joaquin Phoenix karaktere, aki a legtöbb (egyetlen) háttérsztorit kapja. Nagyon szórakoztató ez a karakter, egy igazi zakkant, szociopata típus, aki viszont nem valami okos és egy igazi suttyó.

A testvérlövészek bakot lőnek

Végezetül még annyit, hogy bár szerintem a mozijegy árát nem éri meg, egy délutáni unaloműzőnek, egyszeri megtekintésre alkalmas, mert vannak benne szórakoztató pillanatok, momentumok (Amik legtöbbje Joaquin Phoenixhez és John C. Reilly-hoz köthetők) pl.: az ízletes pók, a fogkefe rejtelmei, kölcsön pofon visszajár stb. De azok sem nyújtanak semmi olyat, amit már ne láttunk volna. Három csillagot adtam a filmre, azaz átlagosnak minősítettem, és pontosan ez a film legnagyobb vétke: az átlagosság. Menj, nézd meg inkább a Djangot vagy a Hét mesterlövészt (régit, újat) újra!

LR.

dráma | krimi | vígjáték | western

A Patrick DeWitt westernregényéből készült filmb a Sisters fivérek életéről szól.1851-ben járunk, amikor nem könnyű emberségesnek lenni. Eli és Charlie testvérek és... több»

1