Játssz egy 80 cm képátlójú Hyundai okostvéért! Login  
64%

Budapest Noir (2017)

Budapest Noir
Filmadatlap
 
27
Szereplők
15
Vélemények
11
Képek
11
Videók

Galéria (11)

Kolovratnik Krisztián

Videók (11)

 
BoBamburg   2019. 01. 27.

legújabb vélemény

0

Nem igazán állt jól ez a stílus a filmnek. Értem én, hogy milyen akart lenni, de inkább volt kínos ahogy próbálták majmolni az amerikai vonalat, mintsem menő. Egyszerre akart sötét és pörgős lenni, de nagyon ütötte egymást a kettő. Történet is kissé ... több»

 
indingo   2018. 03. 06.

0

A hangulat és a látvány teljesen átjött. Igaz sztárparádé van benne. Az első 30 percben történt is valami, utána nagyon leült a történet és vontatottá vált. Mindezeket kicsit kompenzálta a csodás budapesti épületek.

 
MP170506   2018. 03. 17.

1

Kicsit lassú, több izgalmat vártam, de így is tetszett a film. Lassú lefolyású, csavaros történet, kiváló színészi alakításokkal. Megéri megnézni mindenképpen.

 
Szilonka   2018. 04. 10.

1

Meg lehetett nézni a filmet, de valami hiányzott belőle. Nagyon. Erre szokták mondani, hogy sótlan, erőtlen. A története csordogált és még úgy vártam volna valamit.

 
ArpiHajdu és Réci   2017. 10. 29.

0
Gordon Zsigmond nyomoz

Kondor Vilmos regényét nem olvastam, de tervezem! Viszont talán jobb is így, hiszen így tudtam élvezni a filmet, ami nyilván nem tudta felülmúlni az alapművet… De nem is kell neki, hiszen más műfaj. Számomra sikerült megteremteni a noiros hangulatot... teljes kritika»

 
Berto49   2017. 11. 03.

0
Fiaskó

A regénysorozat (Kondor Vilmos: Bűnös Budapest) első részének elolvasása után sokkal többet vártam, bár a könyvet is csak simán jóra értékeltem. Kérdőjelek sora fogalmazódott meg bennem, első és legfontosabb az a kérdés, hogy miért kellett egy külföl... teljes kritika»

 
diumiu   2018. 01. 30.

0

A magyar filmek újra szárnyalnak, így ezt a filmet is vártam, hogy moziban megtekinthessen. Maga a film tetszett, a szereplőket jól összeválogatták, a történet is nagyon tetszett, de nekem egy kicsit lassú volt a film. Nem vontatott volt, hanem lassú. A film meghozta a kedvemet a könyv elolvasásához.

A film 67 313 487 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 48 732 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Ragályi Elemér és Ragályi Márton - vagyis apa és fia együtt végezték a film operatőri munkálatait.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Anger Zsolt legnagyobb élménye a filmmel kapcsolatban, hogy Ragályi Elemérrel dolgozhatott, ugyanis gyerekként sokat járt moziba, jegyszedő nagymamájához, s sokszor hallotta Ragályi nevét.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Kolovratnik Krisztiánnak nem okozott nagy gondot, hogy Gordon Zsigmond egymás után szívja a cigarettákat, ugyanis ő maga is nagy dohányos.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Már régóta keresték a tökéletes főszereplőt, amikor Gárdos Éva belefutott Kolovratnik Krisztiánba egy kávézóban. Kolovratnik 2009 óta nem szerepelt filmben, így a Budapest noir lett a nagy visszatérése.

(ArpiHajdu és Réci)
 

47 nap alatt forgatták a filmet.

(szanko)
 
A jól működő történelmi referenciák által kirajzolódó korrajz egy valóban működképes része a Budapest Noirnak, de a vérszegény noir benyomás, a másfél órába belepréselt kapkodás és a kifejezetten gyenge párbeszédek és színészi játék lerombolja a filmélményt. 5/10 több»
 
A Budapest Noir legnagyobb hibája nem az, hogy képtelen fenntartani a néző érdeklődését a játékidő végéig, hanem az, hogy még felkelteni sem igazán tudja. 50/100 több»
 
A Budapest Noir izgalmas történetét tetszetős alakításokkal viszik vászonra a magyar színészvilág sztárjai, ám a klisés forgatókönyv és párbeszédek keserű utóízt hagynak a szájban. Ha nem Budapesten, hanem New Yorkban játszódna, semmi értelme nem lenne megnézni. Így viszont talán mégsem olyan hiábavaló fejezet a magyar filmezésben. 60/100 több»