Játssz egy Samsung Tv-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
63
Filmadatlap
 
28
Szereplők
15
Vélemények
11
Képek
11
Videók
Budapest Noir
 
indingo   2018. 03. 06.

A hangulat és a látvány teljesen átjött. Igaz sztárparádé van benne. Az első 30 percben történt is valami, utána nagyon leült a történet és vontatottá vált. Mindezeket kicsit kompenzálta a csodás budapesti épületek.

 
MP170506   2018. 03. 17.

Kicsit lassú, több izgalmat vártam, de így is tetszett a film. Lassú lefolyású, csavaros történet, kiváló színészi alakításokkal. Megéri megnézni mindenképpen.


 
Szilonka   2018. 04. 10.

Meg lehetett nézni a filmet, de valami hiányzott belőle. Nagyon. Erre szokták mondani, hogy sótlan, erőtlen. A története csordogált és még úgy vártam volna valamit.

 
ArpiHajdu és Réci   2017. 10. 29.
Gordon Zsigmond nyomoz

Kondor Vilmos regényét nem olvastam, de tervezem! Viszont talán jobb is így, hiszen így tudtam élvezni a filmet, ami nyilván nem tudta felülmúlni az alapművet… De nem is kell neki, hiszen más műfaj. Számomra sikerült megteremteni a noiros hangulatot, a korábrázolás izgalmas, egy olyan korszakot mutat be, amelyről nem sok információval rendelkezünk. Nem bonyolódik bele a történelmi magyarázatokba, nem ez a célja, csupán annyit tudunk, hogy Gömbös éppen most halt meg, s e miatt senkit nem érdekel egy holtan talált zsidó örömlány meggyilkolásának története. Egyedül Gordon Zsigmondot, aki igazi szenvedéllyel próbálja felgöngyölíteni az ügyet, s még attól sem ijed meg, hogy ennek érdekében igazi... több»

 
Berto49   2017. 11. 03.
Fiaskó

A regénysorozat (Kondor Vilmos: Bűnös Budapest) első részének elolvasása után sokkal többet vártam, bár a könyvet is csak simán jóra értékeltem. Kérdőjelek sora fogalmazódott meg bennem, első és legfontosabb az a kérdés, hogy miért kellett egy külföldön élő magyar ex vágót (Gárdos Éva), akinek igen csekély tapasztalata van a direktorságban megbízni ezzel a filmmel és a magyar viszonylatban kiemelkedő 900 millió forinttal támogatni? Mr. Vajna, a Filmalap teljhatalmú kényura mindent megtehet? A jelekből ítélve: IGEN! Felvetődik az a kérdés is, hogy, ha már magyar pénzből született nem kellett volna valamilyen ténylegesen megtörtént magyar bűnügyet a vászonra vinni, sajnos jócskán van belőlük. ... több»

Kolovratnik Krisztián
 
A krimi és a bűnfilm egyik első számú törvénye: ha feltűnik a színen egy pisztoly, annak valamikor el is kell sülnie. A Budapest noirnak viszont remeg az ujja a ravaszon. 5/10 több»
 
A Budapest Noir izgalmas történetét tetszetős alakításokkal viszik vászonra a magyar színészvilág sztárjai, ám a klisés forgatókönyv és párbeszédek keserű utóízt hagynak a szájban. Ha nem Budapesten, hanem New Yorkban játszódna, semmi értelme nem lenne megnézni. Így viszont talán mégsem olyan hiábavaló fejezet a magyar filmezésben. 60/100 több»
 
A jól működő történelmi referenciák által kirajzolódó korrajz egy valóban működképes része a Budapest Noirnak, de a vérszegény noir benyomás, a másfél órába belepréselt kapkodás és a kifejezetten gyenge párbeszédek és színészi játék lerombolja a filmélményt. 5/10 több»

A film 67 313 487 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 48 732 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Ragályi Elemér és Ragályi Márton - vagyis apa és fia együtt végezték a film operatőri munkálatait.

(ArpiHajdu és Réci )
 

Anger Zsolt legnagyobb élménye a filmmel kapcsolatban, hogy Ragályi Elemérrel dolgozhatott, ugyanis gyerekként sokat járt moziba, jegyszedő nagymamájához, s sokszor hallotta Ragályi nevét.

(ArpiHajdu és Réci )
 

Kolovratnik Krisztiánnak nem okozott nagy gondot, hogy Gordon Zsigmond egymás után szívja a cigarettákat, ugyanis ő maga is nagy dohányos.

(ArpiHajdu és Réci )
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.