2017.10.29 21:20 ArpiHajdu és Réci Olvasottság: <100x
0

Gordon Zsigmond nyomoz

Kondor Vilmos regényét nem olvastam, de tervezem! Viszont talán jobb is így, hiszen így tudtam élvezni a filmet, ami nyilván nem tudta felülmúlni az alapművet… De nem is kell neki, hiszen más műfaj.

Számomra sikerült megteremteni a noiros hangulatot, a korábrázolás izgalmas, egy olyan korszakot mutat be, amelyről nem sok információval rendelkezünk. Nem bonyolódik bele a történelmi magyarázatokba, nem ez a célja, csupán annyit tudunk, hogy Gömbös éppen most halt meg, s e miatt senkit nem érdekel egy holtan talált zsidó örömlány meggyilkolásának története. Egyedül Gordon Zsigmondot, aki igazi szenvedéllyel próbálja felgöngyölíteni az ügyet, s még attól sem ijed meg, hogy ennek érdekében igazi alvilági körökben kell kutakodnia. Sőt, őt csak ez élteti igazán. Kolovratnik Krisztián karakterét szerintem megfelelően építették fel külső tulajdonságai szempontjából, mindig körüllengi a sejtelmes cigarettafüst és a whiskygőz, a hosszú ballonkabát elengedhetetlen, na és még a hangja is olyan, mintha egész életében füsttel mérgezte volna. Egyetlen dolog idegesített, de az nagyon… a narrációja. Szerintem semmi funkciója nem volt, kissé úgy éreztem, mintha egy gyerek naplójából olvasnának fel részleteket: „és akkor most elindulunk és megkeressük X, Y-t…”. Tenki Réka viszont jól hozza a törekvő fotós lány szerepét, bár a két karakter közötti szerelmi viszony eléggé elnagyolt volt, ilyen formájában pedig feleslegesnek éreztem, amelyen szintén nem segített a szerelmi szál pofonegyszerű (mondhatni: közhelyes) lezárása.

dráma | krimi | misztikus | romantikus | történelmi

Gordon Zsigmond, a kiábrándult bűnügyi újságíró egy brutálisan meggyilkolt fiatal lány halála után nyomoz a ’30-as évek Budapestjén. A szálak több irányba vezetnek, és... több»

0