Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
NA

A csendmadár (2019)

Earthquake Bird
Filmadatlap
 
29
Szereplők
1
Vélemények
19
Képek
1
Videók

 
Berto49   2019. 11. 17.
Lucy Japánban

Lucy Fry a lehető legmesszebb költözött szülőhelyétől, egy másik szigetországban telepedett le, hogy megszabaduljon gyötrő emlékeitől. A mentális síkon sérült lány sikeresen beilleszkedett a gyökeresen más civilizációba, magányosan teltek a napjai, amíg nem találkozott a nagy Ő-vel. Ez a szerelem azonban újabb bonyodalmakkal járt. Elsősorban Alicia Vikander alakítása nyűgözött le, akire már „A dán lány” című filmben felfigyeltem (nem voltam egyedül, hiszen az Oscar-Bizottság is díjazta), bár abban Eddie Redmayne még nála is többet mutatott tehetségéből. Ebben a filmben Vikander olyan tökéletesen játszotta el a szerepét, mintha egyenesen a könyv lapjairól lépett volna a szemünk elé. A film megnézése után rögtön hozzákezdtem a szerencsére magyarul is olvasható könyvhöz. Sajnos nagyon ritkán fordul elő, de ebben az esetben igen, hogy tökéletes adaptáció keletkezett Wash Westmoreland direktorsága alatt. Remekül visszaadta a könyv gondolatiságát és az külön pluszt jelentett, hogy Japán nyüzsgő világa, természeti szépségeinek egy része meg is jelent a filmvásznon. Csak így érdemes hozzáfogni egy regény megfilmesítéséhez. Kár, hogy csak az ismert streaming szolgáltatás előfizetői láthatják, mert szélesebb forgalmazásban is sikeres lehetne.

Alicia Vikander
Alicia Vikander
Riley Keough
Alicia Vikander
Naoki Kobayashi
Alicia Vikander
Jack Huston
Alicia Vikander
Naoki Kobayashi
Wash Westmoreland
Riley Keough
Riley Keough
Alicia Vikander
Riley Keough
Naoki Kobayashi
Riley Keough
Alicia Vikander
Naoki Kobayashi
 

Susanna Jones "The Earthquake Bird" (2001) című regénye alapján. Magyarra fordított címe: "A csendmadár". Az Agave Könyveknél 2004-ben jelent meg először, Varga Bálint fordításában.

(Berto49 )
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.