Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
61%

Hóember (2017)

The Snowman
Filmadatlap
 
32
Szereplők
51
Vélemények
35
Képek
7
Videók

Galéria (35)

Videók (7)

 
Eastern79   2022. 12. 20.

legújabb vélemény

0
Fehér halál

Érdekes, komor hangulatú thriller jó sztorival, jó alakításokkal, azonban nem nyújt semmi extrát vagy kiemelkedőt. Michael Fassbendertől és Rebecca Fergusontól is láttunk már jobb alakítást, Val Kilmer felbukkanásának azonban kimondottam örültem. Tisztességes iparosmunka, az igényes és az átlagnál keményebb thriller kedvelőinek egyszer mindenképp ajánlott.

 
Berto49   2017. 10. 14.

2

Az ajándékba kapott mozijegy utalványt váltottam be erre a filmre, KÖSZÖNÖM! Amennyire vártam Jo Nesbø regényének (igenis regény, nem pusztán krimi!) filmváltozatát, akkora volt a csalódásom. Az már szinte művészet, hogy egy remek írás megfilmesítésé... több»

 
ArpiHajdu és Réci   2017. 10. 26.

1
Megrekedt az egész a norvég hóban

Nem olvastam még skandináv krimit, de hallottam az egyedi, borongós hangulatukról, amelyet véleményem szerint ez az adaptáció nem tudott megfelelően visszaadni. Láttuk persze a gyönyörű skandináv tájakat és szinte éreztük a hideget, ahogy folyamatosa... teljes kritika»

 
Puncs   2019. 03. 15.

0

Sokkal többet vártam ettől a filmtől. Az összes pozitívum, amit el tudok mondni róla az az, hogy szépen van filmezve és szépek benne a norvég tájak. Én bírom a lassú folyású mozikat, de ez már nekem is unalmas. A feszültségnek az idő előrehaladtával ... több»

 
HE7EDIK   2017. 11. 20.

1

Nem kéne más ebbe a jó kis sztoriba mint több vér, több gyilkosság, több brutalítás és misztikum. Egy sorozatgyilkos filmből mindig sokat ki lehet hozni. Alfredson ezt nem tudta megugrani, gyakorlatilag az egész egy nagy üresjárat, kiszámítható és vo... több»

 
indingo   2017. 10. 15.

1

Mai filmekhez képest nem volt annyira rossz, de mindenképpen többet vártam a filmtől. 20 perc után lehetett tudni, hogy ki a gyilkos, több ráutaló jel is volt illetve nagyon kevés szereplős a film, így nem kellett hozzá nagy logika.

 
Deku   2018. 02. 15.

0

Voltak pillanatok, amikor azt hittem, hogy végre lesz belőle valami de sajnos tele volt hibákkal. Kár hogy csak ennyit sikerül belepréselni a filmbe mert lehetett volna még benne erő, igazán jó alkotás lett volna ha nem szúrják el ennyire amennyire tették is.

A film összbevétele 43 084 060 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 134 536 246 forintot termelt. A hazai mozik összesen 103 500 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Jo Nesbo 2010-ben adta el a megfilmesítési jogokat a Working Title stúdiónak.

(respect the movies)
 

A film több norvég színészt is alkalmazott, érdekesség viszont, hogy nem engedték a készítők, hogy norvégül mondják fel a jeleneteiket, helyette az angol nyelvet kellett használniuk.

(respect the movies)
 

A film zenéjét eredetileg Johnny Greenwood készítette, de vele 2017 tavaszán szerződést bontottak, a helyére pedig Marco Beltramit szerződtették le.

(respect the movies)
 

A filmet 2016 januárjában kezdték forgatni, és 2016 áprilisára be is fejezték a felvételeket.

(respect the movies)
 

A film nem követi teljes mértékben a regényt.

(HE7EDIK)
 
Az energiatakarékos módba kapcsolt hollywoodi színészeken kívül nemigen tud felmutatni olyan megkülönböztető jegyet magán a Hóember, ami arra a döntésre késztetne minket, hogy egy bármilyen átlagos-korrekt skandináv krimi helyett inkább erre essen a választásunk. 5,5/10 több»
 
Az operatőri munka helyenként csodás, kiváltképp, ha a lenyűgöző tájat pásztázza a kamera, de még ez sem a film javát szolgálja, hiszen azt emeli ki, hogy mennyire nem sikerült a moziterembe jeges feszültséget varázsolni, csak szobameleg kókadtságot. Tél van és csend és hó és unalom. 45/100 több»
 
Hiába a nagy nevek és az észvesztő költségvetés, ha a helyiek kis pénzből, világszinten ismeretlen arcokkal minimum ugyanilyet képesek erőlködés nélkül összehozni. több»