Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
61%

Hóember (2017)

The Snowman
Filmadatlap
 
32
Szereplők
51
Vélemények
35
Képek
7
Videók

Vélemények: Hóember (2017)

 
Ratroson   2020. 11. 25.

legújabb vélemény

0

Hát ez elég uncsi lett. Legalább mindent beleadtak, mindent, ami volt bennük, de sokkal, de sokkal többre számítottam. Ez egyértelműen misztikus volt inkább, mint horror. Talán egy csipetnyi izgalom volt benne, de ezenkívül nem nagyon dob fel a film.... több»

 
Berto49   2017. 10. 14.

2

Az ajándékba kapott mozijegy utalványt váltottam be erre a filmre, KÖSZÖNÖM! Amennyire vártam Jo Nesbø regényének (igenis regény, nem pusztán krimi!) filmváltozatát, akkora volt a csalódásom. Az már szinte művészet, hogy egy remek írás megfilmesítésé... több»


 
ArpiHajdu és Réci   2017. 10. 26.

1
Megrekedt az egész a norvég hóban

Nem olvastam még skandináv krimit, de hallottam az egyedi, borongós hangulatukról, amelyet véleményem szerint ez az adaptáció nem tudott megfelelően visszaadni. Láttuk persze a gyönyörű skandináv tájakat és szinte éreztük a hideget, ahogy folyamatosa... teljes kritika»

 
Puncs   2019. 03. 15.

0

Sokkal többet vártam ettől a filmtől. Az összes pozitívum, amit el tudok mondni róla az az, hogy szépen van filmezve és szépek benne a norvég tájak. Én bírom a lassú folyású mozikat, de ez már nekem is unalmas. A feszültségnek az idő előrehaladtával ... több»

 
HE7EDIK   2017. 11. 20.

1

Nem kéne más ebbe a jó kis sztoriba mint több vér, több gyilkosság, több brutalítás és misztikum. Egy sorozatgyilkos filmből mindig sokat ki lehet hozni. Alfredson ezt nem tudta megugrani, gyakorlatilag az egész egy nagy üresjárat, kiszámítható és vo... több»

 
indingo   2017. 10. 15.

0

Mai filmekhez képest nem volt annyira rossz, de mindenképpen többet vártam a filmtől. 20 perc után lehetett tudni, hogy ki a gyilkos, több ráutaló jel is volt illetve nagyon kevés szereplős a film, így nem kellett hozzá nagy logika.

 
Deku   2018. 02. 15.

0

Voltak pillanatok, amikor azt hittem, hogy végre lesz belőle valami de sajnos tele volt hibákkal. Kár hogy csak ennyit sikerül belepréselni a filmbe mert lehetett volna még benne erő, igazán jó alkotás lett volna ha nem szúrják el ennyire amennyire tették is.

 
Szilonka   2017. 10. 15.

0

Lassan építkező, remek thriller, ami hozza a tőle elvárhatót. Nem olvastam a könyvet, de bennem nem maradt hiányérzet a filmmel kapcsolatban. A helyszínek gyönyörűek.

 
Bazzzsi   2017. 10. 19.

1

Annyira nem tragédia a film, mint ahogy sokan írták, talán más mint amit elsőre várna az ember vagy az előzetes alapján gondolt. Volt egy története, helyenként rémisztő is volt.

 
TomÁcs   2018. 04. 16.

1

Olyan érzésem volt a film nézése közben, hogy az amerikaiak is akarnak egy népszerű "északi" filmet csinálni. A történet nem volt elég szövevényes és a történet sem félelmetes.

 
harnas1207 Nézhetetlen  2018. 11. 22.

0

Az előzetes alapján egy igazán jó filmet vártam. Erre kaptam egy nagy halom lócitromot. Első kérdésem? hol a film vége? Olyan volt mintha a felét kihagyták volna. Elkezdtek egy igazi izgalmas krimit és a felénél gyorsan befejezték valami lagymatag hü... több»

 
Fahéjgolyó   2017. 10. 16.

1

Nem olvastam a könyvet így elfogulatlanul írom, hogy összességében átlagos film volt. Végig elég laposan építette fel a hangulatot, kicsit talán túl hosszú is volt. Ami a legjobban zavar, hogy !!!SPOILER!!! a végén vártam volna valami nagy verekedés... több»

 
BoBamburg   2018. 04. 03.

0

Feleslegesen hosszú film, kevés csavarral és unalmas történet vezetéssel. Párbeszédek és a szereplők laposak, itt-ott történik valami izgi, de semmi extra. Legvége pedig nevetségesen bénán és egyszerűen van lezárva.

 
Norbi   2018. 07. 31.

0

Igazán lebilincselő krimi film, csak ajánlani tudom a műfaj rajongóinak, jól kitalálták hogyan tudják a nézőket lélegzet- visszafojtva magukkal ragadni.

 
MMcFly2015   2017. 10. 17.

1

A skandináv krimik engem le tudnak venni a lábamról, legyen az könyv, vagy film. Jo Nesbø Hóemberét nem ismertem, így nem sok információ birtokában jutottam el a moziba. Ennek részben örültem, mert a hasonlítási alap hiányában, talán élvezem önálló f... több»

 
respect the movies   2018. 03. 05.

0
Félelmetesebbre számítottam

Szerintem csalódáskeltő egy film lett, legnagyobb sajnálatomra! Nagyon kedvelem a Skandináv krimiket és eddig egész jó filmeket is tudtak készíteni belőlük, még az amerikai változatú Tetovált lány sem okozott akkora csalódást számomra mint ez a film!... teljes kritika»

 
diumiu   2017. 10. 29.

0

Nagyon szeretem a megfilmesített irodalom kategóriát, de mindig fejtörést okoz, hogy mi legyen előbb a könyv vagy a film. A Hóember esetében most a film volt az első amivel találkoztam, a könyvet csak most kezdem el olvasni. Összehasonlítani így nem ... több»

 
Lonka   2018. 08. 30.

0

Jól indult a történet. Azonnal felkeltette az érdeklődésemet, de a közepétől nagyon kiszámíthatóvá vált. Sokkal jobb film lehetett volna.

 
Greeta   2017. 12. 09.

0

Kicsit úgy érzetem, hogy belecsöppentünk a történetbe. Nem volt a sztori, de azért kicsit lehetett volna egységesebb is és pár kérdésről elfeledkeztek a készítők.

 
Timcsi   2019. 03. 15.

0

Hangulatban és látványban hozta az elvárhatót, csak a lényeg maradt el, mégpedig az izgalom. Hamar rá lehetett jönni, ki áll az ügy mögött.

 
kevelin   2017. 10. 13.

0

Nem volt rossz de: a trailerben lévő jelenetek fele hiányzott a filmből, a gyilkos kilétén kívül semmi nem zárult le a filmben, az összes többi kérdés nyitot maradt. Egy csomó fonál lett úgy felvéve h az embernek gőze sincs arról mi köze vana sztori... több»

 
Queenakasha   2018. 04. 08.

0

A könyvet még nem olvastam, sokak szerint a film meg sem közelíti. Azt gondolom, hogy kicsit vontatott lett és unalmas, egy idő után szinte követhetetlen, annak ellenére nem sikerült jól megcsinálni, hogy sok kíváló színész játszik benne és egyébként ezeknek a havas tájaknak már alapból van egy sötét hatása.

 
Bizsu82   2017. 10. 19.

0

Az előzetese alapján is nagyon szimpatikus volt a film, és valóban nem is okozott csalódást. Benne voltak azok az elemek, amiket egy színvonalas, műfajához hű thrillertől elvárok: volt benne fordulat, nem volt kiszámítható, végig lekötötte a figyelme... több»

 
Syracuse   2018. 02. 02.

0

Nem adok rá max pontot, mert állítólag a regényhez képest (mihamarabb el akarom olvasni) gyenge lett. De önmagában, filmként abszolút 2017 legjobbjai között van. Színészi, operatőri, forgatókönyvírói munka mind-mind zseniális.

 
Timike   2020. 09. 23.

2

Az amerikaiak inkább hagyják meg ezt a műfajt a dánoknak és a norvégoknak. Erőtlannek éreztem a filmet, pedig egy izgalmas és kiszámíthatatlan történetre vágytam.

 
belavagyok   2020. 11. 08.

1

Jo Nesbø remek könyveket ír, briliáns történettel. A könyvet nem olvastam, de tuti, hogy nem így lett megírva. Talán nem az amerikaiaknak kellett volna elkészíteniük a filmet.

 
HanGa   2017. 10. 17.

1

Mindenképpen többet vártam a filmtől. Ami zavart, hogy nem tudtuk meg, hogy Fassbender karaktere miért is lett pityókás. Érte valami trauma vagy szerelmi csalódás? J.K. Simmonsos szál csak figyelemelterelő volt és ki sem derült, hogy mit ügyeskedett.

 
BThomi   2018. 01. 15.

0

Nem igazán értem a szájhúzást. Egy nagyon sablonos, kissé unalmas, de tipikus krimi. Tizenkettő egy tucat. Az volt a zavaró, mert átlagos? Olyan unom magam, és bambulom a tévét film. Egymagadban, vagy krimi rajongóval.

 
Zsceeeka   2018. 03. 31.

0

Olvastam a regényt, és bár nem ujjongtam érte, de nem volt annyira szörnyű, hogy félbehagyjam. Sajnos a filmet kénytelen voltam, mert nem bírtam végignézni. A nem túl erős alapsztorit rendkívül unalmasan sikerült adaptálni.

 
fcbnandi   2017. 10. 22.

1

Nagyon vártam ezt a filmet, mert olvastam Jo Nesbo könyveit, mivel szeretem a krimi műfajt. Sajnos nagyon gyengére sikerült a film. Csalódás volt. Bárcsak lenne egy igazi skandináv feldolgozás. Az tuti nem lenne bukta