Hóember

The Snowman

2017.10.16 Fahéjgolyó

Nem olvastam a könyvet így elfogulatlanul írom, hogy összességében átlagos film volt. Végig elég laposan építette fel a hangulatot, kicsit talán túl hosszú is volt. Ami a legjobban zavar, hogy !!!SPOILER!!! a végén vártam volna valami nagy verekedés... Több

2018.04.03 BoBamburg

Feleslegesen hosszú film, kevés csavarral és unalmas történet vezetéssel. Párbeszédek és a szereplők laposak, itt-ott történik valami izgi, de semmi extra. Legvége pedig nevetségesen bénán és egyszerűen van lezárva.

2017.10.17 MMcFly2015

Fagyos, de nem elég dermesztő

A skandináv krimik könnyen le tudnak venni a lábamról – legyen szó könyvről vagy filmről. Jo Nesbø Hóemberét nem ismertem korábban, így viszonylag vakon ültem be a moziba. Ezt részben előnynek éreztem, hiszen ha nincs hasonlítási alapom, talán jobban működik önálló filmként. (A lány a vonaton esetében ez például bevált.) Sajnos azonban már az intő jel ott volt: egy amerikai feldolgozás egy skandináv történetből – ez ritkán sül el jól. És ezúttal is érződik: a film próbálja másolni a műfaj jellegzetes stílusát, de valójában csak a havas tájakat sikerült visszaadnia. Az északi thrillerekre jellemző sötét hangulat, nyomasztó légkör és finoman felépített feszültség teljesen hiányzik. A történetvezetésben rengeteg a lyuk: számos kérdés megválaszolatlan marad, miközben a film súlytalanul hömpölyög előre. A gyilkosságok ugyan látványosak lehetnének, de a feszültség teljesen hiányzik mögülük. Így sajnos több az üresjárat, mint az izgalom. Michael Fassbender korrekt alakítást nyújt, de még az ő karaktere is papírmasé marad – kidolgozatlan, nehezen átélhető. Kifejezetten sajnálom, mert nagy igény lenne hasonló színvonalas krimikre. A Q-ügyosztályos filmek (Nyomtalanul, Fácángyilkosok, Palackposta) magasra tették a lécet, és a Hóember előzetese alapján azt reméltem, hasonló élmény lesz. Kár érte – ez most nem jött össze.

2018.07.31 Norbi

Igazán lebilincselő krimi film, csak ajánlani tudom a műfaj rajongóinak, jól kitalálták hogyan tudják a nézőket lélegzet- visszafojtva magukkal ragadni.

2018.03.05 respect the movies

Félelmetesebbre számítottam

Szerintem csalódáskeltő egy film lett, legnagyobb sajnálatomra! Nagyon kedvelem a Skandináv krimiket és eddig egész jó filmeket is tudtak készíteni belőlük, még az amerikai változatú Tetovált lány sem okozott akkora csalódást számomra mint ez a film!... Teljes kritika

2017.10.29 diumiu

Nagyon szeretem a megfilmesített irodalom kategóriát, de mindig fejtörést okoz, hogy mi legyen előbb a könyv vagy a film. A Hóember esetében most a film volt az első amivel találkoztam, a könyvet csak most kezdem el olvasni. Összehasonlítani így nem ... Több

2018.08.30 Lonka

Jól indult a történet. Azonnal felkeltette az érdeklődésemet, de a közepétől nagyon kiszámíthatóvá vált. Sokkal jobb film lehetett volna.

2017.12.09 Greeta

Kicsit úgy érzetem, hogy belecsöppentünk a történetbe. Nem volt a sztori, de azért kicsit lehetett volna egységesebb is és pár kérdésről elfeledkeztek a készítők.

2019.03.15 Timcsi

Hangulatban és látványban hozta az elvárhatót, csak a lényeg maradt el, mégpedig az izgalom. Hamar rá lehetett jönni, ki áll az ügy mögött.

2017.10.13 kevelin

Nem volt rossz de: a trailerben lévő jelenetek fele hiányzott a filmből, a gyilkos kilétén kívül semmi nem zárult le a filmben, az összes többi kérdés nyitot maradt. Egy csomó fonál lett úgy felvéve h az embernek gőze sincs arról mi köze vana sztori... Több

2018.02.02 Syracuse

Nem adok rá max pontot, mert állítólag a regényhez képest (mihamarabb el akarom olvasni) gyenge lett. De önmagában, filmként abszolút 2017 legjobbjai között van. Színészi, operatőri, forgatókönyvírói munka mind-mind zseniális.

2018.04.08 Queenakasha

A könyvet még nem olvastam, sokak szerint a film meg sem közelíti. Azt gondolom, hogy kicsit vontatott lett és unalmas, egy idő után szinte követhetetlen, annak ellenére nem sikerült jól megcsinálni, hogy sok kíváló színész játszik benne és egyébként ezeknek a havas tájaknak már alapból van egy sötét hatása.

2020.11.08 belavagyok

Jo Nesbø remek könyveket ír, briliáns történettel. A könyvet nem olvastam, de tuti, hogy nem így lett megírva. Talán nem az amerikaiaknak kellett volna elkészíteniük a filmet.

2020.09.23 Timike

Az amerikaiak inkább hagyják meg ezt a műfajt a dánoknak és a norvégoknak. Erőtlannek éreztem a filmet, pedig egy izgalmas és kiszámíthatatlan történetre vágytam.