Játssz egy Nintendo Switch-ért ·  Fórum Login  
65

Fekete Dália (2006)

The Black Dahlia
Filmadatlap
 
27
Szereplők
2
Vélemények
8
Képek
1
Videók
Fekete Dália
 
HercegPeter   2017. 12. 16.

legújabb vélemény

Vegyes érzéseim vannak a filmmel kapcsolatban. Egyrészt igazán jó a történet és a színészekre sem lehet panasz, másfelől pedig helyenként unalmas és vontatott. Egy másik problémám, hogy szerintem túlságosan is nyomják ezt a 40-es 50-es évekre jellemző krimihangulatot. Igen tudom, abban a korban játszódik és abban a műfajban készült, de nekem akkor is kicsit túlzás volt. Ha már ennyire át akarták adni ezt az érzést, akkor lehetett volna az egész film fekete-fehér. Viszont mint mondtam, a történet nagyon tetszik, néhol már kicsit túl is van csavarva, de nincs ezzel semmi gond.

 
rissa   2016. 10. 07.

A fekete Dália remek film, ami ötvözi a krimit, romantikát, a klasszikus retro hollywoodi mozit és a film-noirt, hitelesen mutatja be a háború utáni Los Angelest, ahol a dekadens újgazdag családok mellett megférnek a kétes nők, a sorozatgyilkosok. Betekintést ad a hírességek világába, emellett önéletrajzi elemeket is tartalmaz arról, hogy a film írója hogy dolgozta föl anyja meggyilkolását. S mindez rendkívól gazdag képi világgal.

A film összbevétele 22 518 325 dollár volt (imdb.com).

 

A film nyitotta a 63. Velencei Filmfesztivált 2006-ban.

(VFTS)
 

Kay szerepére Gwen Stefani is esélyes volt.

(VFTS)
 

Az átlagos jelenet hosszúság 7,3 másodperc.

(VFTS)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.