Játssz egy PlayStation-ért ·  Fórum Login  
80

A tetovált lány (2011)

The Girl with the Dragon Tattoo
Filmadatlap
 
30
Szereplők
38
Vélemények
8
Képek
1
Videók
 
sabnock666   2020. 03. 17.

legújabb vélemény

Nekem nem tűnt sem jónak,sem szuper kis mozinak,olyan átlagosnak,erősen közepesnek,olyan igazi tucatfilmnek.Fincher mellényúlt.De nagyon.Lapos,és egyszer nézős.

 
Puncs   2019. 03. 15.

Jó kis krimi, bár egy kicsit hosszan elnyújtották. Nehéz dolog egy bestsellert megfilmesíteni, mert ilyenkor a könyv rajongótábora már a premier előtt fikázza a filmet, de azt hiszem, David Finchernek sikerült jó mozit csinálnia. Daniel Craig és Rooney Mara is hitelesen játszott. Rooney Maranál hitelesebb színésznőt nem is találhattak volna a szerepre. Nekem tetszett.


 
indingo   2017. 11. 02.

Nekem az eredeti jobban bejött. Persze aki ezt látja elsőként izgalmasnak és érdekesnek fogja találni a történetet és Rooney Mara is nagyon jól hozta a karaktert, alig lehet megismerni.

 
Edii   2015. 04. 21.

Nagyon jó film. Gyorsan elrepült a 2,5 óra. Megérte megnézni. Az biztos, hogy sok szál futott egyszerre, néha eléggé elgondolkodtam, hogy mi is történik, de mindig rájöttem nagy nehezen.

 
Dodi   2015. 06. 10.

Úgy ahogy van egy az egyben lekoppintották a Svéd Tetovált lányt. Ez az amerikai unalmas, semmi izgalom, mert ez dettó az előző Tetovált lány koppintása. Sőt a szereplők sehogy se tudták felülmúlni, megközelíteni elődjüket. Az izgulhat ezen a filmen aki még nem látta az eredetit...

 
Noha nem tökéletes műről beszélhetünk, ám el kell ismerni, hogy a lassú folyású krimik kedvelői méltó módon ki lesznek szolgálva. A játékidő 2 és fél órájában leereszkedünk a romlottság és perverzió mocskába, ahol mindenkinek van valami takargatnivalója. Fincher jól adagolja az atmoszférát, ugyanakkor nem tolja túl a jellegzetes vonásait, amit eddigi filmjeiben is megszokhattunk tőle. több»

A film összbevétele 232 617 430 dollár volt (imdb.com).

 

A film 90 millió dollárból készült el, és 231 milliót hozott vissza. A kritikusoktól rengeteg pozitív kritikát kapott, de azért volt közöttük negatív vélemény is.

(Mavil)
 

Az egyik kávézóbeli jelenetnél kiderült, hogy pont ott dolgozik diákmunkásként Michael Nyqvist leánya. A film készítői megadták neki azt a lehetőséget, hogy egy kicsit együtt tudjon játszani apja egykori figurájával.

(Mavil)
 

A forgatás Svédországban zajlottt, és húsz éve nem volt olyan hideg tél, mint amilyen forgatás ideje alatt volt.

(Mavil)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.