Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
81%

A tetovált lány (2011)

The Girl with the Dragon Tattoo
Filmadatlap
 
30
Szereplők
38
Vélemények
60
Képek
1
Videók
 
Sabnock Sanatory   2020. 03. 17.

legújabb vélemény

Nekem nem tűnt sem jónak,sem szuper kis mozinak,olyan átlagosnak,erősen közepesnek,olyan igazi tucatfilmnek.Fincher mellényúlt.De nagyon.Lapos,és egyszer nézős.

 
Puncs   2019. 03. 15.

Jó kis krimi, bár egy kicsit hosszan elnyújtották. Nehéz dolog egy bestsellert megfilmesíteni, mert ilyenkor a könyv rajongótábora már a premier előtt fikázza a filmet, de azt hiszem, David Finchernek sikerült jó mozit csinálnia. Daniel Craig és Roon... több»


 
indingo   2017. 11. 02.

Nekem az eredeti jobban bejött. Persze aki ezt látja elsőként izgalmasnak és érdekesnek fogja találni a történetet és Rooney Mara is nagyon jól hozta a karaktert, alig lehet megismerni.

 
Edii   2015. 04. 21.

Nagyon jó film. Gyorsan elrepült a 2,5 óra. Megérte megnézni. Az biztos, hogy sok szál futott egyszerre, néha eléggé elgondolkodtam, hogy mi is történik, de mindig rájöttem nagy nehezen.

 
Dodi   2015. 06. 10.

Úgy ahogy van egy az egyben lekoppintották a Svéd Tetovált lányt. Ez az amerikai unalmas, semmi izgalom, mert ez dettó az előző Tetovált lány koppintása. Sőt a szereplők sehogy se tudták felülmúlni, megközelíteni elődjüket. Az izgulhat ezen a filmen aki még nem látta az eredetit...

 
Timcsi   2019. 02. 03.

Profi munka, még ha a történet nem is saját ötlet. Remek alakítások, fordulat és feszültség.

 
ANdraS   2015. 06. 22.

Nem rosz thriller, de ennél vannak jobbak is, és szerintem magától Finchertől is. Valahogy mű volt az egész, mintha érezni lehetett, hogy ez csak egy remake, amely minden körülmények között jobb akar lenni, mint az eredeti svéd film. Az eredetit nem láttam, de elhiszem, hogy jobb lehetett, mert maga a sztori érdekes volt.

A film összbevétele 232 617 430 dollár volt (imdb.com).

 

A film 90 millió dollárból készült el, és 231 milliót hozott vissza. A kritikusoktól rengeteg pozitív kritikát kapott, de azért volt közöttük negatív vélemény is.

(Mavil)
 

Az egyik kávézóbeli jelenetnél kiderült, hogy pont ott dolgozik diákmunkásként Michael Nyqvist leánya. A film készítői megadták neki azt a lehetőséget, hogy egy kicsit együtt tudjon játszani apja egykori figurájával.

(Mavil)
 

A forgatás Svédországban zajlottt, és húsz éve nem volt olyan hideg tél, mint amilyen forgatás ideje alatt volt.

(Mavil)
 

A film Stieg Larsson regénye alapján készült.

(rbernadett)
 

Számos svéd kritikus bírálta a karakterek akcentusát. Daniel Craig bevallotta egy interjúban, hogy ő az egész akcentus-témát hülyeségnek tartotta, ezért ő úgy beszélt, ahogy máskor is szokott.

(BSzabina)
 

Daniel Craig Mikael Blomqvist szerepe kedvéért alaposan felszedett, hogy emlékeztesse saját magát és a közönséget, hogy egy újságírót személyesít meg, nem pedig James Bondot.

(BSzabina)
 

A piercingek (köztük dupla fülpiercingek, szemöldökpiercing és mellbimbópiercingek), amiket Rooney Mara viselt Lisbeth Salanderként, egytől egyig valódiak voltak. Rooney Mara Svédországban és Brooklynban szerezte be őket. A füléből, a szemöldökéből és a szájából rögtön a forgatás befejezése után eltávolította a testékszereket, ám a jobb mellbimbójában arra az esetre, hogy a film folytatásában szerepelne, meghagyta. Azzal indokolta döntését, hogy nem szeretne mégegyszer átesni az ékszer felhelyezésén.

(BSzabina)
 

A film december huszadikán került a mozikba, pont azon a napon, amikor a regény kezdődik.

(BSzabina)
 

Lisbeth Salander szerepére először Natalie Portmant kérték fel, ám ő fáradtságra hivatkozva elutasította azt. Scarlett Johansson volt a következő jelölt, ám a rendező, David Fincher túl szexinek találta őt a szerephez. Szintén esélyes volt Jennifer Lawrence is, de őt túl magasnak találták. Végül Rooney Marara esett a választás.

(BSzabina)
 
Noha nem tökéletes műről beszélhetünk, ám el kell ismerni, hogy a lassú folyású krimik kedvelői méltó módon ki lesznek szolgálva. A játékidő 2 és fél órájában leereszkedünk a romlottság és perverzió mocskába, ahol mindenkinek van valami takargatnivalója. Fincher jól adagolja az atmoszférát, ugyanakkor nem tolja túl a jellegzetes vonásait, amit eddigi filmjeiben is megszokhattunk tőle. több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.