Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
80%

A tetovált lány (2011)

The Girl with the Dragon Tattoo
Filmadatlap
 
30
Szereplők
40
Vélemények
60
Képek
1
Videók

Galéria (60)

Videók (1)

 
msfini   2022. 02. 27.

legújabb vélemény

0
Jó, de kissé lassú krimi

Számomra nem volt olyan különleges élmény ez a film, hogy újra meg akarjam nézni. A sztori nem olyan fordulatos vagy érdekes, mint ahogy vártam, inkább átlagos. Elsősorban a rendező, David Fincher miatt néztem meg. Elég lassan kezd a film, sokáig tart az építkezés, mire a történet igazán beindul. A bő 2 és fél órából simán ki lehetett volna vágni legalább 30-40 percet. Ennek ellenére a főszereplőkből néztem volna többet, míg a mellékszereplők sok játékidőt elvesznek a filmből. Daniel Craig jól játszik, és a film is tud elég brutális dolgokat mutatni. Az alapanyag brutalitása mellett is meg tud maradni szórakoztató filmnek A tetovált lány, és jól hozza az európai filmek stílusát is. Az újságírásos szál és a bírósági ítélet semmit nem tett hozzá a történethez, viszont a film elején igen sok játékidőt felemésztett, nem is értem, miért hagyták benne. Természetesen összekötötte a két karaktert, de azon kívül semmi értelme. A regényt nem olvastam, nyilván nem tudja visszaadni annak komplexitását ennyi idő alatt. Számomra egyszer nézhető, de nem hiszem, hogy újranézném.

 
Puncs   2019. 03. 15.

0

Jó kis krimi, bár egy kicsit hosszan elnyújtották. Nehéz dolog egy bestsellert megfilmesíteni, mert ilyenkor a könyv rajongótábora már a premier előtt fikázza a filmet, de azt hiszem, David Finchernek sikerült jó mozit csinálnia. Daniel Craig és Roon... több»

 
Dodi   2015. 06. 10.

1

Úgy ahogy van egy az egyben lekoppintották a Svéd Tetovált lányt. Ez az amerikai unalmas, semmi izgalom, mert ez dettó az előző Tetovált lány koppintása. Sőt a szereplők sehogy se tudták felülmúlni, megközelíteni elődjüket. Az izgulhat ezen a filmen aki még nem látta az eredetit...

 
indingo   2017. 11. 02.

0

Nekem az eredeti jobban bejött. Persze aki ezt látja elsőként izgalmasnak és érdekesnek fogja találni a történetet és Rooney Mara is nagyon jól hozta a karaktert, alig lehet megismerni.

 
Sabnock Sanatory   2020. 03. 17.

0

Nekem nem tűnt sem jónak,sem szuper kis mozinak,olyan átlagosnak,erősen közepesnek,olyan igazi tucatfilmnek.Fincher mellényúlt.De nagyon.Lapos,és egyszer nézős.

 
Timcsi   2019. 02. 03.

0

Profi munka, még ha a történet nem is saját ötlet. Remek alakítások, fordulat és feszültség.

 
ANdraS   2015. 06. 22.

0

Nem rosz thriller, de ennél vannak jobbak is, és szerintem magától Finchertől is. Valahogy mű volt az egész, mintha érezni lehetett, hogy ez csak egy remake, amely minden körülmények között jobb akar lenni, mint az eredeti svéd film. Az eredetit nem láttam, de elhiszem, hogy jobb lehetett, mert maga a sztori érdekes volt.

A film összbevétele 232 617 430 dollár volt (imdb.com).

 

A film 90 millió dollárból készült el, és 231 milliót hozott vissza. A kritikusoktól rengeteg pozitív kritikát kapott, de azért volt közöttük negatív vélemény is.

(Mavil)
 

Az egyik kávézóbeli jelenetnél kiderült, hogy pont ott dolgozik diákmunkásként Michael Nyqvist lánya. A film készítői megadták neki azt a lehetőséget, hogy egy kicsit együtt tudjon játszani apja egykori figurájával.

(Mavil)
 

Svédországban húsz éve nem volt olyan hideg tél, mint amilyen a forgatás ideje alatt volt.

(Mavil)
 

A film Stieg Larsson regénye alapján készült.

(rbernadett)
 

Számos svéd kritikus bírálta a karakterek akcentusát. Daniel Craig bevallotta egy interjúban, hogy ő az egész akcentus témát hülyeségnek tartotta, ezért ő úgy beszélt, ahogy máskor is szokott.

(BSzabina)