Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
80%

A tetovált lány (2011)

The Girl with the Dragon Tattoo
Filmadatlap
 
30
Szereplők
41
Vélemények
60
Képek
1
Videók

Galéria (60)

Videók (1)

 
msfini   2022. 02. 27.

legújabb vélemény

0
Jó, de kissé lassú krimi

Számomra nem volt olyan különleges élmény ez a film, hogy újra meg akarjam nézni. A sztori nem olyan fordulatos vagy érdekes, mint ahogy vártam, inkább átlagos. Elsősorban a rendező, David Fincher miatt néztem meg. Elég lassan kezd a film, sokáig tart az építkezés, mire a történet igazán beindul. A bő 2 és fél órából simán ki lehetett volna vágni legalább 30-40 percet. Ennek ellenére a főszereplőkből néztem volna többet, míg a mellékszereplők sok játékidőt elvesznek a filmből. Daniel Craig jól játszik, és a film is tud elég brutális dolgokat mutatni. Az alapanyag brutalitása mellett is meg tud maradni szórakoztató filmnek A tetovált lány, és jól hozza az európai filmek stílusát is. Az újságírásos szál és a bírósági ítélet semmit nem tett hozzá a történethez, viszont a film elején igen sok játékidőt felemésztett, nem is értem, miért hagyták benne. Természetesen összekötötte a két karaktert, de azon kívül semmi értelme. A regényt nem olvastam, nyilván nem tudja visszaadni annak komplexitását ennyi idő alatt. Számomra egyszer nézhető, de nem hiszem, hogy újranézném.

 
Puncs   2019. 03. 15.

0

Jó kis krimi, bár egy kicsit hosszan elnyújtották. Nehéz dolog egy bestsellert megfilmesíteni, mert ilyenkor a könyv rajongótábora már a premier előtt fikázza a filmet, de azt hiszem, David Finchernek sikerült jó mozit csinálnia. Daniel Craig és Roon... több»

 
indingo   2017. 11. 02.

0

Nekem az eredeti jobban bejött. Persze aki ezt látja elsőként izgalmasnak és érdekesnek fogja találni a történetet és Rooney Mara is nagyon jól hozta a karaktert, alig lehet megismerni.

 
Dodi   2015. 06. 10.

1

Úgy ahogy van egy az egyben lekoppintották a Svéd Tetovált lányt. Ez az amerikai unalmas, semmi izgalom, mert ez dettó az előző Tetovált lány koppintása. Sőt a szereplők sehogy se tudták felülmúlni, megközelíteni elődjüket. Az izgulhat ezen a filmen aki még nem látta az eredetit...

 
Sabnock Sanatory   2020. 03. 17.

0

Nekem nem tűnt sem jónak,sem szuper kis mozinak,olyan átlagosnak,erősen közepesnek,olyan igazi tucatfilmnek.Fincher mellényúlt.De nagyon.Lapos,és egyszer nézős.

 
Edii   2015. 04. 21.

0

Nagyon jó film. Gyorsan elrepült a 2,5 óra. Megérte megnézni. Az biztos, hogy sok szál futott egyszerre, néha eléggé elgondolkodtam, hogy mi is történik, de mindig rájöttem nagy nehezen.

 
Timcsi   2019. 02. 03.

0

Profi munka, még ha a történet nem is saját ötlet. Remek alakítások, fordulat és feszültség.

A film összbevétele 232 617 430 dollár volt (imdb.com).

 

A film 90 millió dollárból készült el, és 231 milliót hozott vissza. A kritikusoktól rengeteg pozitív kritikát kapott, de azért volt közöttük negatív vélemény is.

(Mavil)
 

Az egyik kávézóbeli jelenetnél kiderült, hogy pont ott dolgozik diákmunkásként Michael Nyqvist lánya. A film készítői megadták neki azt a lehetőséget, hogy egy kicsit együtt tudjon játszani apja egykori figurájával.

(Mavil)
 

Svédországban húsz éve nem volt olyan hideg tél, mint amilyen a forgatás ideje alatt volt.

(Mavil)
 

A film Stieg Larsson regénye alapján készült.

(rbernadett)
 

Számos svéd kritikus bírálta a karakterek akcentusát. Daniel Craig bevallotta egy interjúban, hogy ő az egész akcentus témát hülyeségnek tartotta, ezért ő úgy beszélt, ahogy máskor is szokott.

(BSzabina)