Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
80%

A tetovált lány (2011)

The Girl with the Dragon Tattoo
Filmadatlap
 
30
Szereplők
41
Vélemények
60
Képek
1
Videók

Vélemények: A tetovált lány (2011)

 
msfini   2022. 02. 27.

legújabb vélemény

0
Jó, de kissé lassú krimi

Számomra nem volt olyan különleges élmény ez a film, hogy újra meg akarjam nézni. A sztori nem olyan fordulatos vagy érdekes, mint ahogy vártam, inkább átlagos. Elsősorban a rendező, David Fincher miatt néztem meg. Elég lassan kezd a film, sokáig tart az építkezés, mire a történet igazán beindul. A bő 2 és fél órából simán ki lehetett volna vágni legalább 30-40 percet. Ennek ellenére a főszereplőkből néztem volna többet, míg a mellékszereplők sok játékidőt elvesznek a filmből. Daniel Craig jól játszik, és a film is tud elég brutális dolgokat mutatni. Az alapanyag brutalitása mellett is meg tud maradni szórakoztató filmnek A tetovált lány, és jól hozza az európai filmek stílusát is. Az újságírásos szál és a bírósági ítélet semmit nem tett hozzá a történethez, viszont a film elején igen sok játékidőt felemésztett, nem is értem, miért hagyták benne. Természetesen összekötötte a két karaktert, de azon kívül semmi értelme. A regényt nem olvastam, nyilván nem tudja visszaadni annak komplexitását ennyi idő alatt. Számomra egyszer nézhető, de nem hiszem, hogy újranézném.

 
Puncs   2019. 03. 15.

0

Jó kis krimi, bár egy kicsit hosszan elnyújtották. Nehéz dolog egy bestsellert megfilmesíteni, mert ilyenkor a könyv rajongótábora már a premier előtt fikázza a filmet, de azt hiszem, David Finchernek sikerült jó mozit csinálnia. Daniel Craig és Roon... több»


 
indingo   2017. 11. 02.

0

Nekem az eredeti jobban bejött. Persze aki ezt látja elsőként izgalmasnak és érdekesnek fogja találni a történetet és Rooney Mara is nagyon jól hozta a karaktert, alig lehet megismerni.

 
Dodi   2015. 06. 10.

1

Úgy ahogy van egy az egyben lekoppintották a Svéd Tetovált lányt. Ez az amerikai unalmas, semmi izgalom, mert ez dettó az előző Tetovált lány koppintása. Sőt a szereplők sehogy se tudták felülmúlni, megközelíteni elődjüket. Az izgulhat ezen a filmen aki még nem látta az eredetit...

 
Sabnock Sanatory   2020. 03. 17.

0

Nekem nem tűnt sem jónak,sem szuper kis mozinak,olyan átlagosnak,erősen közepesnek,olyan igazi tucatfilmnek.Fincher mellényúlt.De nagyon.Lapos,és egyszer nézős.

 
Edii   2015. 04. 21.

0

Nagyon jó film. Gyorsan elrepült a 2,5 óra. Megérte megnézni. Az biztos, hogy sok szál futott egyszerre, néha eléggé elgondolkodtam, hogy mi is történik, de mindig rájöttem nagy nehezen.

 
Timcsi   2019. 02. 03.

0

Profi munka, még ha a történet nem is saját ötlet. Remek alakítások, fordulat és feszültség.

 
ANdraS   2015. 06. 22.

0

Nem rosz thriller, de ennél vannak jobbak is, és szerintem magától Finchertől is. Valahogy mű volt az egész, mintha érezni lehetett, hogy ez csak egy remake, amely minden körülmények között jobb akar lenni, mint az eredeti svéd film. Az eredetit nem láttam, de elhiszem, hogy jobb lehetett, mert maga a sztori érdekes volt.

 
Gauss   2021. 09. 28.

0

Nem szeretem az ilyet. Nagyon nem szimpatikus, amikor egy filmet lekoppintanak, mert nehogy már legyenek jó "nem amerikai" filmek is. A filmet láttam, szerintem egy jó film, csak azért pontoztam le, mert másolás. Amikor elkészül egy nagyon jó európai... több»

 
Eniq   2019. 12. 15.

0

Szeretem ezt a filmet egyszerűen zseniális szerintem. Az egész film felépítése jó volt, maga a történet is tökre érdekes volt a hossza engem nem zavart sőt el tudtam volna még nézni tovább is nem éreztem unalmasnak egy percre sem, a színészeket is ke... több»

 
Sodanth   2015. 10. 31.

0
Fincher újra bizonyított

Hihetetlen, de ez sokkal jobban sült el, mint a svéd film. Na nem azért, Niels Arden Oplev filmje is igen jó volt, az erőszak ott is átjött és Noomi Rapace is jól játszott, de az sokkal inkább volt tv filmes, mint az amerikai és a feszültség is jóval... teljes kritika»

 
veress75   2015. 11. 17.

0

Jó volt. Ugyanolyan jó, mint a svéd. Egy dolog volt ebben jobb, a főcímzene, ami egy enyhén elborultabb Nine Inch Nails klippre hajazott... ez viszont szerintem semennyire nem illett a filmhez. A zene viszont máshol nem volt annyira karakteres, mint az Reznortól elvártam volna.

 
Adell89   2015. 11. 12.

0

Szerintem jó film, egy percig sem volt unalmas. Tetszett a kivitelezés, egyes jelenetek nagyon hatásosak voltak, mellőzve a felesleges csöpögést. Az eredetit sajnos nem láttam,de nekem így is tetszett.

 
cunci   2015. 06. 16.

0

Nagyon csípem Finchert, mint rendezőt, és nem is rossz film ez, de csak az eredeti koppintásának érzem. A hangulat ugyanaz, kicsit néha leült a film, de több negatívumot nem tudnék nagyon felsorolni. A vége igen erőteljesre sikeredett, a nyomozósdi i... több»

 
titra   2015. 05. 03.

0
Kisiklott történet

Kezdődhetne azért úgy is egy ilyen film, hogy ha úgy ültél le, hogy nyomozós-krimit fogsz nézni akkor most kapcsold ki vagy tekerd át az első (nem is tudom pontosan) talán fél órát, és úgy a vége felé is ajánlott átugrani néhány percet. Mindazoknak, ... teljes kritika»

 
georgri   2017. 03. 24.

0

Ha választanom kellene az eredeti skandináv és e között az amerikai produkció között, akkor egészen biztosan az előbbi, eredeti változatot nevezném meg.Viszont ha nem kell választanom, akkor jelen film is ugyanúgy 5 csillagot kap tőlem, mert kiváló alkotás ez is.

 
Norcsi59   2015. 02. 18.

0

Jobb mint az eredeti. Izgalmas, pörgős, fordulatos, egy percig sem unalmas. Jó krimik kedvelőinek kötelező.

 
anita9215   2016. 05. 08.

0

Daniel Craig miatt kezdtem bele a filmbe de ez most nem hozta az elvártakat. Fatális tévedés lett ez a film, rémes, hogy miket össze tudnak tákolni. Az elejétől a végéig igazán karcsú darab lett ez a film. Unalom és klisé halmaz jellemezte szerintem az egészet. Katasztrofális lett.

 
ocskol   2017. 08. 28.

0

A skandináv krimik közül A tetovált lány a kedvencem. Nagyon szeretem ezt a filmet, bár az igazat megvallva az eredeti sokkal ütősebb, mint ez a remake.

 
urbanistaa   2019. 01. 08.

0

Nyomasztó film, szerintem túllő a célon. nAgyon lehúzott, hatása napokig tartott. ezáltal perszer nagyon hiteles, mélyreható film, aki bírja, semmiképp ne hagyja ki.

 
vesztingerkitti   2017. 01. 04.

0

Daniel Kreiget ebben a filmjében is imádtam, nagyszerű karakter , egyszerűen utánozhatatlan. Minden filmje egy igazi jó kikapcsolódás, felejthetetlen élmény. Hiteles és kiváló színész. Érdemes megnézni!

 
Pappcsino   2016. 12. 14.

0

Annak ellenére, hogy az eredeti film nekem jobban tetszett, erre is maximum pontot adok, mert semmi kivetnivalót nem találtam a filmben. Nagyon izgalmas, feszült, magával ragadó történet.

 
kecsaa   2016. 09. 22.

0

Az első skandináv krimi, melyet megfilmesítve láttad, ez indította be nálam a műfaj iránti vonzalmat. A filmnek van egy eredeti, skandináv változata is, ami az amerikai verziónál még ütősebb.

 
Alexa   2015. 10. 09.

0

Sokkal előbb meg kellett volna néznem. Nagyon szeretem az ilyen témájú filmeket, a hangulata is utánozhatatlan volt, na meg a szereplők... Az eredetit nem láttam, de ezzel abszolút meg vagyok elégedve.

 
Peeves112   2015. 08. 07.

0

Szinte magamhoz se tértem a döbbenettől annyira bejött ez a film. Ritka, amikor ennyire eldobom magam, de ez megérte az előtte eltöltött időt. Kegyetlen jó alkotás és a színészi játék is hibátlan. Többször nézős, bátran ajánlós fajta!

 
krisztike18   2015. 05. 21.

0

The Girl with the Dragon Tattoo elsöprő erejű thriller, páratlan rendezéssel és alakításokkal, ami jól megérdemelt helyét foglalhatja el David Fincher életművének előkelő helyén.

 
Ballerz93   2015. 11. 04.

0

Bitang jó filmet kreáltak és itt semmi negatívumot nem tudnék mondani. Látványban szinte tökéletes és lélegzetelállító tud, lenni ez szerencsére nem megy a történet rovására sem.

 
juliS   2015. 02. 07.

0

A film cselekményét főleg a dialógusok viszik előre, úgyhogy készülj fel, hogy sokat fognak beszélni. Bár láttam az eredeti filmet, így tudtam az egész sztorit, az okokat, a következményeket, mégis azt vettem észre, hogy teljesen beszippantott magába... több»

 
zotyika33   2015. 03. 26.

0

Rendkívül jó film. A vége igen erőteljesre sikeredett, a nyomozósdi is hiteles volt, nem beszélve a színészekről. Kicsit néha leült a film, de több negatívumot nem tudnék nagyon felsorolni. Aki szereti a sötét hangulatú nyomozós filmeket, annak biztos, hogy tetszeni fog.

 
trueblood   2015. 03. 31.

0

Egy részben a kivételesen jó sikerült szereposztás hatására befutott film. A történet emellett érdekfeszítő, de vannak benne zavaros részek. Oda kell figyelni rendesen, hogy az elbambulás ne menjen az érthetőség rovására. David Fincherben nehéz csalódni, ezt a filmet is gondosan megrendezte, és a szereplők is jól játszanak.