Hazánkban nem került a mozikba, de most a legnagyobb streaming szolgáltatón végül csak megérkezett hozzánk is. A 2022-es Valld be, Fletch az utóbbi évik egyik legjobb krimi-vígjátéka, amely két éve nem csak a kritikusokat, de a rajongókat is abszolút megnyerte magának.

A történet egy olasz milliárdos gróf mesés festménygyűjteménye körül bonyolódik. A gróf a lánya vőlegényét, Fletchet küldi Bostonba, hogy hozza haza a gyűjteményt, de mire odaér, arról kiderül, hogy ellopták. De nem csak a festményeknek veszett nyoma, a grófot is elrabolta valaki odahaza, és most a festményeket követeli váltságdíjként. Ha mindez nem lenne elég, Fletch a számára kibérelt lakásban egy nő holttestére bukkan és még fel sem eszmél, máris ő a gyilkosság elsőszámú gyanúsítottja.

Fletchre vár a feladat, hogy tisztára mossa magát, de ehhez előbb meg kell találnia a festményeket. Ráadásul menet közben a gróf felesége és a lánya is megjelenik a városban, hogy még nagyobb zűrt kavarjanak.

A krimi-vígjáték alapját Gregory McDonald 1976-os regénye adja. Ez alapján írta meg a forgatókönyvet Zev Borow és Greg Mottola, utóbbi a rendezői széket is elfoglalta. A filmben olyan színészeket láthatunk, mint Jon Hamm, Roy Wood Jr., Ayden Mayeri, Lorenza Izzo és Kyle MacLachlan.

Ez már nem az első feldolgozása a regénynek, 1985-ben már készült egy, amelyhez később egy folytatás is született, ami nem kizárt, hogy ehhez a filmhez is elkészülhet. Mindenesetre a Valld be, Fletch határozottan jól sikerült (amit a Rotten Tomatoeson kapott kritikusi 86 és nézői 75 százalék is jól mutat) és most már a Netflixen is megnézheted. Ha van élő előfizetésed a platformra, akkor elég a film itteni adatlapján a logójára kattintanod és indul is a lejátszás.