87% 104 szavazat
A per

A per

Le procès
Filmadatlap
6
Vélemények (6)
29
Szereplők (29)
13
Képek (13)
2
Videók (2)
1
Érdekességek (1)
Díjak
Filmkritika
1
Cikkek (1)
Fórum
A per
Lejátszás
HZ007  

FILMINFÓ

A filmdráma Franz Kafka azonos című regénye alapján készült. Központi története Joseph K. kishivatalnok köré épül, aki egy nap arra ébred, hogy perrel vádolják. Az egész város az esettől hangos, holott K. úr semmit sem tud a per okairól, tartalmáról. Vajon van értelme a kisember harcának a nagy gépezet fogaskerekei ellen?

(erare)

Forgatókönyvíró: Pierre Cholot
Ország: Franciaország, Olaszország
Premier: 1962.12.21.
 
2022.11.15 m.kaladze

legújabb vélemény

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Valahol úgy érzem, vagy nem nőttem fel a műhöz, vagy nem az én világom. Én megértem, hogy Kafka az egyszerű kisemberről ír, aki ki van szolgáltatva a társadalomnak és a rendszernek, de úgy, hogy az illető nem is tud védekezni? Kérem az itteni kollégá... Több

0
 

Anthony Perkins azért volt annyira zseniális színész, mert szinte mindent el tudott játszani, de azért a pszicho-thrillerek, amik igazán jól álltak neki. Itt is külön tetszett, hogy fekete-fehér a mozi, ami külön egyfajta hangulatot ad a filmnek. Zseniális rendezés, és Orson Welles, plusz Romy Schneider is igazán jól játszottak.

1
 
2017.08.30 Deku

Ennél tökéletesebb színészi gárdát nem tudtak volna összeválogatni. Nem tudok rosszat mondani, ez nagyszerű, szórakoztató, és kedves történet lett. Remek szórakozás bárkinek aki kedveli ezt a műfajt.

1
 
2015.03.02 HZ007

Kafka történetéből Orson Welles készít filmet. Csak jó lehet. De milyen jó. Ilyen nyomasztó, ám lebilincselő filmet nem igazán láttam. A színészek remekelnek, de talán a képi világ az, ami leginkább megadja a hangulatot. Az egzisztenciális kérdéskör pedig remekül van beintegrálva.

1
 
2016.08.15 JollyDzsé

Úgy érzem Orson Welles érti és érzi Kaffkát. Vizuálisan is nagyon jól megoldották a fények játékát a fekete-fehér filmben.

1
 

Orson Welles a filmjei közül A per-t tartja a legjobbnak.Szerző: ArpiHajdu és Réci

#1