Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
88%

A per (1962)

Le procès
Filmadatlap
 
29
Szereplők
5
Vélemények
13
Képek
2
Videók
A per

Galéria (13)

Videók (2)

 
Sabnock Sanatory   2020. 12. 20.

legújabb vélemény

0

Anthony Perkins azért volt annyira zseniális színész, mert szinte mindent el tudott játszani, de azért a pszicho-thrillerek, amik igazán jól álltak neki. Itt is külön tetszett, hogy fekete-fehér a mozi, ami külön egyfajta hangulatot ad a filmnek. Zseniális rendezés, és Orson Welles, plusz Romy Schneider is igazán jól játszottak.

 
Deku   2017. 08. 30.

0

Ennél tökéletesebb színészi gárdát nem tudtak volna összeválogatni. Nem tudok rosszat mondani, ez nagyszerű, szórakoztató, és kedves történet lett. Remek szórakozás bárkinek aki kedveli ezt a műfajt.

 
HZ007   2015. 03. 02.

0

Kafka történetéből Orson Welles készít filmet. Csak jó lehet. De milyen jó. Ilyen nyomasztó, ám lebilincselő filmet nem igazán láttam. A színészek remekelnek, de talán a képi világ az, ami leginkább megadja a hangulatot. Az egzisztenciális kérdéskör pedig remekül van beintegrálva.

 
JollyDzsé   2016. 08. 15.

0

Úgy érzem Orson Welles érti és érzi Kaffkát. Vizuálisan is nagyon jól megoldották a fények játékát a fekete-fehér filmben.

 
Sonny   2015. 05. 03.

0

Amennyiben rossz alvó vagy, esetleg gyakorta nyomasztanak rémálmok szerintem inkább hagyd ki ezt a filmet. A hangulata jóra sikerült, nagyban hasonlít az általam olvasott könyvéhez, de nem vált kárára a megfilmesítés.

 

Orson Welles a filmjei közül A per-t tartja a legjobbnak.

(ArpiHajdu és Réci)