Nagyítás (1966)

Blowup

Veruschka von Lehndorff
David Hemmings

superzero   2021. 01. 12.

Sokszor találkoztam vele, így erőt vettem magamon és megnéztem. Nem tetszett. Ez a film egy nagy lufi. Túl sokan, túl sokat akarnak belemagyarázni. Sajnos attól, hogy ráhúzzuk a művészfilm jelzőt, még nem lesz több értelme. Ez is egy elszalasztott le... több»

citizenfour99   2016. 03. 07.

Elgondolkodtató film. Bár szerintem a kérdés amit feszegetni próbál a film, szerintem teljesen egyértelmű, hogy mindenki szubjektíven képezi le a saját valóságát, ezért van ennyi neurotikus ember. Ez csak magánvélemény. Nagyon szerettem a filmet.

hackerjulcsi   2018. 03. 13.

A történet kis puzzle darabjai olyanok, mint a film: a befogadónak kell megtalálnia a képkockák közt felsejlő jelentést. Indokolatlan volt, akárcsak az élet.

postaslaszlo8   2016. 06. 23.

Átjön a film lényege és a film végi csavar, de nekem nagyon vontatott volt és néhol elég unalmas, de kifejezetten szép alkotás minden, ami igaz. Egyszer mindenképp nézős!

lacrimae   2016. 12. 10.

Egyik kedvencem. Talán azért nem találtam vontatottnak, mert még a régi film-nézős gárdához tartozom, aki a mostani "pörgős", szinte követhetetlen cselekményű filmeket talán nem is értékeli igazán. Szeretek film közben elgondolkodni azon, mi hangzo... több»

Felkerült a Steven Jay Schneider által létrehozott listára, az 1001 film, amit látnod kell, mielőtt meghalszra.

(Norbi)

Ez volt az első olyan nem pornográf film, amelyben női intimszőrzetet lehetett látni.

(citizenfour99)

Michelangelo Antonioni sok esetben a végkifejletet, megoldást teljesen mellőzte, mivel nem azt tartotta fontosnak. Ebben a filmben is inkább egy kérdést feszegetett, miszerint amit az ember maga körül érzékel, az csak egy szubjektív leképezés, vagy pedig objektív folyamat, és mindenki ugyanazt látja-e.

(citizenfour99)

Az egyik jelenetben, mikor a főszereplő a képeit mutogatja, az egyik képen látható Julio Cortázar is, akinek a regényéből készült a film.

(citizenfour99)

1967-ben a Cannes-i Filmfesztivál fődíjasa lett a film.