Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
86
Filmadatlap
 
26
Szereplők
11
Vélemények
14
Képek
2
Videók
Kék bársony
 
NGN   2020. 01. 10.

legújabb vélemény

Fura és néhol zavaros, de pont ezért szeretjük a rendező filmjeit. Erős atmoszféra jellemzi végig.

 
Deku   2017. 12. 05.

Már az előre olvasott dolgok után sem keltette fel túlzottan az érdeklődésemet ami végül nem hozott meglepetést. A film egyáltalán nem hozott izgalomba megnézése után se történt meg a csoda, ami igazán sajnálatos.


 
HercegPeter   2019. 02. 23.

Eleinte nem tudtam mi fog kisülni belőle, csak sodródtam a jelenetekkel. Az egész film olyan összevissza nekem. A párbeszédek annyira alapszintűek, mintha csak én írtam volna a szövegkönyvet. A színészek sem voltak túlságosan meggyőzőek. Helyenként olyan volt mintha improvizálnának, máskor meg eléggé túltolták a szerepet. Ez leginkább Laure Dern-re volt jellemző. Annyi biztos, hogy elég túlfűtött hangulatú. A film címét is szolgáltató dal viszont elég fülbemászó. Őszintén szólva én sokkal jobbat vártam. Nem rossz, egyszer nézhető, de semmi maradandó.

 
hackerjulcsi   2018. 03. 13.

Ezt a filmet nem lehet elfelejteni. Annyira nem, hogy most direkt emiatt vettem egy kék bársonyruhát. A bohócos jelenet a legparább, bár az egész nagyon para, úgy ahogy van. Imádtam. Ajánlom.

 
fancsi094   2015. 06. 15.

A film nyugodtan, lassan indul be, de csak azért, hogy később nagyobbat üssön. A hangulat jelenetről jelenetre fokozódik, majd néhány igazán erőszakos jelenetben csúcsosodik ki. Elképesztő mennyiségű brutalitás erőszak és kegyetlenség került megjelenítésre, a film megelőzte a korát. Kár, hogy manapság csak kevesen ismerik ezt a filmet.

 
Kék bársonyt persze nem csak a szerzői jegyek és a kísérleti filmes vonások teszik emlékezetessé, hanem a populáris kultúrára tett utalásai és az arra való kölcsönös visszahatása is, amelyek együttese ugyanolyan autonóm univerzumot alakít ki a függetlenfilm és a hollywoodi stúdióprodukciók határán, amilyenre Lynchen kívül stabilan csak Kubrick volt képes. Nem véletlen hát, hogy a Kék bársonyt azóta egyaránt emlegetik a Lynch-életmű, a 80-as évek és a valaha készült legjobb filmek listáinak előkelő helyein. 10/10 több»

A film összbevétele 8 551 228 dollár volt (imdb.com).

 

A Kék bársony film feljutott az 1001 film , amit látnod kell mielőtt meghalsz című listára.

(Norbi)
 

A film első változata négyórás lett volna, a rendezőnek le kellett rövidítenie két órásra.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A külső helyszíneken való forgatást megtiltották a stábnak, miután az erőszakolós jelenet után Isabella Rossellini kiszaladt az utcára félmeztelenül és a helyiek bámulták a színésznőt.

(ArpiHajdu és Réci)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.