Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
92%

Mulholland Drive - A sötétség útja (2001)

Mulholland Dr.
Filmadatlap
 
26
Szereplők
18
Vélemények
47
Képek
2
Videók
 
kounicakhaha   2018. 10. 13.

legújabb vélemény

0

Sokadjára is meg kellett néznem ezt a filmet, hogy megszeressem, és jogosan vetődik fel a kérdés, hogy ha nem tetszett, akkor vajon miért néztem meg ennyiszer. És épp ezért, mert volt benne valami, ami nem hagyott nyugodni, és többedjére sikerült is ... több»

 
hsanya182   2015. 05. 11.

1

Aki az olyan sci-fi akció filmeket szereti, ahol jó csavaros történetek ( Eredet c. film ) vannak, akkor nem ez a film lesz az ő hazája. Olyan film mint a "BIRDMAN" c. film. Csodálatos, elgondolkoztató!!!! :) Érdekes, lazán induló, csajokról szóló sö... több»


 
Deku   2017. 07. 18.

0

Kicsit számomra ez elborult dolog, nem volt épp hangulatom sem ehhez a filmhez de maga a történet sem megnyerő. Ajánlani semmiképp nem ajánlom. Engem inkább untatott.

 
Milanman   2015. 05. 04.

1

Lynch sokszor öncélú alkotó, filmjei nehezen értelmezhetők, zavarosak. A Mulholland is rendkívül nehezen értelmezhető alkotás, viszont emellett lenyűgözően sötét és ámulatba ejtő tabló Hollywoodról.

 
dailyfilmsan   2018. 05. 23.

0

Nem indult rosszul a film. Egyedül az összecsapott dialógusok zavartak, de a színházi előadás után teljesen felborult az egész film mint a földre ejtett zabkása. Akkora értelmetlenség lett belőle hogy csak pislogtam. Ezért számomra mivel nincs lezárá... több»

 
Syracuse   2015. 05. 12.

0

Mestermű. Ekkora mennyiségű hátborzongató, rejtélyes "katyvaszt" ilyen profin senki más nem tud összerakni, mint Lynch. Nem mindenki tudja majd befogadni és szeretni, akinek sikerül, annak sem lesz egyszerű, de ha egyszer megfog...

 
Zsceeeka   2016. 04. 16.

0

Kételyeim vannak a filmmel kapcsolatban , valahogyan nekem nem jött át, tudom, hogy nem egyszerű , de valahogyan ez most nem . De van egy olyan érzésem, hogy újra kellett volna néznem, vagy csak nem voltam a toppon először.. Talán teszek még egy kísérletet.

Galéria (47)

Videók (2)

A film összbevétele 20 112 339 dollár volt (imdb.com).

 

Lynch tíz nyomot tett nyilvánossá, melyen elindulva jobban fel lehet építeni a történetet, bár köztük is van olyan, amelynek tág az értelmezési lehetősége.

(Miska bácsi)
 

A BBC listája szerint a 21. a filmtörténet 100 legjobb alkotásának sorában.

(Bogi87)
 

A film az Empire magazin valaha készült 500 legjobb filmet tartalmazó listáján 391. lett. A film indította el Laura Harringet és Naomi Wattsot a sztárrá válás útján.

(Mavil)
 

Jennifer Syme, David Lynch asszisztense a forgatás alatt autóbalesetben elhunyt, ezért a filmet neki ajánlották.

(Mavil)
 

A rendező sohasem adott magyarázatot a művében látható rejtélyekre és szimbolizmusra, így mind a közönség, mind a kritikusok, és a stáb tagjai is a mai napig csak találgathatják, hogy miről is szól a film valójában.

(Mavil)
 

Michael J. Anderson, aki Mr. Roque-ot játszotta, valójában törpe növésű, ezért művégtagokat viselt, hogy normális magasságúnak tűnjön.

(Mavil)
 

Charles Croughwell, a kaszkadőrök vezetője keltette életre az egyik jelenetben feltűnő porszívózó takarítót.

(Mavil)
 

A film premierje 2001. màjusàban a Cannes-i Filmfàsztivàlon volt, ahol pozitív kritikàt kapott.

(Bogi87)
 

Justin Theroux egyenesen a repülőtérről érkezett a castingra, fàradtan, csapzott hajjal, talpig fejetében. David Lynch-nek annyira megtetszett ez az àbràzat, hogy úgy hatàrozott, Adam Kesher karakter épp így fog kinézni a filmben. A szerepet természetesen Justin Theroux kapta meg.

(Bogi87)
 

Naomi Watts farmerben érkezett az első interjúra, egyenesen a repülőtérről.

(Bogi87)