Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
90%

Mulholland Drive - A sötétség útja (2001)

Mulholland Dr.
Filmadatlap
 
26
Szereplők
22
Vélemények
47
Képek
4
Videók

Galéria (47)

Videók (4)

 
zsena   2022. 04. 18.

legújabb vélemény

1
Jézusom! Erre aludnom kell. :)))

Vagy minimum még egyszer megnézni. :D

2
 
Ildikó Bacskai   2021. 10. 23.

2

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Első nekifutásra lehetetlen volt megemészteni, nyugodt, befogadóképes idegállapotban érdemes nekifutni, különben egy szempillantás alatt elveszti az ember a kevés megragadható fonalat. :D Kétféle elképzelésem van: 1. az egész egy leszbikus pornográf ... több»

 
hsanya182   2015. 05. 11.

1

Aki az olyan sci-fi akció filmeket szereti, ahol jó csavaros történetek ( Eredet c. film ) vannak, akkor nem ez a film lesz az ő hazája. Olyan film mint a "BIRDMAN" c. film. Csodálatos, elgondolkoztató!!!! :) Érdekes, lazán induló, csajokról szóló sö... több»

 
Milanman   2015. 05. 04.

1

Lynch sokszor öncélú alkotó, filmjei nehezen értelmezhetők, zavarosak. A Mulholland is rendkívül nehezen értelmezhető alkotás, viszont emellett lenyűgözően sötét és ámulatba ejtő tabló Hollywoodról.

 
Syracuse   2015. 05. 12.

1

Mestermű. Ekkora mennyiségű hátborzongató, rejtélyes "katyvaszt" ilyen profin senki más nem tud összerakni, mint Lynch. Nem mindenki tudja majd befogadni és szeretni, akinek sikerül, annak sem lesz egyszerű, de ha egyszer megfog...

 
Deku   2017. 07. 18.

0

Kicsit számomra ez elborult dolog, nem volt épp hangulatom sem ehhez a filmhez de maga a történet sem megnyerő. Ajánlani semmiképp nem ajánlom. Engem inkább untatott.

 
dailyfilmsan   2018. 05. 23.

0

Nem indult rosszul a film. Egyedül az összecsapott dialógusok zavartak, de a színházi előadás után teljesen felborult az egész film mint a földre ejtett zabkása. Akkora értelmetlenség lett belőle hogy csak pislogtam. Ezért számomra mivel nincs lezárá... több»

A film összbevétele 20 112 339 dollár volt (imdb.com).

 

Lynch tíz nyomot tett nyilvánossá, melyen elindulva jobban fel lehet építeni a történetet, bár köztük is van olyan, amelynek tág az értelmezési lehetősége.

(Miska bácsi)
 

A BBC listája szerint a 21. a filmtörténet 100 legjobb alkotásának sorában.

(Bogi87)
 

A film az Empire magazin valaha készült 500 legjobb filmet tartalmazó listáján 391. lett. A film indította el Laura Harringet és Naomi Wattsot a sztárrá válás útján.

(Mavil)
 

Jennifer Syme, David Lynch asszisztense a forgatás alatt autóbalesetben elhunyt, ezért a filmet neki ajánlották.

(Mavil)
 

A rendező sohasem adott magyarázatot a művében látható rejtélyekre és szimbolizmusra, így mind a közönség, mind a kritikusok, és a stáb tagjai is a mai napig csak találgathatják, hogy miről is szól a film valójában.

(Mavil)
 
(Lynch nem spórolt a provokációval: csókolózó, meztelen, maszturbáló hősnőit sajátos módon mégis romantikusnak szánta.) De teljesen felesleges kategorizálni. A Mulholland Drive nem új mértékegység, de bosszantó módon teljes értelmetlensége ellenére is működik. több»