Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
Filmadatlap
 
26
Szereplők
18
Vélemények
47
Képek
2
Videók
 
dailyfilmsan   2018. 05. 23.

legújabb vélemény

Nem indult rosszul a film. Egyedül az összecsapott dialógusok zavartak, de a színházi előadás után teljesen felborult az egész film mint a földre ejtett zabkása. Akkora értelmetlenség lett belőle hogy csak pislogtam. Ezért számomra mivel nincs lezárása csak sok fonalat kevertek és kapcsoltak nem igazán volt élvezhető. Mintha nem lett volna kedvük befejezni a filmet úgy voltak vele hogy akkor most mindenki mondja a maga zagyvaságát és azzal zárjuk le a játékidőt. Valószínűleg a doboz leejtése után lévő dolgoknak is meg van a maga jelentése csak többször kell megnézni azt a 20 percet de én sajnos egyszer is sokalltam.

 
hsanya182   2015. 05. 11.

Aki az olyan sci-fi akció filmeket szereti, ahol jó csavaros történetek ( Eredet c. film ) vannak, akkor nem ez a film lesz az ő hazája. Olyan film mint a "BIRDMAN" c. film. Csodálatos, elgondolkoztató!!!! :) Érdekes, lazán induló, csajokról szóló sötét MŰVÉSZFILM. Elég zavaros szinész csajról szól aki csak szimplán be van drogozva és a fejében teljesen máshogy látja a dolgokat, kiszámíthatatlanok a történések, persze ezzel teljesen követhetetlen az egész cselekény, nem lehet tudni mikor vagyunk a valóságban, mikor milyen asszociációk viszik a filmet. Több énje uralkodhat, nem tudni pontosan mi játszódik le a fejében, most ez a drog hatása vagy csak szimplán egy szinész feje, aki legbelül többször meghal a szerepért, mert mindig másnak kell lennie mint önmaga... Igazából megéri megnézni mert NAGYSZERŰ alkotás, ahogy ez az egész ábázolva van. Keanu Reeves volt barátnője JENNIFER SYME tragikus halálának dedikálták a filmet, aki bedrogozva autóbalesetben meghalt :( szívszorító film egyben!! Szóval olyan gondolkodós cukormáz és ami mögötte van átláthatatlan alkotás, szuper módon ábrázolva... Laza könnyed csajos filmnek indul :) Szóval látjátok van mit róla írni...Megannyi gondolatot ébreszt.


 
Deku   2017. 07. 18.

Kicsit számomra ez elborult dolog, nem volt épp hangulatom sem ehhez a filmhez de maga a történet sem megnyerő. Ajánlani semmiképp nem ajánlom. Engem inkább untatott.

 
Milanman   2015. 05. 04.

Lynch sokszor öncélú alkotó, filmjei nehezen értelmezhetők, zavarosak. A Mulholland is rendkívül nehezen értelmezhető alkotás, viszont emellett lenyűgözően sötét és ámulatba ejtő tabló Hollywoodról.

 
Syracuse   2015. 05. 12.

Mestermű. Ekkora mennyiségű hátborzongató, rejtélyes "katyvaszt" ilyen profin senki más nem tud összerakni, mint Lynch. Nem mindenki tudja majd befogadni és szeretni, akinek sikerül, annak sem lesz egyszerű, de ha egyszer megfog...

 
Zsceeeka   2016. 04. 16.

Kételyeim vannak a filmmel kapcsolatban , valahogyan nekem nem jött át, tudom, hogy nem egyszerű , de valahogyan ez most nem . De van egy olyan érzésem, hogy újra kellett volna néznem, vagy csak nem voltam a toppon először.. Talán teszek még egy kísérletet.

 
Laci000   2015. 06. 02.

Iszonyatosan megfogott a film hangulata, viszont szinte a fejemet vertem a falba, mert racionális magyarázatot nem találtam. Szerintem napokon keresztül agyaltam a filmben, hát tény: nagyon beteg ez a David Lynch.

A film összbevétele 20 112 339 dollár volt (imdb.com).

 

Lynch tíz nyomot tett nyilvánossá, melyen elindulva jobban fel lehet építeni a történetet, bár köztük is van olyan, amelynek tág az értelmezési lehetősége.

(Miska bácsi)
 

A BBC listája szerint a 21. a filmtörténet 100 legjobb alkotásának sorában.

(Bogi87)
 

A film az Empire magazin valaha készült 500 legjobb filmet tartalmazó listáján 391. lett. A film indította el Laura Harringet és Naomi Wattsot a sztárrá válás útján.

(Mavil)
 

Jennifer Syme, David Lynch asszisztense a forgatás alatt autóbalesetben elhunyt, ezért a filmet neki ajánlották.

(Mavil)
 

A rendező sohasem adott magyarázatot a művében látható rejtélyekre és szimbolizmusra, így mind a közönség, mind a kritikusok, és a stáb tagjai is a mai napig csak találgathatják, hogy miről is szól a film valójában.

(Mavil)
 

Michael J. Anderson, aki Mr. Roque-ot játszotta, valójában törpe növésű, ezért művégtagokat viselt, hogy normális magasságúnak tűnjön.

(Mavil)
 

Charles Croughwell, a kaszkadőrök vezetője keltette életre az egyik jelenetben feltűnő porszívózó takarítót.

(Mavil)
 

A film premierje 2001. màjusàban a Cannes-i Filmfàsztivàlon volt, ahol pozitív kritikàt kapott.

(Bogi87)
 

Justin Theroux egyenesen a repülőtérről érkezett a castingra, fàradtan, csapzott hajjal, talpig fejetében. David Lynch-nek annyira megtetszett ez az àbràzat, hogy úgy hatàrozott, Adam Kesher karakter épp így fog kinézni a filmben. A szerepet természetesen Justin Theroux kapta meg.

(Bogi87)
 

Naomi Watts farmerben érkezett az első interjúra, egyenesen a repülőtérről.

(Bogi87)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.