Játssz egy Samsung Tv-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
26
Szereplők
18
Vélemények
47
Képek
2
Videók

Vélemények: Mulholland Drive - A sötétség útja (2001)

Láttad a filmet? Oszd meg a véleményed a közösséggel!
 
hsanya182   2015. 05. 11.

Aki az olyan sci-fi akció filmeket szereti, ahol jó csavaros történetek ( Eredet c. film ) vannak, akkor nem ez a film lesz az ő hazája. Olyan film mint a "BIRDMAN" c. film. Csodálatos, elgondolkoztató!!!! :) Érdekes, lazán induló, csajokról szóló sötét MŰVÉSZFILM. Elég zavaros szinész csajról szól aki csak szimplán be van drogozva és a fejében teljesen máshogy látja a dolgokat, kiszámíthatatlanok a történések, persze ezzel teljesen követhetetlen az egész cselekény, nem lehet tudni mikor vagyunk a valóságban, mikor milyen asszociációk viszik a filmet. Több énje uralkodhat, nem tudni pontosan mi játszódik le a fejében, most ez a drog hatása vagy csak szimplán egy szinész feje, aki legbelül többször meghal a szerepért, mert mindig másnak kell lennie mint önmaga... Igazából megéri megnézni mert NAGYSZERŰ alkotás, ahogy ez az egész ábázolva van. Keanu Reeves volt barátnője JENNIFER SYME tragikus halálának dedikálták a filmet, aki bedrogozva autóbalesetben meghalt :( szívszorító film egyben!! Szóval olyan gondolkodós cukormáz és ami mögötte van átláthatatlan alkotás, szuper módon ábrázolva... Laza könnyed csajos filmnek indul :) Szóval látjátok van mit róla írni...Megannyi gondolatot ébreszt.

 
Milanman   2015. 05. 04.

Lynch sokszor öncélú alkotó, filmjei nehezen értelmezhetők, zavarosak. A Mulholland is rendkívül nehezen értelmezhető alkotás, viszont emellett lenyűgözően sötét és ámulatba ejtő tabló Hollywoodról.


 
Deku   2017. 07. 18.

Kicsit számomra ez elborult dolog, nem volt épp hangulatom sem ehhez a filmhez de maga a történet sem megnyerő. Ajánlani semmiképp nem ajánlom. Engem inkább untatott.

 
dailyfilmsan   2018. 05. 23.

Nem indult rosszul a film. Egyedül az összecsapott dialógusok zavartak, de a színházi előadás után teljesen felborult az egész film mint a földre ejtett zabkása. Akkora értelmetlenség lett belőle hogy csak pislogtam. Ezért számomra mivel nincs lezárása csak sok fonalat kevertek és kapcsoltak nem igazán volt élvezhető. Mintha nem lett volna kedvük befejezni a filmet úgy voltak vele hogy akkor most mindenki mondja a maga zagyvaságát és azzal zárjuk le a játékidőt. Valószínűleg a doboz leejtése után lévő dolgoknak is meg van a maga jelentése csak többször kell megnézni azt a 20 percet de én sajnos egyszer is sokalltam.

 
Zsceeeka   2016. 04. 16.

Kételyeim vannak a filmmel kapcsolatban , valahogyan nekem nem jött át, tudom, hogy nem egyszerű , de valahogyan ez most nem . De van egy olyan érzésem, hogy újra kellett volna néznem, vagy csak nem voltam a toppon először.. Talán teszek még egy kísérletet.

 
Syracuse   2015. 05. 12.

Mestermű. Ekkora mennyiségű hátborzongató, rejtélyes "katyvaszt" ilyen profin senki más nem tud összerakni, mint Lynch. Nem mindenki tudja majd befogadni és szeretni, akinek sikerül, annak sem lesz egyszerű, de ha egyszer megfog...

 
Laci000   2015. 06. 02.

Iszonyatosan megfogott a film hangulata, viszont szinte a fejemet vertem a falba, mert racionális magyarázatot nem találtam. Szerintem napokon keresztül agyaltam a filmben, hát tény: nagyon beteg ez a David Lynch.

 
Zoer8993   2017. 05. 29.

Ez a film mondhatni eredeti és egyedi lett de ez sajnos nekem nem tetszett. Furcsa volt az egész története és nehezen érthető. A története pedig kivételesen sötét hangulatot áraszt ami szintén nem volt vonzó nekem.

 
bbozsi   2018. 01. 10.

Elvesztem benne. Jó és rossz értelemben egyaránt. Nincs ember, aki értené ezt a filmet, tán DL sem. Mégis öröm nézni, boncolgatni, és ez a zsenialitását támasztja alá.

 
fancsi094   2015. 06. 15.

Ez az egyik kedvenc filmem, mert iszonyatosan beteg, - bár ez Lynch munkásságára nem túl eredeti megállapítás. Ez a film annyira erős vizuális és hanghatásokkal bombázza a gyanútlan nézőt, hogy egyből be tud szippantani, és onnantól fogva nem ereszt. Sokan szerintem ott rontják el a dolgot, hogy meg akarják érteni, miről is van szó, holott pont ez a görcsölés vesz el az élvezeti értékből. Ez egy zseniális mix, és pont ez benne a jó.

 
Robi92   2015. 11. 19.

Olyan film amin ha minél többet gondolkozol,hogy megértsd annál homályosabb lesz a történet. A film végén lévő fordulat teljesen ledöbbentett. A megfejthetetlensége miatt tetszik ez a film.

 
Mulds   2016. 06. 11.

Erősen megosztó film lett. Nekem kicsit se jött be a film míg jó pár ismerősömnek igencsak tetszett. Attól függetlenül, szerintem mindenkinek megérhet egy próbát veszítenivaló nem sok van.

 
Cptn_Cold   2015. 11. 03.

Végre valami használható. Egész erős film lett, erre azt mondhatom, hogy megérte a pénzét és teljesen ki tudott kapcsolni. Nekem ez az egyik szempont, ami szerint filmet nézek. Persze fontos a jó sztori is de mit ér egy sablon sztori ha nem tudják kellő módon eladni

 
Faarkaas   2015. 02. 20.

A film kicsit nehezen érthető, egyedülálló hangulatú, elvont. A műfaj érdekes, nem is tudom hova sorolnám. Egyedi kép és hangvilága, stílusa miatt olyan élményt ad, amit más filmek nem igazán.

 
laci044   2016. 08. 26.

Elképesztő film élmény a Mulholland Drive. Meglepően sokáig egészen követhető a film, nagyjából az utolsó háromnegyed óra mikor elvesztettem a fonalat, de érdekes mód nem rontott a filmen. Borzasztó jók a színészek és meglepően érzelmes ez a film. Néhány megmagyarázatlan fordulat és egy teljesen káoszos vég. Lehet utálni ezt a filmet, de én képtelen vagyok. Érdemes leülni és legalább egyszer végignézni

 
kounicakhaha   2015. 10. 03.

Sokadjára is meg kellett néznem ezt a filmet, hogy megszeressem, és jogosan vetődik fel a kérdés, hogy ha nem tetszett, akkor vajon miért néztem meg ennyiszer. És épp ezért, mert volt benne valami, ami nem hagyott nyugodni, és többedjére sikerült is megértenem, hogy mi volt az. A Mulholland Drive ugyanis nem adja magát olyan könnyen, mint mondjuk egy Jim Carrey-film, ezért az alkotásért tenni is kell.

 
avatar123   2015. 03. 13.

Ez az egyik kedvenc filmem, mert iszonyatosan beteg, - bár ez Lynch munkásságára nem túl eredeti megállapítás. Ez a film annyira erős vizuális és hanghatásokkal bombázza a gyanútlan nézőt, hogy egyből be tud szippantani, és onnantól fogva nem ereszt. Sokan szerintem ott rontják el a dolgot, hogy meg akarják érteni, miről is van szó, holott pont ez a görcsölés vesz el az élvezeti értékből. Ez egy zseniális mix, és pont ez benne a jó.

 
Buffy   2014. 10. 07.

Beteg sötét, zavaros és zavaró történet, olyan David Lynch-féle borzongás, amit nehezen lehet megemészteni és értelmezi - épp ettől nagyon kevéssé válik szimpatikussá a film, mert végig az az érzésem volt, hogy én vagyok teljesen hülye, hogy nem értem, ami történik. A Mulholland Drive az a film, amiből az ember semmire sem emlékszik, csak nagyon mély és erős hatásokra, amiknek viszont semmi kifutása nem volt. Kösz az újabb rejtvényt, David.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.