Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
81%

Inland Empire (2006)

Inland Empire
Filmadatlap
 
26
Szereplők
5
Vélemények
11
Képek
1
Videók
Inland Empire

Galéria (11)

Jeremy Irons
Laura Dern
Mary Steenburgen
Justin Theroux
Laura Dern
Laura Dern
Justin Theroux
Jeremy Irons

Videók (1)

 
Scoring   2020. 11. 17.

legújabb vélemény

1
Megfelelő

Egész jó.

 
Milanman Nézhetetlen  2016. 04. 17.

1

Ízlés kérdése, de számomra az IE egy totál felesleges, öncélú blöffnek tűnt. Lynch világa alapjáraton nehezen értelmezhető, de itt csúcsra járatja a szürreális, feldolgozhatatlan és befogadhatatlan zagyvaságot. Ez leginkább azért baj, mert a film amú... több»

 
Syracuse   2015. 05. 12.

0

A Lynchtől megszokott hangulat és történetvezetés, bár nála ugye sokkal fontosabbak a nézőből kiváltott érzelmek, reakciók, mint a történet. Mindig azt mondom, hogy nézzétek meg a Donnie Darko-t, aztán időrendi sorrendben Lynch filmjeit. Mert aki a D... több»

 
fancsi094   2015. 06. 15.

0

Lynch legdurvább húzása ez a film, mind közül a legkevésbé befogadható. Az a tény, hogy nem egy kész szkripttel vágtak neki a forgatásnak, és a kézikamerás stílus ténye pedig még többet dob a hangulatán. Rendkívül alulértékelt alkotás.

 
KatalinGulyas1982 Nézhetetlen  2017. 03. 23.

0

...akárhogy is, a nyulakat még 7 év távlatából sem értem és még mindig egy érthetetlen, fellengzős, mindent túlszárnyalni akaró erőlködés jut eszembe.

A film összbevétele 3 503 737 dollár volt (imdb.com).

 

David Lynch látszólag mindig logikátlan, egymáshoz nem kapcsolódó jelenetekből rakja össze a filmjeit. Természetesen ez csak a látszat, minden egyes alkotás minden képkockája kapcsolódik egymáshoz, és ez szó szerint az összes filmjére is igaz lehet, hiszen aki mindet (vagy nagy részét) látta, gyakran lehet déjá vu érzése, amikor Lynchet néz. Ez esetben egyedi módon forgatókönyv nélkül állt neki a forgatásnak, a szereplők jelenetről jelenetre kaptak szövegkönyvet, az instrukciók pedig gyakorlatilag kimerültek az "improvizálj"-ban.

(Syracuse)
 

David Lynch énekli a filmben elhangzó "Walkin' On The Sky" és "Ghosts of Love" című dalokat.

(dulkap)