Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
79
Filmadatlap
 
26
Szereplők
4
Vélemények
11
Képek
1
Videók
Inland Empire
 
KatalinGulyas1982 Nézhetetlen  2017. 03. 23.

legújabb vélemény

...akárhogy is, a nyulakat még 7 év távlatából sem értem és még mindig egy érthetetlen, fellengzős, mindent túlszárnyalni akaró erőlködés jut eszembe.

 
Milanman Nézhetetlen  2016. 04. 17.

Ízlés kérdése, de számomra az IE egy totál felesleges, öncélú blöffnek tűnt. Lynch világa alapjáraton nehezen értelmezhető, de itt csúcsra járatja a szürreális, feldolgozhatatlan és befogadhatatlan zagyvaságot. Ez leginkább azért baj, mert a film amúgy 3 óra és kb. 20-30 perc után simán el lehet veszteni a fonalat. Az a durva, hogy szerintem senki nem érti ezt filmet, maga a rendező se, így ez nem műalkotás, pusztán celluloidszemét.


 
Syracuse   2015. 05. 12.

A Lynchtől megszokott hangulat és történetvezetés, bár nála ugye sokkal fontosabbak a nézőből kiváltott érzelmek, reakciók, mint a történet. Mindig azt mondom, hogy nézzétek meg a Donnie Darko-t, aztán időrendi sorrendben Lynch filmjeit. Mert aki a Donniet nem érti, az semmire se fog menni ezekkel az alkotásokkal, ugyanis míg Richard Kelly a végén mindent megmagyaráz a maga módján, Lynch először elhiteti a nézővel, hogy érti, amit lát, aztán a végén bebizonyítja, hogy minden csak illúzió, semmi sem valós.

 
fancsi094   2015. 06. 15.

Lynch legdurvább húzása ez a film, mind közül a legkevésbé befogadható. Az a tény, hogy nem egy kész szkripttel vágtak neki a forgatásnak, és a kézikamerás stílus ténye pedig még többet dob a hangulatán. Rendkívül alulértékelt alkotás.

Jeremy Irons
Laura Dern
Mary Steenburgen
Justin Theroux
Laura Dern
Laura Dern
Justin Theroux
Jeremy Irons

A film összbevétele 3 503 737 dollár volt (imdb.com).

 

David Lynch látszólag mindig logikátlan, egymáshoz nem kapcsolódó jelenetekből rakja össze a filmjeit. Természetesen ez csak a látszat, minden egyes alkotás minden képkockája kapcsolódik egymáshoz - és ez szó szerint az összes filmjére is igaz lehet, hiszen aki mindet (vagy nagy részét) látta, gyakran lehet déjá vu érzése, amikor Lynchet néz. Ez esetben egyedi módon forgatókönyv nélkül állt neki a forgatásnak, a szereplők jelenetről jelenetre kaptak szövegkönyvet, az instrukciók pedig gyakorlatilag kimerültek az "improvizálj"-ban.

(Syracuse)
 

David Lynch énekli a filmben elhangzó "Walkin' On The Sky" és "Ghosts of Love" című dalokat.

(dulkap)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.