Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
Filmadatlap
 
18
Szereplők
9
Vélemények
13
Képek
1
Videók
 
Kóborló   2019. 06. 14.

legújabb vélemény a nap véleménye

Egy meghatározó thriller, a sorozatgyilkosokról

Sok helyen olvastam már, hogy minden idők egyik legjobb olyan filmje volt a Tökéletes másolat, ami a sorozatgyilkosokról szól. Jómagam ettől a kijelentéstől azért elhatárolódnék, mert elismerem az érdemeit, de, hogy a legjobbak közé emeljem eme filmet, azt azért nem tenném. Nem szívesen szeretek egy adott filmet összehasonlítani másokkal (kivéve persze csak akkor, ha mondjuk egy feldolgozásról lenne szó, de mivel ez itt nem áll fen), ezért inkább maradnék annál a ténynél, hogy mit nyújtott számomra a film akár első alkalommal, amikor megtekintettem, és mit nyújtott sok évvel az első megtekintése után. Ezt azért tartom fontos dolognak, mert, ha egy filmről az első és a sokadik megtekintése után is fanyalgások nélkül tudok beszélni/írni, akkor tényleg ott a helye az adott műfaj legjobbjai közt. Na már most nálam ez a tény sajnos nem áll fenn ennél a filmnél. Megközelítőleg közel 15 évvel ezelőtt láttam először ezt az alkotást, és, ha nem is voltam tőle elájulva, de tetszett. 15 év rengeteg idő és azóta rengeteg olyan filmet készítettek, amik hasonló felépítésűek voltak, mint a Tökéletes másolat, de mivel a napokban újra elővettem ezt a filmet amolyan milyen volt anno hangulatban, be kell, hogy valljam, alig emlékeztem már rá. Pedig sok minden adva volt ahhoz, hogy tényleg maradandó alkotás születhessen. Kezdve az érdekes történettől a lendületes kezdésig, a komoly színészi gárdái... több»

 
rbernadett   2016. 02. 20.

Nagyon jó kis thriller a 90-es évekből. Emlékszem, hogy abban az időben valami újat mutatott a történettel és valahogy folyamatosan sikerült fenntartania a feszültséget. Jó volt.


 
valery   2017. 01. 24.

Több mint húsz éves visszatekintésben is megállja helyét a film. Ebben a kategóriában a kedvenceim közzé sorolom, mert érdekfeszítő és más mint a többi krimi. Fordulatos, izgalmas.

 
Berto49   2018. 04. 24.

Az 1990-es években jól el voltunk látva körömrágós izgalmú filmekkel. Ilyen ez is, Sigourney Weaver főszereplésével, akit az „Alien” első részében kedveltem meg. Amikor megnyugodva a zuhanyozáshoz készült, és rájött, hogy nincs egyedül… Ebben egy agorafóbiás kriminál-pszichológusnőt alakít, akinek a sorozatgyilkosok patológiás világa a kutatási területe. Egy brutális támadás következtében alakult ki a beteges félelme, csak az otthona biztonságos falai között érzi jól magát. Mivel a szakterületén belül kiváló tudós a nyomozók segítséget kérnek tőle egy olyan gyilkos elfogása ügyében, aki régebbi gyilkosságok másolásával végez az áldozataival. Sodró lendületű, remek thriller, érdemes alkalmanként újranézni.

 
scroll35   2016. 04. 28.

Sigourney Weaver egy igazán jó színésznő, habár az Alien filmeken kívül nincs nagyon alkotás, melyről ő jutna eszünkbe. Pedig erősen játszik, maximalizmussal és kiválóan hozza mindig a reá bízott karaktert. Itt is. Ütős krimi, az egyik kedvencem.

 
dailyfilmsan   2018. 05. 26.

Nem volt rossz bár felületes . Számomra egyszerűen kikövetkeztethető volt a cselekmény és kicsit kiborító volt Sigourney Weaver karakterének vinnyogása értsem és hogy agora fóbia meg idegösszeroppanás, de vinnyogó szirénáknak nem kell lenni :D de amúgy egyszer elmegy és megnézhető bár nem nagyon tudtam izgulni senkiért.

 
Akodako   2015. 06. 02.

Ez aztán igazi thriller a javából. Valóban félelmetes, parás részekkel teli, érdeklődést felkeltő film. A színészek számomra nem voltak igazán ismertek, de pozitív csalódást okoztak, az alakításuk meggyőző. Izgalmas filmek kedvelőinek tetszeni fog!

Sigourney Weaver

A film összbevétele 32 051 917 dollár volt (imdb.com).

 

A film kezdeti forgatókönyve szerint M. J. Monaham nyomozó szerepét férfi alakította volna azért, hogy az ő karaktere és a Sigourney Weaver által alakított karakter közt szerelmi szál alakulhasson majd ki.

(Kóborló )
 

A film zeneszerzésére James Newton Howardot akarták felkérni, de ő végül a Waterworld című filmet választotta, így kerülhetett Christopher Young a zeneszerzői székbe.

(Kóborló )
 

A filmet Tökéletes másolat címen mutatták be a magyar mozikban 1996 május 16-án.

(rbernadett)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.