2019.10.08   szerző: csd   hozzászólások: 0

Ma ünnepli születésnapját Sigourney Weaver, bár a Golden Globe-díjas színésznőt az Alien filmekből ismerhették meg a rajongók, Weaver számos izgalmas szerepben tűnt fel karrierje során.

Egy karrier képekben: Sigourney Weaver, a legkeményebb nő Hollywoodban!

A fiatal színésznő még 1977-ben kezdte pályafutását a színpadon egy mindössze 6 másodperces szereppel Woody Allen Annie Hall című filmalkotásának adaptációjában. A világhír azonban nem váratott sokáig magára, hiszen két évvel később megkapta Ripley szerepét A nyolcadik utas: a Halálban.

Karrierje során mindeddig két alkalommal is jelölték Oscar-díjra, 1989-ben a Gorillák a ködbenben nyújtott alakításáért a legjobb főszereplőnek járó kategóriában, majd a Dolgozó lányban, legjobb mellékszereplő kategóriában.

Sigourney Weaver magánéletről nem véletlenül hallani alig valamit, hiszen a színésznő fokozottan ügyel arra, hogy teljesen elválassza azt a szakmától, noha 1984-től Jim Simpson filmrendező házastársa.

#1
Sigourney Weaver

Sigourney Weaver

szül. 1949. 10. 08. (70 éves)
New York City - New York - Amerikai Egyesült Államok
A színésznő Sigourney Susan Alexandra Weaver néven látta meg a napvilágot 1949. október 8-án. Édesanyja brit színésznő, Elizabeth Inglis, nagybátyja, Doodles Weaver híres komikus, édesapja pedig Sylvester Weaver, aki az ötvenes években, a televíziózás aranykorában az NBC hálózat elnöke volt. 1961-ben a Brearley Girls Academy-re... több»