Advertisement
Játssz egy Nintendo Switch-ért ·  Fórum Login  
74

A falu (2004)

The Village
Filmadatlap
 
27
Szereplők
15
Vélemények
56
Képek
1
Videók
A falu
 
Dóra7.6   2020. 05. 02.

legújabb vélemény

Elvett majdnem két órát az életemből. Sajnos nekem nagyon vontatott volt a film, alig volt olyan jelenet, ahol felkaptam a fejem, mert valami érdemleges történt.

 
Artemisia   2018. 06. 06.

Pikáns és érdekfeszítő a film kiinduló helyzete. A visszafogottan horrorisztikus elemek ízlésesen vannak vegyítve a történetben, de erősebb a drámai felhang és a társadalomkritika. Az atmoszféra megteremtése maga a tökély, elképesztő keveréket alkotnak az autentikus falusi képek és tájak, az 1800-as éveket idéző, szigorú kommuna hangulat, és a baljós, feszült horroros jelenetek. A szenzációs alakítások és a szinte élő karakterek szintén rengeteget hozzáadnak a film minőségéhez, pl. a mentálisan sérült fiú, meglepően csavaros módon alakítja a cselekményt, és akinek a szerepében Adrian Brody óriásit alakít. A film szatírikus oldalára erősít rá, hogy a vak lánynak nyílik fel először a szeme a faluban zajló, gigantikus átverésről. Kihagyhatatlan mestermunka.


 
mamiéstöti2   2019. 02. 12.

Az eleje felcsigázott és tetszettek a különböző mélységű karakterek, de aztán nagyon ellaposodott a történet.

 
indingo   2017. 07. 16.

Kedvelem ezt a filmet, mert teljes bizonytalanságban van a néző. Nem sok mindent látunk, nem tudjuk a kort kezdetben. Félünk, de nem tudjuk, hogy mitől, nem az az arcba nyomos, szájbarágós típus.

 
harnas1207   2018. 12. 10.

A film végén lévő csavar nagyon jó, de nem kárpótol azért amit addig ki kell állnunk. A falu élete és a szörnyek létezése az elején érdekfeszítő, de utána már érezzük valami nagyon sántít. A vak lány és bolond barátja a kezdettől az idegeimre mentek, főege mikor a vak lány sasszem módjára halad előre az erdőbe. A rendező mindenesetre ezzel a filmmel írta be magát a történelembe, mint őrült csavarok kitalálója.

 
A faluban számos elképesztő mozgóképes pillanat van, de a frusztráló összkép egy saját stílusának rengetegében egyre inkább elvesző alkotóról tesz tanúbizonyságot.
7/10 több»

A film összbevétele 256 697 520 dollár volt (imdb.com).

 

Adrian Brody pszichológiai szakkönyveket olvasott, hogy felkészüljön Noah szerepére.

(Artemisia )
 

Teljes egészében az USA-ban vették fel, összesen 5 helyszínen.

(Bogi87)
 

A világpremier az USA-ban volt, Brooklyn, New York-ban 2004. július 26-án.

(Bogi87)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.