Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
89

Hatodik érzék (1999)

The Sixth Sense
Filmadatlap
 
27
Szereplők
72
Vélemények
15
Képek
1
Videók
 
Nagyonjóképű   2020. 03. 26.

legújabb vélemény

Átlagosnak mondanám. A történet nem rossz, az elgondolás jó, a kivitelezésben éreztem némi hiányt. A végén a csavar tetszett, bár az elején már volt hasonló sejtésem.

 
Attila G.   2019. 04. 16.

a nap véleménye

Mindenütt csak szellemek, és a többi néma csend (Az előző naphoz tartozó - már elbírált - vélemény, csak kicsit kiegészítve)

Ez a film annak idején, 19 évvel ezelőtt, minden tekintetben negatív moziélményt nyújtott; mind a film, mind a mozizás körülményei tekintetében. Általában ilyenkor a körülmények leírásával szoktam kezdeni, de most felborítom a sorrendet, és kezdem a filmmel. Megnéztem a műfaji besorolását az egyik legnagyobb hazai műsorismertető honlapon: "amerikai thriller". Ez engem több okból is meglepett. Hiányolom a besorolásból azt a szót, hogy "misztikus". Úgy pláne, hogy a honlap szinte mindenféle filmhez szereti odapasszintani ezt a szócskát. Vegyük például A csempészt. Mi köze van ennek a filmnek bármiféle rejtélyességhez, misztikussághoz? Legfeljebb az benne a misztikus, hogy miért is hagytam rávenni magam arra, hogy beüljek rá a moziba. Jó, egyébként ez egy, a hozzátartozómmal való kompromisszum következménye volt. Ő beült velem egy filmre, ami számomra volt fontosabb (Kurszk), s utána én ültem be vele erre a filmre, ami viszont neki. Igazából körülbelül végigszenvedtem a filmet, úgy ahogy a Hatodik érzéket. Azzal a különbséggel, hogy A csempészre legalább egy minimális mértékben pozitív moziélményként tudok tekinteni. S akkor pont ennél a filmnél elfelejtik ezt a műfaji besorolást megejteni, amihez pedig pont illene? Másrészt ez a film mióta thriller? Én sokkal inkább misztikus drámának titulálnám, bár ez a besorolás így szinte oximoron. Az a baj, hogy a drámák közül is a rosszabba... több»


 
Deku   2017. 07. 10.

Réginek lehet régi viszont felejthetetlen és kiváló alkotás. Nagyon tetszik, hogy a végén megtudja forgatni a nézőt és meglep. A misztikum benne libabőrössé tesz olykor-olykor. Szerettem.

 
Berto49   2017. 05. 13.

A legjobb misztikus filmek egyike. Szerencsétlen kissrác (Haley Joel Osment) a látott halottjaival igazán emlékezetes marad. (Gyerekkorában több más filmben is játszott, például a „Mesterséges értelem”-ben és a "Leharcolt oroszlánok"-ban is. Amilyen jó a gyerek szerepekben, nekem annyira ellenszenves felnőtt korában.) A végső csavart pedig nem is sejtheti az ember. Bruce Willis kiemelkedő filmje, sokkal jobb benne, mint az akciófilmjeiben.

 
mamiéstöti2   2018. 12. 06.

Nagyon nem jött be. A végén óriási csattanót akartak belerakni, de kiszámítható is volt meg végig unalmas is.

 
dailyfilmsan   2019. 03. 30.

Kikövetkeztethető, mégis jól esik végignézni. Az anya-fia kapcsolat nagyon szépen van ábrázolva. Ahogyan az iskolai szekálások is. A történet próbál sejtelmes, titkolózó maradni, de nem megy neki, nagyon egyértelműen rávezeti a nézőt a végén lévő rádöbbenésre. Emiatt az az utolsó 5-6 perc fölöslegesség válik. Klasszikussá nőtte ki magát, úgyhogy egyszer mindenképp meg kell nézni. A film jó és nem lesz érvágás a megtekintése. Kellőkép ijesztő és drámai. Pont eltalálták.

 
Sabnock Sanatory   2019. 01. 19.

Bruce Willis lehozta ezt a misztikus thrillert, de igazán nem ütött nagyot, és annyira be sem jött. Kiszámítható, és átlagos, vagy max egy kicsivel feletti film. A gyerekszínész viszont kellemes csalódás. Egyszer nézős film.

Toni Collette
Bruce Willis
Bruce Willis

A film összbevétele 672 806 292 dollár volt (imdb.com).

 

M. Night Shyamalan egycsapásra ismertté vált.

(HETEDIK )
 

A film büdzséjének 15-szeresét hozta vissza.

(HETEDIK )
 

A rendező orvosként tűnik fel a filmben.

(HETEDIK )
 

Bruce Willis azt nyilatkozta, hogy ha tényleg annyi ember tudta előre a filmvégi csavart, nem érti miért lett olyan sikeres.

(HETEDIK )
 

M. Night Shyamalan legsikeresebb filmje.

(HETEDIK )
 

Haley Joel Osment a szerepének köszönhetően 150 ezer dollárral lett gazdagabb.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A filmet szokás "sleeper hit"-ként is nevezni, amit azzal érdemelt ki, hogy a nagyobb sajtóorgánumok mennyire alábecsülték az alkotást. Jól példázza ezt, hogy az Entertainment Weekly nevű folyóirat az 1999-ben várható közel 140 nyári mozipremier között meg sem említette a Hatodik érzéket.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A film jogait kezdetben a Disney birtokolta, ám a stúdió nem bízott a Hatodik érzék sikerében, ezért a gyártási jogokat átadta a Spyglass Entertainmentnek, s csak a forgalmazási jogok egy részét tartotta meg.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A szellemekkel suttogó (2005) filmhez ihletül a Hatodik érzék szolgált.

(Bogi87)
 

A médium (2005) sorozatot a Hatodik érzék ihlette meg.

(Bogi87)
 
Jó szívvel ajánlom mindenkinek, aki minőségi szórakozásra vágyik, és akinek éppen akad 107 felesleges perce.
Értékelés: 9/10 több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.