Játssz egy PlayStation-ért ·  Fórum Login  
89

Hatodik érzék (1999)

The Sixth Sense
Filmadatlap
 
27
Szereplők
72
Vélemények
15
Képek
1
Videók
 
Nagyonjóképű   2020. 03. 26.

legújabb vélemény

Átlagosnak mondanám. A történet nem rossz, az elgondolás jó, a kivitelezésben éreztem némi hiányt. A végén a csavar tetszett, bár az elején már volt hasonló sejtésem.

 
Attila G.   2019. 04. 16.

a nap véleménye

Mindenütt csak szellemek, és a többi néma csend (Az előző naphoz tartozó - már elbírált - vélemény, csak kicsit kiegészítve)

Ez a film annak idején, 19 évvel ezelőtt, minden tekintetben negatív moziélményt nyújtott; mind a film, mind a mozizás körülményei tekintetében. Általában ilyenkor a körülmények leírásával szoktam kezdeni, de most felborítom a sorrendet, és kezdem a filmmel. Megnéztem a műfaji besorolását az egyik legnagyobb hazai műsorismertető honlapon: "amerikai thriller". Ez engem több okból is meglepett. Hiányolom a besorolásból azt a szót, hogy "misztikus". Úgy pláne, hogy a honlap szinte mindenféle filmhez szereti odapasszintani ezt a szócskát. Vegyük például A csempészt. Mi köze van ennek a filmnek bármiféle rejtélyességhez, misztikussághoz? Legfeljebb az benne a misztikus, hogy miért is hagytam ráve... több»


 
Deku   2017. 07. 10.

Réginek lehet régi viszont felejthetetlen és kiváló alkotás. Nagyon tetszik, hogy a végén megtudja forgatni a nézőt és meglep. A misztikum benne libabőrössé tesz olykor-olykor. Szerettem.

 
Berto49   2017. 05. 13.

A legjobb misztikus filmek egyike. Szerencsétlen kissrác (Haley Joel Osment) a látott halottjaival igazán emlékezetes marad. (Gyerekkorában több más filmben is játszott, például a „Mesterséges értelem”-ben és a "Leharcolt oroszlánok"-ban is. Amilyen jó a gyerek szerepekben, nekem annyira ellenszenves felnőtt korában.) A végső csavart pedig nem is sejtheti az ember. Bruce Willis kiemelkedő filmje, sokkal jobb benne, mint az akciófilmjeiben.

 
mamiéstöti2   2018. 12. 06.

Nagyon nem jött be. A végén óriási csattanót akartak belerakni, de kiszámítható is volt meg végig unalmas is.

Toni Collette
Bruce Willis
Bruce Willis
 
Jó szívvel ajánlom mindenkinek, aki minőségi szórakozásra vágyik, és akinek éppen akad 107 felesleges perce.
Értékelés: 9/10 több»

A film összbevétele 672 806 292 dollár volt (imdb.com).

 

M. Night Shyamalan egycsapásra ismertté vált.

(HETEDIK )
 

A film büdzséjének 15-szeresét hozta vissza.

(HETEDIK )
 

A rendező orvosként tűnik fel a filmben.

(HETEDIK )
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.