Játssz egy PlayStation-ért ·  Fórum Login  
70
Filmadatlap
 
27
Szereplők
16
Vélemények
26
Képek
1
Videók
Légcsavar
 
HercegPeter   2019. 08. 12.

legújabb vélemény

Ez a film egy nagyon jó példa arra, hogy csak a misztikummal is el lehet érni, hogy egy film érdekes legyen. Ugyanis ahogy az igazságra fény derül, már nem is igazán érdekelt a befejezés. A történet egyébként jó, de ahogy a végén derülnek ki a dolgok én már kicsit soknak éreztem. Jodie Foster kihozta a szerepből a maximumot. Ő az utóbbi időkben megpróbálkozott a rendezéssel is és abban sem mondható tehetségtelennek (Pénzes cápa). Egyébként készült azóta hasonlónak mondható film, például a Non-stop. Egyszer mindenképp érdemes megnézni, bár a vége nekem már nem volt olyan érdekes, még ha elvileg az is lenne a legizgalmasabb.

 
indingo   2017. 12. 27.

Elképesztően izgalmas film. A néző az anyával együtt izgul és próbál rájönni a csavarra, hogy valóban bedilizett a nő vagy sokkal több van mögötte.


 
Filmelemző   2018. 05. 07.

Nagyon rafinált film, mely folyamatosan fenntartja a néző érdeklődését miközben egyre több fordulatot hoz. Mi lett a gyerekkel? Elrabolták? Eleve nem is létezik? Vagy létezik, csak már korábban meghalt és így fel sem szállt a repülőre? A nő joggal aggódó édesanya, vagy tragédiában megőrült nő? Mi az igazság? Foster kisasszony nagyot alakít, pedig ez egy nehéz szerep (már ha hitelesen akarja valaki csinálni) Jo a script és a rendezés is zseniális. Értékelésem a krimi szál miatt és Jodie Foster alakítása okán: 7.5/10 pont.

 
kevelin   2019. 06. 02.

jodie foster egyik legjobb filmje. bár rengeteg filmben alakított kimagaslót nekem ebben is nagyon tetszett. a kislányát elveszítő anya (mellesleg egy repülőn mit nem és értettem) egy összeesküvés áldozatává válik. persze a végén minden jóra fordul de iszonyúan feszült és izgalmas végig a film

 
moov18   2016. 03. 20.

Végtelenül izgalmas, ízig-vérig feszült, élvezhető kis mozi ez a Légcsavar. Már számtalanszor láttam mégsem tudom megunni. Van egy sajátos, nyomasztó légköre, egy idegtépő hangulatvétele. A történet abszolút egyedi, a rendezés zseniális, a feszültséget mesterien adagolja. Színészi játékokra sem lehetett panasz. Jodie Foster tökéletesen hozza a megrémült édesanyát kinek a lánya eltűnik az utasszállítón. Pont az a varázsa a filmnek, hogy egyszerűen képtelenek vagyunk megítélni, akkor most valóban eltűnt a lánya, vagy szimplán bekattant? A végére persze minden kérdés megválaszolódik, a befejezésnél a vér is meghűlt bennem olyan szinten elemire sikerült. Érdemes próbát tenni vele!

 
Tucatfilm, sajnos nem az érdekesebb fajtából. Kár érte. 5/10 több»

A film összbevétele 133 680 000 dollár volt (imdb.com).

 

A stúdiónak új repülőgép műszerfalat kellett építenie a régi lomokból, ugyanis a Számkivetett (2000) forgatásán tönkretették a meglévő panelt.

(ps)
 

Jodie Foster szerepét eredetileg Sean Pennnek szánták.

(ps)
 

A filmben látható AALTO Air E-474 repülőgép a képzelet szüleménye, de leginkább a dupla fedélzetes Airbus A380-800-ra hasonlít.

(ps)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.