Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
70
Filmadatlap
 
27
Szereplők
16
Vélemények
26
Képek
1
Videók
Légcsavar
 
HercegPeter   2019. 08. 12.

legújabb vélemény

Ez a film egy nagyon jó példa arra, hogy csak a misztikummal is el lehet érni, hogy egy film érdekes legyen. Ugyanis ahogy az igazságra fény derül, már nem is igazán érdekelt a befejezés. A történet egyébként jó, de ahogy a végén derülnek ki a dolgok én már kicsit soknak éreztem. Jodie Foster kihozta a szerepből a maximumot. Ő az utóbbi időkben megpróbálkozott a rendezéssel is és abban sem mondható tehetségtelennek (Pénzes cápa). Egyébként készült azóta hasonlónak mondható film, például a Non-stop. Egyszer mindenképp érdemes megnézni, bár a vége nekem már nem volt olyan érdekes, még ha elvileg az is lenne a legizgalmasabb.

 
indingo   2017. 12. 27.

Elképesztően izgalmas film. A néző az anyával együtt izgul és próbál rájönni a csavarra, hogy valóban bedilizett a nő vagy sokkal több van mögötte.


 
Filmelemző   2018. 05. 07.

Nagyon rafinált film, mely folyamatosan fenntartja a néző érdeklődését miközben egyre több fordulatot hoz. Mi lett a gyerekkel? Elrabolták? Eleve nem is létezik? Vagy létezik, csak már korábban meghalt és így fel sem szállt a repülőre? A nő joggal aggódó édesanya, vagy tragédiában megőrült nő? Mi az igazság? Foster kisasszony nagyot alakít, pedig ez egy nehéz szerep (már ha hitelesen akarja valaki csinálni) Jo a script és a rendezés is zseniális. Értékelésem a krimi szál miatt és Jodie Foster alakítása okán: 7.5/10 pont.

 
kevelin   2019. 06. 02.

jodie foster egyik legjobb filmje. bár rengeteg filmben alakított kimagaslót nekem ebben is nagyon tetszett. a kislányát elveszítő anya (mellesleg egy repülőn mit nem és értettem) egy összeesküvés áldozatává válik. persze a végén minden jóra fordul de iszonyúan feszült és izgalmas végig a film

 
moov18   2016. 03. 20.

Végtelenül izgalmas, ízig-vérig feszült, élvezhető kis mozi ez a Légcsavar. Már számtalanszor láttam mégsem tudom megunni. Van egy sajátos, nyomasztó légköre, egy idegtépő hangulatvétele. A történet abszolút egyedi, a rendezés zseniális, a feszültséget mesterien adagolja. Színészi játékokra sem lehetett panasz. Jodie Foster tökéletesen hozza a megrémült édesanyát kinek a lánya eltűnik az utasszállítón. Pont az a varázsa a filmnek, hogy egyszerűen képtelenek vagyunk megítélni, akkor most valóban eltűnt a lánya, vagy szimplán bekattant? A végére persze minden kérdés megválaszolódik, a befejezésnél a vér is meghűlt bennem olyan szinten elemire sikerült. Érdemes próbát tenni vele!

 
sztankobazsi   2015. 11. 02.

Moziban láttam halál unalmas volt, annyira bántam, hogy rá áldoztam azt a kis pénzt, hogy az valami szörnyű.Nagyon nem tetszett, hogy hogy nem lehet észre nem venni egy gyereket? Az nem látja meg, aki nem akarja. áhhh szörnyű volt.

 
kovi23   2015. 06. 19.

Rám elég nagy hatással volt a film, nem túl jó értelemben. Érdekes, mert ahogy elgondolkodtam rajta, rájöttem, hogy jó pár baki van ebben a filmben. Pl. Kicsit furcsa, hogy senki nem tud a kicsi lány beszállásáról. Hogy megpiszkálták a számítógépet, ami regisztrálja a jegyfoglalást? De senki nem is látta a gyereket? Hol van ilyenkor a személyzet? Na meg az, hogy azt is elintézni, hogy nemcsak a férjről, de a gyerekről is halotti bizonyítványt állítsanak ki egy hullaházban, és ezt még éjnek évadján el is faxolják egy repülőgépre, az már kicsit hihetetlen volt.

A film összbevétele 133 680 000 dollár volt (imdb.com).

 

A stúdiónak új repülőgép műszerfalat kellett építenie a régi lomokból, ugyanis a Számkivetett (2000) forgatásán tönkretették a meglévő panelt.

(ps)
 

Jodie Foster szerepét eredetileg Sean Pennnek szánták.

(ps)
 

A filmben látható AALTO Air E-474 repülőgép a képzelet szüleménye, de leginkább a dupla fedélzetes Airbus A380-800-ra hasonlít.

(ps)
 

Peter Sarsgaard bevallottan retteg a repüléstől.

(ps)
 

A filmben látható berlini reptéren játszódó jelenetet valójában Lipcsében forgatták.

(ps)
 

A filmet először digitális adathordozóra rögzítették, ezután dolgoztak a kép minőségén, többek között csökkentették a szemcsézettséget, végül 35 mm-es filmre rögzítették az anyagot.

(ps)
 
Tucatfilm, sajnos nem az érdekesebb fajtából. Kár érte. 5/10 több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.