Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
87%

Számkivetett (2000)

Cast Away
Filmadatlap
 
27
Szereplők
41
Vélemények
12
Képek
2
Videók
 
Róbert Molnár   2020. 06. 29.

legújabb vélemény

0

Alapmű. Robinson Crusoe modern, filmesített változata, mely komoly mondanivalót tartalmaz. Van, amikor hiába tervez az ember, ha a Sors/Végzet másként gondolja.. Rám különösen hatott Noland film végi monológja, melynek utolsó mondata: "Tovább kell lé... több»

 
mamiéstöti2   2018. 12. 07.

0

Az egyik legmegosztóbb film, amit valaha láttam. Az egyik oldal el van tőle ájulva, a másik viszont nem értékeli az egyszemélyes vesztegelést.


 
indingo   2019. 02. 13.

0

Az alapötlet talán nem újszerű, de vannak ötletes epizódok és hogy ha unalmasnak is. tűnik... de hát pont ez kell hogy érzékeltesse milyen magányosak lehetünk egy lakatlan szigeten.

 
Deku   2017. 07. 11.

0

Nem tudtam hova rakni nem tetszett. Kegyetlen rossz lett. A film többre volt hivatott ami nem sikerült neki. Robert Zemeckis ezúttal nem tudott úgy lekötni a filmjével ahogy általában teszi.

1
 
Artemisia   2018. 03. 20.

1

Nem a szokványos túlélő film, hiszen a játékidő nagy részét a háttérsztori és a hazatérés teszi ki. A túlélés megjelenítése elnagyolt, hiányos, tulajdonképpen csak ízelítőt kapunk a szigeti életéről, persze bemutatja a lényeget, hogy mit eszik, mit i... több»

 
dailyfilmsan   2019. 03. 15.

0

Szegény Tom Hanks, akarom mondani Chuck Noland kicsit szerencsésnek is mondható, de az biztos, hogy több, mint szerencsétlennek. A történet része spoiler nélkül meg is volt. A film hosszú, de fel sem tűnik az embernek, hiszen pörögnek az események é... több»

 
Sabnock Sanatory   2019. 08. 26.

0

Tom Hanks jó színész.A legjobbak között van világszerte,és mi sem bizonyítja jobban,hogy ezt a közepesnél kicsit jobb forgatókönyvet így felhozta,és nézhetővé tette ! Izgalmas,érdekfeszítő,és katartikus,de kissé romantikus. Egyszóval jó mozi!

Galéria (12)

Tom Hanks
Tom Hanks
Tom Hanks

Videók (2)

A film összbevétele 429 632 142 dollár volt (imdb.com).

 

A zeneszerző, Alan Silvestri 2002-ben Grammy-díjat nyert a végefőcímnél hallható zenéért.

(Sabnock Sanatory )
 

A FedEx 88-as járata, ami a filmben lezuhant a valóságban "szolgálatban" volt. Memphis-től Penangig, Malajziaig ment, ahol leadta csomagjait.

(dailyfilmsan)
 

A forgatókönyv egy kezdetleges verziójában Wilson helyett Chuck saját magával beszélgetett volna. Lett volna egy rossz és egy jó Chuck.

(dailyfilmsan)
 

Az összes párbeszédet és hanghatást később kellett a filmhez felmondani és hozzáigazítani. A szigeten felvett hangok használhatatlanok voltak a hullámok robajai miatt.

(dailyfilmsan)
 

A legtöbb éjszakai felvételt fényes nappal rögzítették és csak később szerkesztették a filmhez a csillagokat és az éjszaki sötétséget. A nagy kivétel a tűzgyújtos jelenet.

(dailyfilmsan)
 

A filmben használt három röplabda egyikét 18,400 dollárért tudták eladni egy árverésen.

(dailyfilmsan)
 

Ellentétbe a pletykákkal a FedEx nem fizetett semmit a filmkészítőkneka filmben való megjelenésükért.

(dailyfilmsan)
 

Ha beírjuk a Google maps-be ezt a koordinátát -17.609277, 177.0397 , akkor azt a szigetet fogjuk megkapni ahol raboskodott Hanks, ha eléggé ráközelítünk a szigetre állítólag a Hanks által írt "HELP" feliratot is lehet látni.

(dailyfilmsan)
 

Néhány emberből álló túlélő csapat mutatta meg Tom Hanksnak hogyan lehet túlélni, tüzet gyújtni, kókuszdiót bontani és halakat fogni. A tréning pár napján együtt laktak Hanks-szel a szigeten.

(dailyfilmsan)
 

Tom Hanks annak érdekében hogy minél hétköznapibb középkorú férfi benyomását keltse, elhagyta edzéstervét és megengedte magának hogy kicsit pufisodjon. A haját sem vágatta sem a szakállát, pont azért hogy minél ágról szakadtabb kinézete legyen.

(dailyfilmsan)