73% 66 szavazat
Sacra Corona

Sacra Corona

Sacra Corona
Filmadatlap
3
Vélemények (3)
16
Szereplők (16)
5
Képek (5)
Videók
Érdekességek
Díjak
Filmkritika
Cikkek
Fórum

FILMINFÓ

A magyar államiság első évszázadát pogány lázadások, az idegenek elleni harc és az utódlásért folytatott küzdelem jellemzi. Az István király által létrehozott fiatal, keresztény államot a megszűnés fenyegeti. László királyra várt a feladat, hogy az ország békéjét és egységét megteremtse. A Sacra Corona című film Szent László király korát és a Szent Korona kialakulásának történelmi időszakát mutatja be.

Rendező: Koltay Gábor
Forgatókönyvíró: Nemeskürty István
Ország: Magyarország
Premier (HU): 2001.04.12.
Attila Szarvas
Oberfrank Pál
Attila Szarvas
Szarvas Attila
 
2019.04.15 Attila G.

legújabb vélemény

Lehetett volna jobb is?

Némileg messziről indítok. (Legalábbis, ha elkezdek egy filmről véleményt írni, eszembe jutnak a filmmel kapcsolatos esetleges plusz emlékek.) Annak idején okozott nekem némi fejtörést néhány, a filmmel közvetve kapcsolatos dolog. Az egyik mozimagazi... Teljes kritika

0
 
2017.03.17 GedyPapa

Ennyire azért nem volt rossz ez a film. Igaz, hogy egyszer nézős, de szép képekkel apellál és jó történetvezetéssel. Aztán, hogy ez hogyan is zajlott a valóságban az már nem az egyszeri tévénéző feladata megállapítani.

0
 
2016.04.29 Cordelia Bennett

Szép kiállítású történelmi film. Hogy mennyire hiteles, azt történészek mondják meg. :) Figyelemre méltó, hogy László királynak minden jelenetben máshogy van fodrászolva a szakálla :)

0