Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
71%

A kék lagúna (1980)

The Blue Lagoon
Filmadatlap
 
21
Szereplők
10
Vélemények
6
Képek
2
Videók

Galéria (6)

Videók (2)

 
Sabnock Sanatory   2020. 07. 13.

legújabb vélemény

0

Hihetelen esetlen,kissé béna,érthetetlen alkotás.A színészi játék is nagyon rossz.Azért kap egy csillagot,mert a forgatási helyszín legalább gyönyörű.De csak ezért.

 
ArpiHajdu és Réci   2016. 10. 22.

1

Ez egy igazi szép, romantikus film, ami a maga korában valószínűleg nagy botrányt kavart, pedig ahogy az egész filmen, úgy a szeretkezős jeleneteken is érződik a romlatlanság, a naivitás és az ártatlanság. Persze az tény, hogy Brooke Shields még csak... több»

 
indingo   2019. 03. 19.

0

Fantasztikus helyszínen játszódó filmben egy gondtalan, boldog világ naiv hőseinek felnőtté válását követhetjük nyomon és azt, hogy mennyivel másként értékelik a természet kincseit és hogy azt hogyan képes rombolni a külső világból érkező emberek mo... több»

 
dailyfilmsan   2018. 01. 22.

0

Kedves kis film. jól leképezi két ember fejlődését egy teljesen ingerszegény környezetben. Bár kicsit csodával hatályos hogy két olyan pici gyerek túlélte a trópusi viharokat és nem kaptak napszúrást se. Az anatómia sem volt rendben egy lapos hasú n... több»

 
Lamboh   2017. 10. 15.

0

Édesanyám nagyon szereti ezt a filmet. Volt, hogy én is néztem vele, és olyan nyugodtságot áraszt ez a film, hogy esélytelennek tartom azt, hogy valaha is megunom. Sajnos a másik két részről nem tudom ezt elmondani.

 
D. Wolfe   2016. 04. 24.

0

A maga módján szép történet lenne, csak túl sokszor ment át nyálasba szerintem. Ennek ellenére is akadtak benne szép jelenetek és maga a sziget, ahol játszódik, nagyon kellemes hangulatot áraszt. Megértem, hogy egyesek szerint kultfilm, de nekem annyira nagyon nem nyerte el a tetszésemet.

 
Vitya   2015. 02. 04.

0

Gyerekkorom egyik kedvence. Nagyon emberi, aranyos film. Kortól függetlenül mindenkinek merem ajánlani.

A film összbevétele 58 853 106 dollár volt (imdb.com).

 

A 10. legnagyobb bevételt hozó film az USA-ban, 1980-ban.

(dulkap)
 

2015-ben készült egy film, amelyben Christopher Atkins (Randal Kleiser volt a rendező) visszatér a szigetre, ahol a film készült, 35 év telt el a forgatás óta.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A film egyszerre versengett az Oscar és az Arany málna díjért. Előbbit a fényképezésért, utóbbit Brooke Shields alakításáért érdemelte ki.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A forgatási körülmények megviselték Christopher Atkinst. Később egy interjúban elmondta, hogy a szigeten nem volt víz, a stáb pedig sátorban lakott majdnem 5 hónapig.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Mivel Brooke Shields még csak 14 éves volt a forgatás alatt, a jelmeztervezőknek komoly fejtörést jelentett hogyan ábrázolják őt, hogy természetesnek hasson, ám mégse keltsen botrányt. A legkézenfekvőbb megoldás amivel eltakarták a színésznő meztelenségét hosszú haja volt.

(ArpiHajdu és Réci)