Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
74

A kék lagúna (1980)

The Blue Lagoon
Filmadatlap
 
21
Szereplők
8
Vélemények
6
Képek
2
Videók
 
ArpiHajdu és Réci   2016. 10. 22.

Ez egy igazi szép, romantikus film, ami a maga korában valószínűleg nagy botrányt kavart, pedig ahogy az egész filmen, úgy a szeretkezős jeleneteken is érződik a romlatlanság, a naivitás és az ártatlanság. Persze az tény, hogy Brooke Shields még csak tizenéves volt, amikor eljátszotta Emmeline szerepét, de szerintem nincs ebben a filmben semmi, ami megbotránkoztató lenne. Gyönyörű tájakat láthatunk benne, a története szerethető és olykor még meg is irigyeljük a szereplőktől, hogy távol, a világ zajától nőhettek fel. Több próbálkozás volt a folytatásra, köztük az 1991-es film Milla Jovovich-al és 2012-ből a modern verzió, ami inkább csak a film sikerét szerette volna meglovagolni, de kiveszett belőle a legfontosabb dolog, amely még működött az 1980-as, de még az 1991-es változatban is és ez épp az imént említett ártatlanság. E nélkül viszont csak egy gyenge utánzat lett belőle.

 
Lamboh   2017. 10. 15.

Édesanyám nagyon szereti ezt a filmet. Volt, hogy én is néztem vele, és olyan nyugodtságot áraszt ez a film, hogy esélytelennek tartom azt, hogy valaha is megunom. Sajnos a másik két részről nem tudom ezt elmondani.


 
nanita95   2018. 01. 22.

Kedves kis film. jól leképezi két ember fejlődését egy teljesen ingerszegény környezetben. Bár kicsit csodával hatályos hogy két olyan pici gyerek túlélte a trópusi viharokat és nem kaptak napszúrást se. Az anatómia sem volt rendben egy lapos hasú nő hiába terhes az 5. hónapig nem érzi a magzat mozgását...Nemhogy 2 nap után. A helyszín gyönyörű nagyon tetszett a környezet de a hanghatások könyörgöm egy gyerek van, akkor miért lehet 3 gügyögését nyammogását és sírását hallani. A zene néhol pedig az idillikusból váltott az idegesítőbe.

 
D. Wolfe   2016. 04. 24.

A maga módján szép történet lenne, csak túl sokszor ment át nyálasba szerintem. Ennek ellenére is akadtak benne szép jelenetek és maga a sziget, ahol játszódik, nagyon kellemes hangulatot áraszt. Megértem, hogy egyesek szerint kultfilm, de nekem annyira nagyon nem nyerte el a tetszésemet.

 
Vitya   2015. 02. 04.

Gyerekkorom egyik kedvence. Nagyon emberi, aranyos film. Kortól függetlenül mindenkinek merem ajánlani.

 
Randal Kleiser nem éppen örökbecsű alkotást tett le az asztalra, a főszereplők sem a színészi tehetségükkel, hanem a szépségükkel és a fiatalságukkal hódítottak, mégis felejthetetlen ez a film. több»
 

A 10. legnagyobb bevételt hozó film az USA-ban, 1980-ban.

(dulkap )
 

2015-ben készült egy film, amelyben Christopher Atkins (Randal Kleiser volt a rendező) visszatér a szigetre, ahol a film készült, 35 év telt el a forgatás óta.

(ArpiHajdu és Réci )
 

A film egyszerre versengett az Oscar és az Arany málna díjért. Előbbit a fényképezésért, utóbbit Brooke Shields alakításáért érdemelte ki.

(ArpiHajdu és Réci )


  Előzetes A film adatlapja
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.