Játssz egy Nintendo Switch Lite-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
74%

A kék lagúna (1980)

The Blue Lagoon
Filmadatlap
 
21
Szereplők
11
Vélemények
6
Képek
2
Videók
 
Sabnock Sanatory   2020. 07. 13.

legújabb vélemény

Hihetelen esetlen,kissé béna,érthetetlen alkotás.A színészi játék is nagyon rossz.Azért kap egy csillagot,mert a forgatási helyszín legalább gyönyörű.De csak ezért.

 
ArpiHajdu és Réci   2016. 10. 22.

Ez egy igazi szép, romantikus film, ami a maga korában valószínűleg nagy botrányt kavart, pedig ahogy az egész filmen, úgy a szeretkezős jeleneteken is érződik a romlatlanság, a naivitás és az ártatlanság. Persze az tény, hogy Brooke Shields még csak... több»


 
indingo   2019. 03. 19.

Fantasztikus helyszínen játszódó filmben egy gondtalan, boldog világ naiv hőseinek felnőtté válását követhetjük nyomon és azt, hogy mennyivel másként értékelik a természet kincseit és hogy azt hogyan képes rombolni a külső világból érkező emberek mo... több»

 
dailyfilmsan   2018. 01. 22.

Kedves kis film. jól leképezi két ember fejlődését egy teljesen ingerszegény környezetben. Bár kicsit csodával hatályos hogy két olyan pici gyerek túlélte a trópusi viharokat és nem kaptak napszúrást se. Az anatómia sem volt rendben egy lapos hasú n... több»

 
Lamboh   2017. 10. 15.

Édesanyám nagyon szereti ezt a filmet. Volt, hogy én is néztem vele, és olyan nyugodtságot áraszt ez a film, hogy esélytelennek tartom azt, hogy valaha is megunom. Sajnos a másik két részről nem tudom ezt elmondani.

 
D. Wolfe   2016. 04. 24.

A maga módján szép történet lenne, csak túl sokszor ment át nyálasba szerintem. Ennek ellenére is akadtak benne szép jelenetek és maga a sziget, ahol játszódik, nagyon kellemes hangulatot áraszt. Megértem, hogy egyesek szerint kultfilm, de nekem annyira nagyon nem nyerte el a tetszésemet.

 
Vitya   2015. 02. 04.

Gyerekkorom egyik kedvence. Nagyon emberi, aranyos film. Kortól függetlenül mindenkinek merem ajánlani.

Galéria (6)

Videók (2)

A film összbevétele 58 853 106 dollár volt (imdb.com).

 

A 10. legnagyobb bevételt hozó film az USA-ban, 1980-ban.

(dulkap)
 

2015-ben készült egy film, amelyben Christopher Atkins (Randal Kleiser volt a rendező) visszatér a szigetre, ahol a film készült, 35 év telt el a forgatás óta.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A film egyszerre versengett az Oscar és az Arany málna díjért. Előbbit a fényképezésért, utóbbit Brooke Shields alakításáért érdemelte ki.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A forgatási körülmények megviselték Christopher Atkinst. Később egy interjúban elmondta, hogy a szigeten nem volt víz, a stáb pedig sátorban lakott majdnem 5 hónapig.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Mivel Brooke Shields még csak 14 éves volt a forgatás alatt, a jelmeztervezőknek komoly fejtörést jelentett hogyan ábrázolják őt, hogy természetesnek hasson, ám mégse keltsen botrányt. A legkézenfekvőbb megoldás amivel eltakarták a színésznő meztelenségét hosszú haja volt.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A történetet korábban már kétszer adaptálták a filmvászonra. Először 1923-ban egy némafilmet készítettek belőle, majd 1949-ben Jane Simmons és Donald Houston főszereplésével volt látható a mozikban.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Azon meggyőződés szerint, hogy a "hős férfi magasabb, mint a nő",Brooke Shieldsnek végig kiásott árkokban kellett mozognia a film során. Mindezt azért, mert bár Shields csak 14 éves volt, már akkor 177,5 cm magas volt és eltörpült mellette a maga 167,5 centijével. Évekkel később együtt vettek részt egy díjátadón, amikor Shields már a teljes magasságában tündökölt a maga 183 centijével, amit Atkins úgy kommentált, hogy olyan mintha a Szabadság-szobor mellett állna.

(rbernadett)
 

John Belushi szóba került Richard szerepére, azonban "túl vicces"-nek találták hozzá.

(rbernadett)
 

Matt Dillon volt az eredeti választás Richard szerepére, aki visszautasította a lehetőséget.

(rbernadett)
 

Miután John Gibbons a University of the South Pacific herpetológusa látta a filmet, felfedezte, hogy a filmben szereplő leguánok olyan fajhoz tartoznak, amit sosem láttak és dokumentáltak korábban. Ezek után Gibbons ellátogatott Nanuya Levuba, a Fidzsi-szigetre, oda ahol a filmet forgatták és elnevezte tarajos leguánnak.

(rbernadett)
 
Randal Kleiser nem éppen örökbecsű alkotást tett le az asztalra, a főszereplők sem a színészi tehetségükkel, hanem a szépségükkel és a fiatalságukkal hódítottak, mégis felejthetetlen ez a film. több»