Brooke Shields (galériánkban) az idén megjelenő Pretty Baby című róla szóló dokumentumfilben beszélt arról, hogy szexuális erőszak áldozata volt.

A színésznő elmondta, hogy mindez nem sokkal azután történt, hogy 1987-ben elvégezte az egyetemet, és hogy megpróbált visszakerülni Hollywoodba, így elfogadott egy vacsorameghívást egy ismerőstől, hogy az este folyamán egy lehetséges projektről beszélgessenek.

A férfi ezután állítólag meggyőzte őt, hogy menjen vissza a szállodájába, és ő majd hív neki egy taxit hazafelé. Shields elmondta, hogy a férfi eltűnt egy időre, majd meztelenül tért vissza, ezt követően pedig azonnal rávetette magát.

A színésznő kifejtette, hogy dulakodni kezdtek, de ekkor még nem félelemből igyekezett ellenállni. “Féltem, hogy megfulladok vagy ilyesmi” - jegyezte meg Shields. “Egyszerűen teljesen lefagytam. Azt gondoltam, hogy egy 'Nem' elég lett volna, és csak arra gondoltam, hogy 'Maradj életben és menj ki'”- tette hozzá a színésző.

“Isten tudja, hogy tudtam, hogyan kell elszakadni a testemtől. Gyakoroltam ezt” - mondta Shields, majd hozzátette, hogy miután az egésznek vége lett, elhagyta a szállodát, majd pedig végig sírt a taxiban hazafelé.

Shields, aki bevallása szerint sokáig nem dolgozta fel, hogy megerőszakolták, azt mondta, magát hibáztatta a támadásért. Évekkel később a színésznő írt a támadójának egy levelet, amelyben szembesítette őt azzal, amit tett, amely végül válasz nélkül maradt.

“Úgy éreztem, nem vagyok hajlandó áldozat lenni, mert ez olyasmi, ami megtörténik, függetlenül attól, hogy ki vagy, és függetlenül attól, hogy mit gondolsz, hogy felkészültél-e rá vagy sem. Ki akartam törölni az egészet az elmémből és a testemből, és csak folytatni akartam az utamat. A rendszer egyszer sem jött el, hogy segítsen nekem. Így hát egyedül kellett megerősödnöm” - tette hozzá a színésznő.

Shields, akinek két közös lánya van férjével, Chris Henchyvel, régóta beszél arról, hogy Hollywoodban szexualizálták, miután meztelenül szerepelt a Csinos kislány című 1978-as filmben, amely azonos a most megjelent dokumentumfilm címével is.

15 évesen, miután a A kék lagúna és a Végtelen szerelem filmekben is voltak pikáns jelenetei, Barbara Walters vitatható módon megkérdezte Shields méreteit egy interjúban, és azt mondta neki, hogy álljon fel.

“Én csak igyekeztem viselkedni és mosolyogtam mondta Shields Drew Barrymore-nak egy tavalyi interjúban. A Pretty Baby dokumentumfilmet a Sundance Filmfesztiválon mutatták be, amely idén debütál a Hulun.