Író: Scott Spencer
Feldolgozások
Végtelen szerelem (2014)

70 Végtelen szerelem (1981)
Bár az elődje még a 80-as években is tartotta magát, ez meg igen hamar kifutott, én mégis a Végtelen szerelmet tartom jobb filmnek. Gyerekként láttam mindkettőt, újranézve sem változott a véleményem. A fiú szenvedései sokkal jobban megmutatkoznak, ebben a filmben szó szerint (börtön, szanatórium) mint egy ketrecbe zárt állat szenved, tekereg, feszegeti a rácsokat és a saját ép elméjét gyötrelmes kétségbeesésében. És ugyanez a börtön az osztályok közötti különbségekben, láthatatlanul rácsatolt béklyóival fojtogatja. Sokkal több nehézség nehezedik rá, a ház felgyújtása, a féltékeny apa későbbi halála mind-mind jobb történet elem, mint a Love storyban. Ugye egyetlen különbség a lány halála, ami a teljes Love Story bálványt az érinthetetlen magasságba emeli. Itt meg happy end van, hát ezért kevesebb. Szerintem nem. Az egyetlen gyengébb rész a film végén, az anya mondata lánya irányába, az teljesen hiteltelen, értelmetlen volt. Pedig az anya figura is sokkal erősebb történetszállal fut (korábban megpróbálja elcsábítani a fiút), mint a Love Story apa figurája.
Szép kis románc, amiben nagy adag eredetiség rejlik, a hősnő apja is érdekes karakter, ahogy érdeklődve figyeli a lány új udvarlóját, akinek elég zavaros a múltja.
A filmet 6 kategóriában is Arany Málna-díjra jelölték, de egyet sem kapott meg.