Játssz egy Nintendo Switch Lite-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
92%
Filmadatlap
 
30
Szereplők
3
Vélemények
10
Képek
1
Videók
Az utolsó tangó Párizsban
 
Ricardo Garcia   2016. 01. 06.

legújabb vélemény

Egészen kivételes film, amit gondos részletességgel sikerült megrendezni. Nincs egyetlen egy felesleges jelent, egyetlen felesleges másodperc sem a filmben. Az egész folyékony dinamikával alkot meg egy egységet, és adja át vele a mondandót, ami sokkal több egy szeretői viszony bemutatásánál.

 
danny   2015. 08. 13.

Bernardo Bertolucci ért a nézők sokkolásához. Meglepő fordulatai hihetetlen lendületet adnak a filmnek. Az egyenes szókimondás és a szexualitás ilyen fajta ábrázolása nem teljesen öncélú a filmben, valójában ez adja a mondanivalót, a film mélységét. ... több»


 
kodin1   2015. 04. 19.

Szerelem, szex és kiüresedes. Ezek köré épül a film. Marlon Brando páratlan színészi teljesítménnyel formálja meg karakterét, aki habzsolja a szexuális élvezeteket, ám a kielégülés nem maradandó. A férfiben lakozó ördögi fenevad kerül ábrázolásra ebben a páratlan alkotásban.

Maria Schneider
Marlon Brando
Maria Schneider
Maria Schneider
Marlon Brando
Marlon Brando
Maria Schneider
Marlon Brando
Maria Schneider
Marlon Brando
Marlon Brando
Maria Schneider
Marlon Brando
Maria Schneider
Marlon Brando
 

A film szerepel az, 1001 film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz című, gyűjteményben.

(Norbi)
 

A 10. legnagyobb bevételt hozó film az USA-ban, 1972-ben.

(dulkap)
 

Warren Beatty visszautasította Paul szerepét.

(rbernadett)
 

Maria Schneider szerint Marlon Brando szövegét a meztelen testére ragasztgatták fel, tekintve, hogy a színész diszlexiával küzd és emellett képtelen memorizálni a szövegeket.

(rbernadett)
 

Maria Schneider évekkel később kijelentette, hogy ez volt az egyetlen film, aminek az elkészítését megbánta, mert "tönkretette az életét". Bernardo Bertoluccit pedig gengszternek és stricinek minősítette.

(rbernadett)
 

A filmet Spanyolországban betiltották.

(rbernadett)
 

A film ötlete Bernardo Bertolucci saját szexuális ábrándozását takarja, mely szerint, egyszer arról álmodozott, hogy meglát egy gyönyörű, ismeretlen nőt az utcán, akivel úgy létesít szexuális kapcsolatot, hogy sosem derül ki, ki is volt a nő valójában.

(rbernadett)
 

A történet, amit Paul mesél Jeanne-nek az édesanyjáról és arról, hogy hogyan tanította meg, hogy értékelje a természetet, egy valódi emlék Marlon Brando életéből.

(rbernadett)
 

Maria Schneider szerint a híres "vajas jelenet" nem volt a forgatókönyvben, hanem Marlon Brando és Bernardo Bertolucci improvizálták anélkül, hogy beavatták volna őt is. Habár a szodómia a jelenetben nem valós, a könnyek az arcán arról árulkodnak, hogy valóban sokkolta a jelenet.

(rbernadett)
 

Jean-Pierre Léaud annyira tisztelte Marlon Brandot, hogy félt találkozni vele, ezért minden jelenetét szombaton vették fel, mert aznap Brando nem forgatott. Így történhetett, hogy a két színész egyszer sem találkozott sem a forgatáson, sem a forgatáson kívül.

(rbernadett)
 
A film megítélése körül napjainkban is nagy vita folyik: egyesek az öncélúságát emelik ki, míg mások szerint Bernardo Bertolucci filmje fontos kérdésekkel foglalkozik. Valahol mindkét tábornak igaza van. 7,5/10 több»
 
Mindenképpen érdemes megnézni ezt az alkotást, de egyáltalán nem azért, hogy a nyálunkat csorgassuk Brando és Maria Schneider ágy (és minden máshol lezajlott) jelenetein, hanem azért, hogy megismerjük egy tragikus kapcsolat mélységeit, és elgondolkozzunk azon, hogy mennyire esélytelen tartósan kilépni a társadalomból, amelyben élünk.
8/10 több»