77% 139 szavazat
Keserű méz

Keserű méz

Bitter Moon
Filmadatlap
5
Vélemények (5)
21
Szereplők (21)
12
Képek (12)
1
Videók (1)
4
Érdekességek (4)
Díjak
Filmkritika
1
Cikkek (1)
Fórum
Berto49  

FILMINFÓ

Nigel és Fiona hetedik házassági évfordulójuk alkalmából egy Indiába tartó hajóúton vesznek részt. A hajón ismerkednek meg a különös párral: Oscarral, a tolókocsis íróval és feleségével, az érzéki, francia asszonnyal, Mimivel. Oscar megkéri Nigelt, hogy hallgassa végig történetüket. Nigel vonakodva bár, de beleegyezik, mire Oscar már-már zavarba ejtő részletességgel meséli el életük minden apró mozzanatát. Nigel hiába próbál pusztán hallgató maradni, a bizarr, párizsi szerelem története, mely tele van szenvedéllyel, odaadással és gyűlölettel lassan hatalmába keríti, csakúgy mint az ígéret, hogy egy minden képzeletet felülmúlóan kéjes éjszakát tölthet a mese főszereplőjével, Mimivel.

Zene: Vangelis
Ország: Amerikai Egyesült Államok, Egyesült Királyság, Franciaország
Premier (HU): 1995.09.07.
 
2021.12.29 Gauss

legújabb vélemény

Ilyen egy jó film. Polanski itt is megmutatta, hogyan kell. :) Kicsit sokkoló, és bár lassabb ütemű, mégis izgalmas, tanulságos és elgondolkodtató, egy különleges film. A színészek is kiválóak. Aki még nem látta, és szereti az igényesebb darabokat, feltétlenül pótolja.

1
 
2018.12.13 mamiéstöti2

Az egyik legjobb film, amit valaha láttam. Rendkívül intelligens alkotásnak tartom, melyből semmi sem hiányzik, olyan mint az élet maga.

1
 
2017.07.15 Berto49

2007-ben látam először, majdnem tíz év után javult a megítélésem. 1992-es Polanski film, meglepetés volt benne, hogy E. Seigner (1966-os születésű, Polanski felesége volt, két közös gyerekük is van. A színészmesterség mellett a zenéléssel is foglalko... Több

0
 
2017.02.16 Kirana80

A film mélységesen elgondolkoztató. Hova meddig megy el egy kapcsolat, mi az amiből várhatóan nincs más kiút. Egyfajta sokkhatás a film. Roppant érdekesen ábrázolt szituáció főként egy főszereplő szemszögéből.

0
 
2015.06.30 drsolomon

A film az érzelmeinkre hat, dramatikus, mélységekbe menő. Találunk benne szenvedélyt, drámát, romantikát, de bizarr és kiábrándító dolgokat is. Jó színészválogatás.

0

A film összbevétele 1 862 805 dollár volt (imdb.com).

#1
 

Roman Polanski számos szerepet tölt be a filmben. Ő az egyik írója, producere és ő a rendezője. Szerző: rbernadett

#2
 

Roman Polanski és felesége, Emmanuelle Seigner számos közös filmjének egyike. Szerző: rbernadett

#3
 

Eredetileg James Woodsot szerződtették Peter Coyote szerepére, de végül mégsem ő lett a befutó. Szerző: rbernadett

#4