Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
77

Sötétkamra (2002)

One Hour Photo
Filmadatlap
 
27
Szereplők
8
Vélemények
30
Képek
1
Videók
Sötétkamra
 
pacific22   2020. 04. 13.

legújabb vélemény

Nem egy túl bonyolított film. Van egy magányos film-előhívónk még a digitális világ elött-ből, aki rákattan egy család (apa, anya, gyerek) fényképeire. A végén árnyaltan azt is megtudhatjuk, hogy ő nagyon nem így nőt fel (talán apja kényszerítette pedofil dolgokra, amit ha jól értettem még le is fotózott) és nagy lelki sivárságában megpróbál a család közelébe férkőzni. Eközben véletlenül rájön, hogy a férfi csalja a feleségét, ami számára elfogadhatatlan. A főnöke kirúgja és ekkor bekattan. A film vége szerencsére nem brutális. Az biztos hogy Robin W. jól játssza a karaktert, de nekem ez a film akkor is csak max. 5/10.

 
mamiéstöti2   2019. 02. 08.

Izgalmas és érdekes film, egyszer meg lehet nézni, jó a szereposztás és nem az a szokványos témájú.


 
Zsceeeka   2015. 02. 11.

Tetszett a film, annak ellenére, hogy nem volt a kedvenc színészem (Isten nyugosztalja) Robin Williams. Itt viszont tetszett, nagyon jól játszotta a magányos, és ebbe beleőrülő-nyomoruló hőst. Hiteles alakítás, egész érdekes sztori.

 
szucszoli   2019. 01. 09.

Robin Williams felemelkedése?

Ez a film egy igazi csemege. Kimondottan jó ízléssel eltalált, nagyon átérezhető és azonosulható krimibe hajló dráma. Ez a karakter, amit Robin Williams játszik, ez egyszerűen lehengerlő. Kifogástalanul jeleníti meg azt a végtelenül magányos, normális emberi kapcsolatokra vágyó és azt el nem érő figurát, akitől ez a koncepció igazán értékes. Számomra a film legvégén vált világossá, hogy mi az oka a főhősünk félresiklott életének. De az is annyira szép mértéktartással van megjelenítve, hogy az tényleg bámulatos! A legtöbb amerikai jellegű "filmdráma" iszonyúan szájbarágós, de ez a rendező nagyon kifinomult módon vezeti rá a nézőt arra, amit át akar adni. Jelen esetben arra, (és remélem ezzel nem rontom el senki élményét) hogy ez itt egy családi dráma, amiben valakit kiskorában szexuálisan zaklattak. Nem szimplán csak zakkantság, vagy beteg hajlam kérdése, hogy miért gyűjti a főhős egy család fotóját, illetve miért próbál nyitni a család felé: ez az, amit ő nem kapott meg a sorstól, mert nem tudta feldolgozni azt a traumát, ami őt kiskorában érte. Tulajdonképpen az a film nemcsak szimplán egy ember drámáját jeleníti meg, hanem benne van a társadalmi igény is. Ott van pl. a gyerek, akinek olyan mennyiségű játéka van, ami nekem nézőnek is felteszi azt a kérdést: Erre van szüksége egy gyereknek? Erre a teherautónyi mennyiségű műanyag vacakra, amitől lépni nem lehet a szobájában? Vag... több»

 
Loborg   2015. 09. 24.

Egész jó kis thriller, igazából sokkal rosszabbra számítottam, Robin Williams-nek is jól állt ez a szerep, szóval igazából ajánlom ezt a filmet jó szívvel.

 
vargaeszter82@freemail.hu   2017. 11. 02.

Hozta azt amit vártam tőle, nem okozott csalódást. Kiválók a színészek benne és hiteles, meggyőző az alakításuk. Többszöri nézésre is szórakoztató, műfajában jó film.

 
stif   2016. 03. 14.

Egy kicsit lassú a film, szóval aki valami nagyon feszült krimit vagy thrillert (vagy mi ez) szeretne, az lehet, hogy csalódni fog. De szerintem elsősorban nem is ezért érdemes megnézni, hanem mert van a filmnek egy utánozhatatlanul baljós hangulata, amit egyrészt a zseniális operatőr teremt meg, másrészt a zseniális Robin Williams.

A film összbevétele 19 500 000 dollár volt (imdb.com).

 

A 86-os szám többször is feltűnik. Pl. ez jelenik meg a falon Sy utolsó napján, mikor elhagyja az üzletet.

(Mavil)
 

Sy Parrish karakter keresztneve valójában Seymour.

(Mavil)
 

A hotel neve Edgerton, amely utalás Harold "Doc" Edgerton-ra.

(Mavil)
 

A foci jelenetet a Lacy Park-ban San Marino-ban, Kaliforniában forgatták le.

(Mavil)
 

Feltűnik az egyik jelenetben az Age of Empires II: The Age of Kings (1999) számítógépes játék az Ensemble Studios-tól.

(Mavil)
 

Robin Williams szerepelt a Whose Line Is In Anyway-ben (1998) miközben tartottak jelen film munkálatai.

(Mavil)
 

Aaron Siskind neve is elhangzik a filmben, aki egy híres fotós a való életben.

(Mavil)
 

Ellen von Unwerth, híres német fotósra is van utalás a filmben.

(Mavil)
 

Mikor Will Yorkin először találkozik Sy-al, láthatunk egy videójátékot a háttérben, mely nem más,mint a Bang! Gunship Elite a Red Storm-tól.

(Mavil)
 

A második alkalom, hogy Mark Romanek írta meg a forgatókönyvet saját filmjéhez. Az első a Static (1985) volt.

(Mavil)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.