Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
73

Öngyilkos szüzek (1999)

The Virgin Suicides
Filmadatlap
 
28
Szereplők
5
Vélemények
13
Képek
1
Videók
 
lauralaura   2019. 01. 28.

legújabb vélemény

Nagyon fura volt, de minél több idő telik el a film óta, annál jobban tetszik. Olyan tini film, de nem az a tipikus.

 
Imlah   2017. 11. 27.

Lelkileg megfogó és elgondolkoztató film. A színészek alakítása hiteles. Megfogott a film. Nem egy sablonos, megszokott dráma, van egy különleges hangulata.


 
Panda   2016. 04. 13.

Érdekes sztorijú film, ami végig fenntartotta az érdeklődésemet. Eddig nem ismertem a főszereplőket, de pozitívan csalódtam bennük, jól alakítanak, egy élmény volt.

 
Toncsi   2016. 07. 09.

Nagyon jó volt a film, a kis Coppola szerintem elég tehetséges rendező, még ha a papához nem is feltétlenül ér fel, de ez a film is baromi jól volt összerakva, a színészek, a zene, a képek olyan jól passzoltak egymáshoz, hogy a vége egy nagyon átütő hatás lett. Szerintem mindenképpen érdemes megnézni, mert ritka nagy filmélmény, sok apró finomsággal játszik, és egy nagyon emberi és tragikus történetet mesél el, amit érdemes meghallgatni.

 
tomtom   2015. 03. 06.

Nagyon megrázó film, ami szerintem hitelesen mutatja be, mi történik, ha egy családban csak a fegyelem, a szigorúság van, és semmi nincs kibeszélve. Lehet persze, hogy az öngyilkosság már egy kicsit túlságosan radikális válasz minderre, de azért meg lehet érteni, hogy akkor és ott egy gyerek nem lát más lehetőséget a menekülésre. Minden esetre szerintem a film jól mutatta be ezeket a lelki konfliktusokat, nagyon jó rendezés, és nagyszerű színészek segítségével.

A film összbevétele 5 503 148 dollár volt (imdb.com).

 

Hanna Hall-t eredetileg Lux Lisbon szerepére szerették volna kiválasztani, de végül úgy gondolták, hogy túl fiatal hozzá és inkább Cecilia karakterét adták neki.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A család házszáma 2037. A kislány halála után a 7-es fejjel lefelé áll, minthogy immár csak 6 tagja van a családnak.

(kázsé)
 

A könyvet Sofia Coppola eredetileg Thurston Moore-tól, a Sonic Youth nevű együttes tagjától kapta.

(kázsé)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.