Tom Cruise ma már Hollywood megkerülhetetlen alakja, aki egyaránt híres megalkuvást nem tűrő munkamoráljáról és arról, hogy a legkeményebb kaszkadőrmutatványokat is kisujjból kirázza. De ahogy mindenki, egyszer régen ő is elkezdte valahol. Megmutatjuk a filmet és abban a jelenetet, amelyben Tom Cruise Hollywoodban debütált.

1979-ben forgatták, de végül csak 1981-ben került Amerikában és Franciaországban a mozikba Franco Zeffirelli romantikus drámája, a Végtelen szerelem. A film egy tinédzser párról szólt, akiknek a szerelmét a lány szülei nem nézik jó szemmel. Ezért a fiú felgyújtja a család házát abban a reménybe, hogy ha kimenti őket a tűzből, akkor hálából áldásukat adják a kapcsolatukra. Az akció balul üt ki, a ház leég és bár ő kimenti a családot a lángok közül, javítóintézetbe zárják, szerelme pedig messzire költözik.

A film két szerelmes főhősét Brooke Shields és Martin Hewitt játszották. De hogy jön a képbe Tom Cruise? A sztár valóban ebben a filmben debütált, méghozzá egy rövidke, de rá nagyon is jellemző jelenetben. Bár karaktere csak ebben a néhány percben látható, valójában hatalmas szerepe volt a történetben is.

Az ominózus jelenetben azt láthatjuk, ahogy az iskola mellett néhány fiú focizik. Igen, Tom Cruise már élete első filmes jelenetében, amelynek forgatásakor még csak alig 17 éves volt, már futott… Később kiszáll a játékból és leveszi a trikóját, hogy megvillantsa a női nézőknek a felsőtestét.

A jelenetnek nem is ez a lényegi része, hanem az, hogy ezután Tom Cruise karaktere beszélgetni kezd a Martin Hewitt által játszott főhőssel és ő maga adja neki a tippet a ház felgyújtására. Elmeséli neki, hogy gyerekkorában ő maga gyújtott fel otthonában néhány újságpapírt, az anyja pedig épp ezek eloltása közben talált rá, ezért hősnek tartotta.

A film mára főleg éppen azért ragadt meg a köztudatban, mert ebben debütált Tom Cruise (és Ian Ziering is), nem pedig azért, mert annyira jó mozi lett volna. Tom Cruise karrierje itt kezdett beindulni és néhány évvel később már egy vadászrepülő pilótafülkéjében találta magát. A többi pedig már történelem. Ha érdekel, a galériában gyűjtöttünk nektek pár képet az ifjú Tom Cruise-ról.