Játssz egy PlayStation-ért ·  Fórum Login  
77

A kék lagúna (1980)

The Blue Lagoon
Filmadatlap
 
21
Szereplők
10
Vélemények
6
Képek
2
Videók

Vélemények: A kék lagúna (1980)

 
convar   2019. 12. 20.

legújabb vélemény

Egy életérzés filmvászonra álmodása

Ez a film szerintem teljesen rendben van. Életszerű alakítások, életszerű reakciók. Apropó, életszerű reakciók: az nekem külön érdekes volt (de ez is érzéseim szerint tök reális), ahogyan reagáltak olyan dolgokra, amiket, ha a civilizációban maradnak, már rég megtanították volna nekik. Így viszont érthető (tehát nem meglepő, bár kicsit mulatságos), hogy pl. nem tud arról a lány, hogy menstruál, illetve, hogy egyáltalán mi az, mi történik. De maga a szex is; nyilván rájönnek, hogy nagyon kellemes dolog és szabadidős tevékenység, de szavuk nincs rá, hiszen, amikor még csak 5 évesek voltak, senki se mondta el nekik, hogy ezt szexnek hívják. És így tovább, és így tovább. Nekem abszolút érdekes v... több»

 
ArpiHajdu és Réci   2016. 10. 22.

Ez egy igazi szép, romantikus film, ami a maga korában valószínűleg nagy botrányt kavart, pedig ahogy az egész filmen, úgy a szeretkezős jeleneteken is érződik a romlatlanság, a naivitás és az ártatlanság. Persze az tény, hogy Brooke Shields még csak tizenéves volt, amikor eljátszotta Emmeline szerepét, de szerintem nincs ebben a filmben semmi, ami megbotránkoztató lenne. Gyönyörű tájakat láthatunk benne, a története szerethető és olykor még meg is irigyeljük a szereplőktől, hogy távol, a világ zajától nőhettek fel. Több próbálkozás volt a folytatásra, köztük az 1991-es film Milla Jovovich-al és 2012-ből a modern verzió, ami inkább csak a film sikerét szerette volna meglovagolni, de kiveszett belőle a legfontosabb dolog, amely még működött az 1980-as, de még az 1991-es változatban is és ez épp az imént említett ártatlanság. E nélkül viszont csak egy gyenge utánzat lett belőle.


 
indingo   2019. 03. 19.

Fantasztikus helyszínen játszódó filmben egy gondtalan, boldog világ naiv hőseinek felnőtté válását követhetjük nyomon és azt, hogy mennyivel másként értékelik a természet kincseit és hogy azt hogyan képes rombolni a külső világból érkező emberek mohósága, akik mindent megakarnak kaparintani, legyen az érzelem vagy tárgy.

 
dailyfilmsan   2018. 01. 22.

Kedves kis film. jól leképezi két ember fejlődését egy teljesen ingerszegény környezetben. Bár kicsit csodával hatályos hogy két olyan pici gyerek túlélte a trópusi viharokat és nem kaptak napszúrást se. Az anatómia sem volt rendben egy lapos hasú nő hiába terhes az 5. hónapig nem érzi a magzat mozgását...Nemhogy 2 nap után. A helyszín gyönyörű nagyon tetszett a környezet de a hanghatások könyörgöm egy gyerek van, akkor miért lehet 3 gügyögését nyammogását és sírását hallani. A zene néhol pedig az idillikusból váltott az idegesítőbe.

 
Lamboh   2017. 10. 15.

Édesanyám nagyon szereti ezt a filmet. Volt, hogy én is néztem vele, és olyan nyugodtságot áraszt ez a film, hogy esélytelennek tartom azt, hogy valaha is megunom. Sajnos a másik két részről nem tudom ezt elmondani.

 
D. Wolfe   2016. 04. 24.

A maga módján szép történet lenne, csak túl sokszor ment át nyálasba szerintem. Ennek ellenére is akadtak benne szép jelenetek és maga a sziget, ahol játszódik, nagyon kellemes hangulatot áraszt. Megértem, hogy egyesek szerint kultfilm, de nekem annyira nagyon nem nyerte el a tetszésemet.

 
Vitya   2015. 02. 04.

Gyerekkorom egyik kedvence. Nagyon emberi, aranyos film. Kortól függetlenül mindenkinek merem ajánlani.

 
Akodako   2015. 03. 24.

Imádtam fiatalként ezt a filmet, meg is könnyeztem rajta. Romantikus, megható, időtálló történet. És ez az eredeti verzió a legjobb!

 
veresszsoltika   2017. 09. 04.

Az eredeti kék Lagúna örök kedvencem, szerintem mindenkinek legalább egyszer látnia kell mert annyira alapmű. szép történet érzelmekkel és még szebb kivitelezésben

 
AESB   2015. 06. 16.

Nagyon jó a film. A története kiváló, aranyos, megható. A színésze alakítása már nem mondható jónak, de szerintem így is többször nézhető film. Nem rossz!!

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.