Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
77

A kék lagúna (1980)

The Blue Lagoon
Filmadatlap
 
21
Szereplők
10
Vélemények
6
Képek
2
Videók

Érdekességek: A kék lagúna (1980)

Tudsz egy érdekességet a filmről? Ne habozz, oszd meg a közösséggel

A film összbevétele 58 853 106 dollár volt (imdb.com).

 

A 10. legnagyobb bevételt hozó film az USA-ban, 1980-ban.

(dulkap)
 

2015-ben készült egy film, amelyben Christopher Atkins (Randal Kleiser volt a rendező) visszatér a szigetre, ahol a film készült, 35 év telt el a forgatás óta.

(ArpiHajdu és Réci )
 

A film egyszerre versengett az Oscar és az Arany málna díjért. Előbbit a fényképezésért, utóbbit Brooke Shields alakításáért érdemelte ki.

(ArpiHajdu és Réci )
 

A forgatási körülmények megviselték Christopher Atkinst. Később egy interjúban elmondta, hogy a szigeten nem volt víz, a stáb pedig sátorban lakott majdnem 5 hónapig.

(ArpiHajdu és Réci )
 

Mivel Brooke Shields még csak 14 éves volt a forgatás alatt, a jelmeztervezőknek komoly fejtörést jelentett hogyan ábrázolják őt, hogy természetesnek hasson, ám mégse keltsen botrányt. A legkézenfekvőbb megoldás amivel eltakarták a színésznő meztelenségét hosszú haja volt.

(ArpiHajdu és Réci )
 

A történetet korábban már kétszer adaptálták a filmvászonra. Először 1923-ban egy némafilmet készítettek belőle, majd 1949-ben Jane Simmons és Donald Houston főszereplésével volt látható a mozikban.

(ArpiHajdu és Réci )
 

Azon meggyőződés szerint, hogy a "hős férfi magasabb, mint a nő",Brooke Shieldsnek végig kiásott árkokban kellett mozognia a film során. Mindezt azért, mert bár Shields csak 14 éves volt, már akkor 177,5 cm magas volt és eltörpült mellette a maga 167,5 centijével. Évekkel később együtt vettek részt egy díjátadón, amikor Shields már a teljes magasságában tündökölt a maga 183 centijével, amit Atkins úgy kommentált, hogy olyan mintha a Szabadság-szobor mellett állna.

(rbernadett)
 

John Belushi szóba került Richard szerepére, azonban "túl vicces"-nek találták hozzá.

(rbernadett)
 

Matt Dillon volt az eredeti választás Richard szerepére, aki visszautasította a lehetőséget.

(rbernadett)
 

Miután John Gibbons a University of the South Pacific herpetológusa látta a filmet, felfedezte, hogy a filmben szereplő leguánok olyan fajhoz tartoznak, amit sosem láttak és dokumentáltak korábban. Ezek után Gibbons ellátogatott Nanuya Levuba, a Fidzsi-szigetre, oda ahol a filmet forgatták és elnevezte tarajos leguánnak.

(rbernadett)
 

A film Henry De Vere Stacpoole azonos című regénye alapján készült.

(rbernadett)
 

Brooke Shields mindig magánál hordta kabala medálját, azonban mivel ebben a filmben többnyire minimális ruhát viselt, így kénytelen volt az öltözőben hagyni.

(Zsofi821)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.