Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
84

A fa alatt (2017)

Undir trénu
Filmadatlap
 
14
Szereplők
3
Vélemények
7
Képek
5
Videók
 
Minka   2018. 06. 06.

Zseniálisan összerakott film. Az elején erősen megszorítja a kezed és végigvonszol a nyomasztó szituációk összes lehetséges verzióján...Mondjuk én a komédia kategóriát kissé túlzásnak érzem, maradjunk inkább annyiban, hogy nagyon jó poénok vannak benne. A színészek szerintem remekül hozzák a saját maguk figuráját és tetteiket tökéletesen meg lehet érteni, ha kicsit jobban beleéljük magunkat egy-egy szereplő helyzetébe. Szerintem ütős film lett és egyszer mindenképpen érdemes megnézni!

 
Sziszi   2017. 12. 16.

Bocs, hogy ezt mondom, de nekem ez a film valahogy a hetvenes évek francia vígjátékait idézi. Nincs vele különösebb gond, és nem is sértésnek szánta, egész jó humora van az egésznek, de valahogy olyan fölöslegesnek éreztem ezt elkészíteni. Minden esetre szerintem érdemes megnézni.


 
grigoriy1rem   2017. 12. 09.

Jópofa film, de az biztos, hogy nálam nem igazán lépte át az a bizonyos egyszer nézhető kategóriát. A karakterek nem igazán vannak kitalálva, amolyan sablonfigurák, és az egész film mozgatórugója maga a poénok próbálnak lenni, de nálam nem mindenhol jött át.

Selma Björnsdóttir
Sigurður Sigurjónsson
Steinþór Hróar Steinþórsson
Edda Björgvinsdóttir
Þorsteinn Bachmann
Sigurður Sigurjónsson
Þorsteinn Bachmann
 
A fa alatt egy igazi keményvonalas társadalmi filmszatíra, ami nem kíméli a gyenge lelkületű embereket és ami egy teljesen más megvilágításba helyezi az emberi kapcsolatokat. Ez a film nem a tévedések vígjátéka, hanem a tévedések tragédiája. Éppen, ezért ott a helye ennek az izlandi alkotásnak az olyan skandináv remekművek mellett, mint a Születésnap, a Hetedik pecsét, a Jelenetek egy házasságból vagy akár az Ádám almái. Aki szereti a felsorolt filmeket és a skandináv filmművészetet, annak ez is kötelező darab lesz. több»
 
A fa alatt valami, számomra megmagyarázhatatlan oknál fogva fekete komédiaként van aposztrofálva több helyen is. A „fekete”, abszurd vonal stimmel, de vígjátéknak semmiképp sem mondanám a filmet. Olyanra nem igazán emlékszem, hogy nevettem volna. A poénok egyáltalán nem voltak meghatározók a moziban töltött másfél óra alatt. Az a jelenet annál inkább, mikor Atli és apja – nagyjából kiűzve mindenhonnan – a kertben felállított sátorban húzza meg magát. Nekik már teljesen természetesének tűnik, nem is ágálnak ellene. Remélhetőleg azért a nézőben helyettük is feltámad az ellenállás. több»
 
Naiv vagyok, nem tudom másként mondani. Azt hittem, a fülemile-féle pereskedés amolyan hungarikum, erre tessék, egy izlandi fekete komédia épül hasonló súlyú konfliktusra. Igaz, ott még vígjátéknak hívják a műfajt. PAPP SÁNDOR ZSIGMOND KRITIKÁJA. több»
 

Ezt a filmet nevezte Izland a 90. Oscar-díj legjobb idegen nyelvű film kategóriájába, a produkciót azonban végül nem jelölték díjra.

(hp)
 

A filmet a 217-es Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon is bemutatták.

(hp)


  Előzetes A film adatlapja
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.