Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
84

A fa alatt (2017)

Undir trénu
Filmadatlap
 
14
Szereplők
3
Vélemények
7
Képek
5
Videók

Filmkritika: A fa alatt (2017)

A hazai sajtóban megjelent kritikák, egy helyen! Amennyiben szeretné, hogy írása megjelenjen a kritikák között, kérem, vegye fel velünk a kapcsolatot.
 
A fa alatt egy igazi keményvonalas társadalmi filmszatíra, ami nem kíméli a gyenge lelkületű embereket és ami egy teljesen más megvilágításba helyezi az emberi kapcsolatokat. Ez a film nem a tévedések vígjátéka, hanem a tévedések tragédiája. Éppen, ezért ott a helye ennek az izlandi alkotásnak az olyan skandináv remekművek mellett, mint a Születésnap, a Hetedik pecsét, a Jelenetek egy házasságból vagy akár az Ádám almái. Aki szereti a felsorolt filmeket és a skandináv filmművészetet, annak ez is kötelező darab lesz. több»
 
A fa alatt valami, számomra megmagyarázhatatlan oknál fogva fekete komédiaként van aposztrofálva több helyen is. A „fekete”, abszurd vonal stimmel, de vígjátéknak semmiképp sem mondanám a filmet. Olyanra nem igazán emlékszem, hogy nevettem volna. A poénok egyáltalán nem voltak meghatározók a moziban töltött másfél óra alatt. Az a jelenet annál inkább, mikor Atli és apja – nagyjából kiűzve mindenhonnan – a kertben felállított sátorban húzza meg magát. Nekik már teljesen természetesének tűnik, nem is ágálnak ellene. Remélhetőleg azért a nézőben helyettük is feltámad az ellenállás. több»
 
Naiv vagyok, nem tudom másként mondani. Azt hittem, a fülemile-féle pereskedés amolyan hungarikum, erre tessék, egy izlandi fekete komédia épül hasonló súlyú konfliktusra. Igaz, ott még vígjátéknak hívják a műfajt. PAPP SÁNDOR ZSIGMOND KRITIKÁJA. több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.