Advertisement
Játssz egy Nintendo Switch-ért ·  Fórum Login  
67

Egy szent szarvas meggyilkolása (2017)

The Killing of a Sacred Deer
Filmadatlap
 
26
Szereplők
32
Vélemények
43
Képek
5
Videók
Nicole Kidman
Colin Farrell
Nicole Kidman
Colin Farrell
Barry Keoghan
Nicole Kidman
Raffey Cassidy
Barry Keoghan
Colin Farrell
Barry Keoghan
Barry Keoghan
Raffey Cassidy
Raffey Cassidy
Colin Farrell
Nicole Kidman
Barry Keoghan
Barry Keoghan
Barry Keoghan
Barry Keoghan
Colin Farrell
Colin Farrell
Raffey Cassidy
Colin Farrell
Barry Keoghan
Nicole Kidman
Nicole Kidman
Colin Farrell
Barry Keoghan
Barry Keoghan
Nicole Kidman
Colin Farrell
Barry Keoghan
Raffey Cassidy
Colin Farrell
Nicole Kidman
Colin Farrell
Nicole Kidman
Colin Farrell
Barry Keoghan
Nicole Kidman
 
uniterra   2020. 04. 20.

legújabb vélemény

Ha az a cel, hogy valaki forgasson a valosagtol elrugaszkodo filmet, akkor ilyet kell kesziteni. Semmi termeszetes emberi logika nincs a filmben. Egy eldurrant agyu teenager mozgatja a szalakat felnottek es gyerekek felett. Egy elmebeteg megvalositott alma lehetne. Vegig neztem, de parszor beletekertem a kiszamithatosag es az unalom miatt. Mikor ilyen filmet latok, felmerul a kerdes bennem, miert finansziroz valaki ilyen zakkant baromsagot? Az iro, rendezo Giorgos Lanthimos mas filmjei is ugyanezen kategoriak, elmebetegekrol szolnak. Szeritnem maga az iro/ rendezo nem normalis. Vagy keptelen elszakadni skizofreniajatol.

 
ArpiHajdu és Réci   2017. 12. 30.

Egy család széthullása

Az idei év végén beszambázott a hazai mozikba Yorgos Lanthimos új filmje, amely folytatva a rendező korábbi filmjeinek trendjét, ismét egy állatnevet tüntet fel a címében (a korábbi Kutyafog és A homár után). A sejtelmes Egy szent szarvas meggyilkolása mögött pedig a 2017-es magyar premierfilmek közül az egyik legnyomasztóbb mozgókép került elő, amely a görög mitológiából építkezik (mielőtt még megijednénk: nem kell antik irodalmárnak lenni, hogy erre rájöjjünk, a filmben elhangzik egy apró utalás az ihletforrásra). A filmben egy család széthullását követhetjük végig: adva van egy sikeres sebész, Steven (Colin Farell), mellette a szép feleség (Nicole Kidman), két gyermek, szép ház és menő ál... több»


 
indingo   2018. 04. 10.

Szokatlan, különös, furcsa. felkavaró és egyben félelmetes is. Én féltem is bár nem tudom, hogy kitől és ez talán rosszabb is mint ismerni az 'ellenséget'.

 
Deku   2018. 03. 13.

Nálam egy ilyen filmmel lehet elérni, hogy jól szórakozzak és még sokszor újra nézzem. Azt kell, hogy mondjam ez a film már közel van a tökéleteshez, kis túlzással állíthatom ezt.

 
HercegPeter   2019. 06. 09.

A cím alapján fogalmam sem volt, hogy mire számítsak. Nem ismertem ezt a mitológiai történetet, csak a film megtekintése után olvastam utána. Így már azt mondom, hogy van értelme. Kicsit meglepett, hogy a nagy nevek ellenére nem volt agyonreklámozva. Egyébként a filmmel kapcsolatban felemás éréseim vannak. Egyrészt a szereplők viselkedése elég fura, főleg a kiscsajé. A párbeszédek között is volt nem egy, amelyik kifejezetten parára sikerült. Kifejezetten problémám azonban két dologgal kapcsolatban volt. Az egyik a hanghatások, amik néha irtózatosan idegesítőek és indokolatlanok voltak. A másik pedig az, hogy végignéztem a két órát és nem kaptam magyarázatot. Persze mondhatjuk, hogy maga a mitológiai cím a magyarázat, vagy hogy a film annak a történetnek a jelenkorba való beillesztése, de akkor is lehetett volna valami utalás, hogy mi és hogyan is történt pontosan. Viszont a színészek játéka tetszett, ők tették érdekessé a filmet. A hangulata is különleges volt, engem kicsit az Örökségre emlékeztetett, bár azért az erősebb. Colin Farrell pedig sokkal menőbben néz ki szakállal.

 
Jorgosz Lanthimosz újból a nemzetközi porondon folytatja különösen fekete humoros, de borzasztóan nyomasztó filmjeinek sorozatát, ezúttal egy modern korban született ógörög tragédia formájában. A határozott történetvezetést pár buktató ugyan visszatartja, de az írók és a rendező víziója, valamint a színészi játék – és azon belül is kifejezetten Barry Keoghan – a filmet morbid módon érdekessé, és kegyetlenül hatékonnyá teszik. 85/100 több»
 
Yorgos Lanthimos azon kultrendezők egyike, akinek legnagyobb sikerfilmjeit (Kutyafog, A homár) nem mutatták be a magyar mozik. Szerencsére az Egy szent szarvas meggyilkolása nem erre a sorsra jutott, ugyanis szegényebbek lennénk egy igazi remekművel. 85/100 több»
 
A nézői elvárások meggyilkolása, a modern világ és az ősi mitológiák összekoccanása, egy tehetséges filmes rendezői evolúciójának következő lépcsóőfoka. 8/10 több»

A film összbevétele 2 291 901 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 20 126 002 forintot termelt. A hazai mozik összesen 14 059 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Állítólag Colin Farrellt émelygő érzés fogta el, miután elolvasta a forgatókönyvet.

(Miska bácsi)
 

Giorgos Lanthimos és Colin Farrell már egy előző filmben, A homár-ban is együtt dolgoztak.

(Miska bácsi)
 

A film első jelenetében egy igazi szívműtétet láthatunk, valódi pácienssel.

(ArpiHajdu és Réci)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.