Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
80

Gorillák a ködben (1988)

Gorillas in the Mist: The Story of Dian Fossey
Filmadatlap
 
31
Szereplők
3
Vélemények
6
Képek
2
Videók
Légy a nap kommentelője, és NYERJ mozijegyet minden nap! Tudj meg többet itt!
 
dóri   2016. 02. 15.

legújabb vélemény

Egy valós személy élettörténetén alapuló film. Ami érdekessé teszi, hogy bár az ember együtt érez a gorillákkal, azt is meglehet érteni, hogy a Ruandaiak miért vadászák őket.

 
juhasz-david93   2016. 01. 26.

Megható alkotás, amely felhívja a néző figyelmét erre a talán kevésbé ismert területre (állatvédelem). Sigourney Weaver pedig telitalálat, mint mindig :)


 
Akodako   2015. 06. 20.

Egy gagyi, egyaltalan nem eredeti film, ami nem tudott megfogni. Unalmas és erdektelen, színészi alakításban sem meggyőző . Nem érdemes rá időt pazarolni .

Sigourney Weaver
 
Fájdalmasan szép, elmélkedésre késztető dráma, amelyre megéri ráfordítani a játékidőt. több»

A film összbevétele 61 149 479 dollár volt (imdb.com).

 

20 évvel a forgatás után Sigourney Weaver visszatért Karisoke-ba és a BBC-nek forgatott egy dokumentum filmet Fossey örökségéről és gorillái sorsáról.

(ArpiHajdu és Réci )
 

2006-ban a Kentucky Opera Louisville-ben operában örökítette meg Fossey történetét. A címe "Nyiramachabelli" volt, ami egy rwandai kifejezés és Fossey sírkövén is szerepel. Jelentése: "a nő, aki egyedül él a hegyekben".

(ArpiHajdu és Réci )
 

Fossey halála után, örököse Rosamond Carr lett (a filmben Julie Harris alakítja). Carr sokat kritizálta a Fossey-ról szóló cikkeket a sok-sok pontatlanság miatt. 1994-ben árvaházat alapított, 2006-ban halt meg.

(ArpiHajdu és Réci )
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.