Játssz egy Nintendo Switch-ért ·  Fórum Login  
Filmadatlap
 
26
Szereplők
1
Vélemények
3
Képek
Videók
Mariel Hemingway

 
Berto49   2018. 05. 17.

legújabb vélemény

A „Kabaré” rendezéséért Oscar-díjjal kitüntetett direktor, koreográfus, Bob Fosse utolsó munkája, hattyúdalként elég közepesre sikerült. Megtörtént gyilkosság adja a történet vázát. egy ismertségre, dicsőségre vágyó szép playmate, Dorothy (Mariel Hemingway) tragikus sorsa, akinek az életét részben a féltékenység miatt őrültté váló felfedezője, Paul Snider (Eric Roberts) kioltja. A film kitűnően visszaadja a nyolcvanas évek elejének hangulatát, a felfedezésre váró playboy-cicák harcát a komolyabb és jövedelmezőbb karrierért. Nem lineáris a történet elmesélése, visszaemlékezések, interjúk közbeiktatásával teljesedik ki a tragédia. Dorothy szépsége mellett feltétlenül meg kell említeni Eric Roberts alakítását, valószínűnek tartom, hogy élete legnagyobb teljesítményét nyújtotta. Nem rokonszenves hős, hiszen az érzelmeket színlelve a lányt csak ugródeszkának használva érte el a nagyon is múlékony gazdagságot, a végső tettét is jobbára a pénzforrás elapadása okozta, a féltékenység csak sokad rangú tényező volt.

A film összbevétele 6 472 990 dollár volt (imdb.com).

 

A film már második feldolgozása ennek a gyilkosságnak, első alkalommal 1981-ben készült egy TV-játék, „A Dorothy Stratten Story” alcímmel, Gabrielle Beaumont rendezésében. Dorothyt Jamie Lee Curtis, Pault Bruce Weitz játszotta.

(Berto49)
 

A történeti hűség kedvéért a befejező jelenetsort ugyanabban a házban vették fel, ahol eredetileg is történt.

(Berto49)
 

Az eredeti történetet Teresa Carpenter írta meg és tette közzé „Egy playmate halála” címmel a Village Voice hasábjain. Pulizer-díjat kapott érte.

(Berto49)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.