Játssz egy PlayStation-ért ·  Fórum Login  
80

Gorillák a ködben (1988)

Gorillas in the Mist: The Story of Dian Fossey
Filmadatlap
 
31
Szereplők
3
Vélemények
6
Képek
2
Videók

Érdekességek: Gorillák a ködben (1988)

Tudsz egy érdekességet a filmről? Ne habozz, oszd meg a közösséggel

A film összbevétele 61 149 479 dollár volt (imdb.com).

 

20 évvel a forgatás után Sigourney Weaver visszatért Karisoke-ba és a BBC-nek forgatott egy dokumentum filmet Fossey örökségéről és gorillái sorsáról.

(ArpiHajdu és Réci )
 

2006-ban a Kentucky Opera Louisville-ben operában örökítette meg Fossey történetét. A címe "Nyiramachabelli" volt, ami egy rwandai kifejezés és Fossey sírkövén is szerepel. Jelentése: "a nő, aki egyedül él a hegyekben".

(ArpiHajdu és Réci )
 

Fossey halála után, örököse Rosamond Carr lett (a filmben Julie Harris alakítja). Carr sokat kritizálta a Fossey-ról szóló cikkeket a sok-sok pontatlanság miatt. 1994-ben árvaházat alapított, 2006-ban halt meg.

(ArpiHajdu és Réci )
 

Két évvel a film forgatása után Sigourney Weaver-nek és férjének, Jim Simpsonnak kislánya született (Charlotte). A színésznő azt nyilatkozta, hogy a kis gorillákkal sokat gyakorolt, hogyan legyen belőle jó anya.

(ArpiHajdu és Réci )
 

Sigourney Weaver-t abban az évben (1989-ben) két Oscar-díjra is jelölték. A Gorillák a ködbennel a Legjobb színésznő főszereplő díjáért, míg a Dolgozó lánnyal a Legjobb színésznő mellékszereplő díjért szállt versenybe. Egyiket sem kapta meg.

(ArpiHajdu és Réci )
 

A filmet két hónapig forgatták Rwanda-ban és további egy hónapig tartózkodtak más afrikai helyszíneken.

(ArpiHajdu és Réci )
 

Terence Clegg producer a film elkészítése előtt már többször forgatott Afrikában (a Távolt Afrikától-t Kenyába, a Kiálts szabadságot pedig Zimbabwe-ban), de mégis a Gorillák a ködbent tartotta a legnehezebb afrikai forgatásának. A legfőbb oka ennek az volt, hogy a rwanda-i helyszínen nem volt telefon sem postai szolgáltatások, így helyieket béreltek fel, hogy az üzeneteket átjutassák a hegyeken.

(ArpiHajdu és Réci )
 

Michael Apted nagyrészt fejben rendezte meg a filmet, hiszen a forgatás helyszínén nem volt meg a megfelelő technika, hogy visszanézze a negatívokat.

(ArpiHajdu és Réci )
 

Sigourney Weaver a forgatások alatt fülhallgatót használt, amibe a készítők folyamatosan bemondták mit kell tennie, amikor megközelíti a gorillákat.

(ArpiHajdu és Réci )
 

Sok jelenetet a Karisoke Kutató Központban vettek fel, amelyet Fossey alapított, itt dolgozott és figyelte meg a gorillákat.

(ArpiHajdu és Réci )
 

A Warner Bros-nak volt egy filmterve, amely a Fossey-ról szóló Life magazin cikkeken alapult volna.

(ArpiHajdu és Réci )
 

Amikor Arne Glimcher producer megvette a megfilmesétísi jogait Fossey 1983-as bestsellerének, Glimcher azonnal Rwandába utazott, hogy találkozzon vele és megbeszéljék az ötleteket. Pár órával a találkozójuk után azonban Fossey-t meggyilkolták. 53 éves volt.

(ArpiHajdu és Réci )
 

Jessica Lange visszautasította a főszerepet.

(rbernadett)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.