65% 76 szavazat
Hófehérke - A terror meséje

Hófehérke - A terror meséje

Snow White: A Tale of Terror
Filmadatlap
5
Vélemények (5)
18
Szereplők (18)
11
Képek (11)
1
Videók (1)
Érdekességek
Díjak
Filmkritika
2
Cikkek (2)
7
Fórum (7)

FILMINFÓ

Lilly szörnyű körülmények között - farkasok közt, egy sötét erdőben - jön a világra. Édesanyja szülés közben meghal. Lilly kétségbeesett édesapja, Lord Hoffman, szeretetét életben maradt lányára vetíti ki, akit pánikszerűen óv mindentől. Néhány év elteltével Lord Hoffman, úgy dönt, újra megházasodik. Újdonsült felesége, Lady Claudia, betegesen féltékeny Lily-re és titokban a haláláért imádkozik. Végül "felbérli" a tulajdon öccsét, hogy ölje meg a mostohalányát, és bizonyíték gyanánt hozza el a szívét. A férfinak azonban megesik a szíve a lányon, és életben hagyja. Lily az erdőben, néhány útonálló barlangjában lel menedékre. Lady Claudia viszont nem nyugszik, míg a saját szemével nem látja Lily, vagyis Hófehérke, holttestét.

Rendező: Michael Cohn
Ország: Amerikai Egyesült Államok, Csehország
Premier (HU): 1998.03.11.
 
2023.08.26 Ergit

legújabb vélemény

Kifejezetten felnőtteknek készült mese. Egy féltékeny mostoha, pláne, ha varázserővel bír, mi mindenre képes, holott nem volt ő rossz, csak nem állta meg, hogy visszaéljen hatalmával... (Aki az eredeti mesét borzalmak tárházának tartja, az nem érti a mese lényegi elemeit.)

0
 
2022.10.21 JRD

Legközelebb áll Hófehérke eredeti történetéhez, mely az évszázadok alatt finomabbá és igazi tündérmesévé vált. (Sőt, magyar vonatkozású eredetmítosza a Hungária Bertája rege.) Ez a történet valóban horrormese, de közel sem olyan parás, mint azt első... Több

0
 
2019.02.07 BoBamburg

Hófehérke és a hét nem törpe

Sajnos nagyon sok a kiaknázatlan lehetőség a filmben. Túl horrorisztikusnak nem nevezném, sőt, meglepően visszafogott. A fő történet hasonló mint a mesében, ámbár itt nem törpékkel találkozik, hanem egyszerű bányászokkal (oké, az egyikük tényleg törpe). Azon pedig sehogy sem tudtam magam túltenni, hogy a film elején hófehérke leakaszt egy almát a tölgyfáról.

0
 
2015.11.18 Mirci

Szerintem csomó dolgot egyáltalán nem használtak ki a történetből adódóan. Sok lehetőség mellett egyszerűen hagyták elmenni az unalmasba. Pedig a történet gyerek verziója is egy jó nagy adag borzalmat tartalmaz.

0
 
2016.07.28 pepmed

Hát ha valami szerintem a mese szexverziójában több van...lehetne...mint ebbentalálható. Meglepően uncsi, Ha nincs Sigourney, sztem totál semmi jó nem lett volna benne.

0