Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
68%

Egy évem Salingerrel (2020)

My Salinger Year
Filmadatlap
 
30
Szereplők
7
Vélemények
15
Képek
4
Videók

Galéria (15)

Margaret Qualley
Margaret Qualley
Margaret Qualley
Hamza Haq
Margaret Qualley
Margaret Qualley
Sigourney Weaver
Sigourney Weaver
Colm Feore
Margaret Qualley
Sigourney Weaver
Sigourney Weaver
Margaret Qualley
Margaret Qualley
Sigourney Weaver
Margaret Qualley
Margaret Qualley

Videók (4)

 
Zsolt Szabó   2022. 11. 23.

legújabb vélemény

0
Meglepő alkotás

Valamiért ez a film a figyelmemet lekötötte, amin meg is lepődtem, mert nem ilyen alkotásra számítottam. Nem éreztem vontatottnak, unalmasnak, lekötötte a figyelmemet, a történet vezetése is jó volt, igaz, voltak olyan átmenetek, amik számomra nem tetszettek. Tetszett a főszereplő játéka is, aki ebben az esetben háttérbe szorította Sigourney Weaver játékát, amit szerintem igen nehéz. A film egésze fenntartotta a Salingerről tartott hiedelmeket is és titokzatossá tette a regényírót, ami szerintem a filmnek jót is tett. Aki szereti a könyveket és bele szeretne látni a háttér munkába, annak tetszeni fog eme film is, ahogy számomra is, de sok-sok ember lesz, akik ez az alkotás unalmasnak fogják vélni, ezért szokták az ilyen alkotásokra mondani, hogy rétegfilm. A véleményem: 6/10

 
VvV   2021. 10. 21.

1

Picit másra számítottam. Nekem unalmas volt a film.

 
lollipopp   2021. 04. 22.

1

Bár Salinger a kedvenc írom, őszintén szólva sose szerettem, ha megmutatták, mennyire elitista környezetből érkezik. Nehéz ezt lefejteni róla, viszont érdemes, ez a film azonban nem csinál mást, mint piedesztálra emeli, ami szerintem sajnálatos.

 
dandelion1983   2021. 06. 19.

0

Imádok olvasni, de ez nem az én filmem volt, nem tudott lekötni. Bár a Zabhegyező c. könyvet sem szeretem, lehet, hogy kár volt sokat várnom az alkotástól.

 
dosty   2021. 06. 11.

0

Az operatőri munka, a helyszínek, kosztümök és a történetmesélés is kivételesen jó, érdemes megnézni.

 
LaceeeK   2021. 04. 04.

0

Aki szereti az irodalmat, annak tetszeni fog ez a film, de máskülönben nagyon okoskodó az egész sztori. Nehezen találtam magam vele összhangban.

 
Nomacool   2021. 03. 22.

0

Nagyon élvezetes film, teljesen lekötött. A végét éreztem egy kicsit befejezetlennek.

A film összbevétele 393 673 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 1 046 420 forintot termelt. A hazai mozik összesen 430 340 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A My Salinger Year nyitotta a 2020-as Berlini Nemzetközi Filmfesztivál programsorozatát.

(csd)
 
Az Egy évem Salingerrel egy olyan vizuálisan és színészileg egyaránt remekül kivitelezett, megkapó atmoszférájú és lassú történetvezetéssel operáló felnövéstörténet, mely nem Joanna Rakoff íróvá válását, hanem az ezt megelőző, J. D. Salinger művei által inspirált személyiségfejlődését mutatja be, melynek köszönhetően végül írói álmainak megvalósításába fogott. több»
 
Az Egy évem Salingerrelt nem a rideg valóság érdekli, így nem is akar okoskodni, mint a hasonló coming of age-filmek (mint például a rendkívül népszerű Az ördög Pradát visel), hanem csakis az az igézet fontos a számára, ami miatt hivatást választunk, ami miatt elolvasunk egy könyvet, és ami miatt életben tudunk maradni akkor is, amikor sok más okunk nem nagyon lenne rá. több»