Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
68
Filmadatlap
 
15
Szereplők
7
Vélemények
7
Képek
4
Videók
Egy nap
 
ArpiHajdu és Réci   2018. 11. 25.
És mégis jut egy kedves mosoly a gyereknek...

Ismét egy jól sikerült magyar alkotást köszönthetünk Szilágyi Zsófia, egy anya hétköznapi vívódásait bemutató filmjében, amelynek nagyszerűsége elsősorban az egyszerűségében rejlik. Nem tesz mást, csak bemutatja egy háromgyermekes édesanya egy (vagy tulajdonképpen másfél) napját annak minden logisztikájával, nyűgével és nehézségével együtt, megspékelve az anyagi gondokkal, a munkahelyi létbizonytalansággal, egy minden lében kanál anyóssal, na meg egy csalfa férjjel, aki igyekszik kivenni a részét a dilemmákból, de megoldásokkal nem szolgál, sőt még nehezíti a helyzetet azzal, hogy rossz döntéseket hoz, rossz időben. Közben pedig itt van ez a szegény nő, aki szemmel láthatóan küzd. Egy olyan ... több»

 
lauralaura   2018. 11. 25.

Nagyon jó filmélmény, érdemes megnézni! Én magam tök sok pillanatával tudtam azonosulni, rendkívül szórakoztató! Szamosi Zsófia nagyon jó színésznő, amit most is megmutatott!


 
Mantracz   2018. 11. 08.

Hihetetlenül jó hangulata van a filmnek, abszolút kellemes meglepetés volt, még ha kissé nyomasztó is az egész. Szerintem ezt kifejezetten látni kell mindenkinek.

 
vadvio   2018. 10. 30.

3 gyerekes anyuka létemre rettenetesen untam a filmet, nem is értem a nagy hájpot. Se eleje, se vége, se dráma, se humor, se mondanivaló.

 
piZZola   2018. 11. 10.

Nem egy könnyű dráma, és bár biztos vagyok benne, hogy valós dolgokról szól a film, mégis az volt az érzésem, hogy valahogy távol állok ettől nézőként, és nem tud igazán közel engedni magához a film. A remek alakítást nem vitatom, de egy lépéssel közelebb kellett volna tudnia kerülnie a filmnek a közönségéhez.

 
Az Egy nap egy átlagos családanyáról szóló, de cseppet sem átlagos film, amelyben a hétköznapi teendők thrillereket megszégyenítő feszültséget teremtenek. több»
 
A mindennapok drámai monotonitása régen volt ilyen katartikus. Szilágyi Zsófia egyszerűségével megrendítő, az elidegenítő szociót teljes mértékben nélkülöző filmje többet tesz egymás megértéséért, mint bármelyik kimódolt társadalmi célú hirdetés. Nem véletlenül érzi úgy a legtöbb néző, hogy ez a film róla szól. több»
 
Számomra nem jött át a mondanivaló, az Egy nap nem igazán nyerte el a tetszésemet. Maga az alapgondolat (a „szürke hétköznapokkal” vívott gigantikus harc) nagyon megfogott és magaménak is tudtam volna érezni. Viszont fájdalmas hiányt éreztem mindvégig. több»

A film 10 401 426 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 21 366 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Szilágyi Zsófia egy interjúban elmondta, hogy a filmet egy háromgyerekes barátnője, illetve annak egy napja ihlette.

(hp)
 

Az Egy nap Szilágyi Zsófia első egészestés filmje.

(hp)
 

Az Egy nap gyártását 62 millió forinttal támogatta a Filmalap.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.