Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
70%

Egy nap (2018)

Egy nap
Filmadatlap
 
15
Szereplők
7
Vélemények
7
Képek
4
Videók

Galéria (7)

Videók (4)

 
ArpiHajdu és Réci   2018. 11. 25.

legújabb vélemény a nap véleménye

1
És mégis jut egy kedves mosoly a gyereknek...

Ismét egy jól sikerült magyar alkotást köszönthetünk Szilágyi Zsófia, egy anya hétköznapi vívódásait bemutató filmjében, amelynek nagyszerűsége elsősorban az egyszerűségében rejlik. Nem tesz mást, csak bemutatja egy háromgyermekes édesanya egy (vagy ... teljes kritika»

 
lauralaura   2018. 11. 25.

0

Nagyon jó filmélmény, érdemes megnézni! Én magam tök sok pillanatával tudtam azonosulni, rendkívül szórakoztató! Szamosi Zsófia nagyon jó színésznő, amit most is megmutatott!

 
Ronin   2018. 11. 03.

0

Nagyon hétköznapi témából ilyen megrázó élményű filmet készíteni, hát le a kalappal Szilágyi Zsófi előtt. Szépen felépített, kerek dráma a mindennapi élet árnyoldalairól (talán kicsit túlzó módon is) egy pazar főszereplői alakítással.

 
Mantracz   2018. 11. 08.

1

Hihetetlenül jó hangulata van a filmnek, abszolút kellemes meglepetés volt, még ha kissé nyomasztó is az egész. Szerintem ezt kifejezetten látni kell mindenkinek.

 
piZZola   2018. 11. 10.

0

Nem egy könnyű dráma, és bár biztos vagyok benne, hogy valós dolgokról szól a film, mégis az volt az érzésem, hogy valahogy távol állok ettől nézőként, és nem tud igazán közel engedni magához a film. A remek alakítást nem vitatom, de egy lépéssel közelebb kellett volna tudnia kerülnie a filmnek a közönségéhez.

 
Domino   2018. 11. 07.

0

Ritka manapság a jó magyar film, de ez nagyon ütősre sikeredett. Egy ilyen pszichodráma a magyar filmgyártásban igazi gyöngyszem. Az ember nem is veszi észre, egyszer mégiscsak rádöbben, hogy a történetet mennyire a saját életére tudja vonatkoztatni. Nálam nagyon betalált.

 
vadvio   2018. 10. 30.

0

3 gyerekes anyuka létemre rettenetesen untam a filmet, nem is értem a nagy hájpot. Se eleje, se vége, se dráma, se humor, se mondanivaló.

A film 10 401 426 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 21 366 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Szilágyi Zsófia egy interjúban elmondta, hogy a filmet egy háromgyerekes barátnője, illetve annak egy napja ihlette.

(hp)
 

Az Egy nap Szilágyi Zsófia első egészestés filmje.

(hp)
 

Az Egy nap gyártását 62 millió forinttal támogatta a Filmalap.

(hp)
 

Az Egy nap világpremierje a 2018-as Cannes-i Filmfesztiválon volt. A produkció a legjobb elsőfilm díját nyerte el a nemzetközi filmkritikusok szövetségétől (FIPRESCI).

(hp)
 

Szilágyi Zsófia a Filmalap Inkubátor Programjának keretein belül készítette el a filmet.

(hp)
 
Számomra nem jött át a mondanivaló, az Egy nap nem igazán nyerte el a tetszésemet. Maga az alapgondolat (a „szürke hétköznapokkal” vívott gigantikus harc) nagyon megfogott és magaménak is tudtam volna érezni. Viszont fájdalmas hiányt éreztem mindvégig. több»
 
Az Egy nap egy átlagos családanyáról szóló, de cseppet sem átlagos film, amelyben a hétköznapi teendők thrillereket megszégyenítő feszültséget teremtenek. több»
 
A mindennapok drámai monotonitása régen volt ilyen katartikus. Szilágyi Zsófia egyszerűségével megrendítő, az elidegenítő szociót teljes mértékben nélkülöző filmje többet tesz egymás megértéséért, mint bármelyik kimódolt társadalmi célú hirdetés. Nem véletlenül érzi úgy a legtöbb néző, hogy ez a film róla szól. több»