Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
78%

Foglyok (2019)

Foglyok
Filmadatlap
 
23
Szereplők
8
Vélemények
20
Képek
Videók

Galéria (20)

Szandtner Zsófi
Fekete Ernő
Szandtner Zsófi
Lengyel Ferenc
Szandtner Zsófi
Porogi Ádám
Porogi Ádám
Sodró Eliza
Sáfrány Ágoston
Molnár Levente
Sodró Eliza
Molnár Levente
Molnár Levente
Deák Kristóf
Csillag Manó
Szandtner Zsófi
 
szoljhozzam   2020. 09. 10.

legújabb vélemény

0

A történet egy érdekes kort mutat be. A film jól indult és jól végződött, de közte valahogy semmilyen volt.

 
indingo   2019. 12. 28.

0

Azt kell, hogy mondjam, hogy Deák Kristóf (ismét) zseniálisat alkotott. A Foglyok az első nagyjátékfilmje, de ez nem látszódik a produktumon. Elképesztően profi munka. A történet végig leköti az ember figyelmét, pedig már láttunk jó pár filmet a témá... több»

 
Berto49   2019. 12. 29.

0
Megint jönnek, kopogtatnak...

Nem a Szamos menti kurta kocsma, hanem egy pesti bérház egyik lakásának az ajtaján, 1951 júniusának első napjaiban. ÁVÓ-sok szállják meg a lakást, egérfogót alakítanak ki, bejönni lehet, kimenni nem. A testület tagjai bizonyára gyorstalpalón szerezté... teljes kritika»

 
Szilonka   2020. 01. 31.

0

Érdekes film volt és örülök, hogy már mi is tudunk már ilyen filmeket csinálni.

 
TomÁcs   2019. 12. 29.

0

Már a film plakátja is mestermunka. Nagyon jól felépített a története, én egy cseppet sem unatkoztam. Egy kínos témához nyúl, mégis van benne humor is.

 
Lonka   2020. 03. 04.

0

A történet leírás ellenére izgalmas és mindvégig feszültséget hordozó film, csak ajánlani tudom.

 
petraszab   2020. 01. 06.

0

Meglepődtem, hogy sokan keserű szájízzel fogadták a filmet. A látványa nem csak magyar viszonylathoz képest, de lenyűgöző és a története sem kutya.

 
Megszívlelendő tanulságokból – a diktatúra azt is megtöri, aki kiszolgálja – nincs hiány, és az is üdvözlendő, hogy Deák Kristóf nem a tragikumról, hanem a kiállását, a becsületét meglelő emberről mesél a sötét történelmi időkben. Jelentős erényként viszont csak az impozáns színészgárdát tudja felmutatni. több»
 
A kemény téma – a rákosista diktatúra elnyomása – ellenére a Foglyok tele van humorral, de ezen nem is csodálkozunk, a kommunizmus abszurditását talán e nélkül nem is lehetne megjeleníteni. A néző nevet, pedig talán több oka lenne a felháborodásra és a sírásra. Azért azt mindenképpen tegyük hozzá: a humor nem veszi el az élét a történetnek, így és ezzel együtt lesz végtelenül szerethető Deák Kristóf filmje. több»