Advertisement
Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
79
Filmadatlap
 
23
Szereplők
7
Vélemények
20
Képek
Videók
Foglyok
 
Lonka   2020. 03. 04.

legújabb vélemény

A történet leírás ellenére izgalmas és mindvégig feszültséget hordozó film, csak ajánlani tudom.

 
indingo   2019. 12. 28.

Azt kell, hogy mondjam, hogy Deák Kristóf (ismét) zseniálisat alkotott. A Foglyok az első nagyjátékfilmje, de ez nem látszódik a produktumon. Elképesztően profi munka. A történet végig leköti az ember figyelmét, pedig már láttunk jó pár filmet a témában, ráadásul a történet nagy része egy zárt szobában játszódik. Ami pedig a szobán kívüli a hűen mutatja Budapestet. A szereplőgárda profi és kamera mozgások is mesteriek.


 
Berto49   2019. 12. 29.

Megint jönnek, kopogtatnak...

Nem a Szamos menti kurta kocsma, hanem egy pesti bérház egyik lakásának az ajtaján, 1951 júniusának első napjaiban. ÁVÓ-sok szállják meg a lakást, egérfogót alakítanak ki, bejönni lehet, kimenni nem. A testület tagjai bizonyára gyorstalpalón szerezték meg a minősítésüket, mert a lakás tágabb környezetét nem vizslatták át. Nagyon sok szereplője van, a karakterek egyénítése elmaradt. A film hangja katasztrofális. Pedig fejhallgatót használva néztem, de a suttogások érthetősége minimális. Bezzeg a filmen végighúzódó klimpírozó zenei kíséret elnyomja a suttogva előadott dialógusokat, de nem is baj, mert úgyse lehetett érteni. Három javaslatom lenne, de egyik se megoldható; a színészeket beszédt... több»

 
Szilonka   2020. 01. 31.

Érdekes film volt és örülök, hogy már mi is tudunk már ilyen filmeket csinálni.

 
TomÁcs   2019. 12. 29.

Már a film plakátja is mestermunka. Nagyon jól felépített a története, én egy cseppet sem unatkoztam. Egy kínos témához nyúl, mégis van benne humor is.

Szandtner Zsófi
Fekete Ernő
Szandtner Zsófi
Lengyel Ferenc
Szandtner Zsófi
Porogi Ádám
Porogi Ádám
Sodró Eliza
Sáfrány Ágoston
Molnár Levente
Sodró Eliza
Molnár Levente
Molnár Levente
Deák Kristóf
Csillag Mano
Szandtner Zsófi
 
Megszívlelendő tanulságokból – a diktatúra azt is megtöri, aki kiszolgálja – nincs hiány, és az is üdvözlendő, hogy Deák Kristóf nem a tragikumról, hanem a kiállását, a becsületét meglelő emberről mesél a sötét történelmi időkben. Jelentős erényként viszont csak az impozáns színészgárdát tudja felmutatni. több»
 
A kemény téma – a rákosista diktatúra elnyomása – ellenére a Foglyok tele van humorral, de ezen nem is csodálkozunk, a kommunizmus abszurditását talán e nélkül nem is lehetne megjeleníteni. A néző nevet, pedig talán több oka lenne a felháborodásra és a sírásra. Azért azt mindenképpen tegyük hozzá: a humor nem veszi el az élét a történetnek, így és ezzel együtt lesz végtelenül szerethető Deák Kristóf filmje. több»
 
Ígéretes, jóféle munka ez a film, fogást nemigen találunk rajta. több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.