December 28-án látható a tévében az Oscar-díjas magyar rendező új filmje

December 28-án este mutatják be a Foglyok című történelmi filmet a televízióban

Az Oscar-díjas Deák Kristóf első egész estés televíziós filmjét, a Foglyokat december 28-án este 19.40-kor tűzi műsorára a Duna Televízió. A film előzetese már megnézhető az interneten. 

A Foglyokat a miskolci Cinefesten láthatta először a magyar közönség, az első kritikák szerint a film „A magyar színészszakma erődemonstrációja” , „szokatlan történet, különös karakterekkel, óriási mennyiségű abszurd humorral ” és „okosabban jövünk ki róla, mint ahogy bementünk”. 

A nemzetközi porondon az A kategóriás goai filmfesztiválon mutatkozott be, itt nagy közönségsikert aratott. Díszbemutatója a Corvin moziban volt december 16-án, a két ünnep között pedig végre a nagyközönség is láthatja a Duna Televízióban, illetve az interneten.

A történet szerint 1951-ben Budapesten egy átlagos család élete a feje tetejére áll, amikor hajnalban a hatalom képviselői toppannak be hozzájuk – ám kitelepítés helyett beköltöznek, a saját lakásukban ejtve foglyul a családot. És mindenki mást, aki csak az ajtóhoz merészkedik… Telnek a napok, magyarázat nincs, az egyre abszurdabb összezártság, a titkok és a félelem pedig lassan kikezdik a lakás foglyainak idegeit.

A Foglyok főbb szerepeiben Csőre GáborFekete ErnőMolnár LeventePorogi ÁdámJászberényi GáborVégh Zsolt és Sodró Eliza láthatók. Szamosi Zsófiai mellett több alkotó neve is visszaköszön az Oscar-díjas Mindenki stáblistájáról, többek között Balázs Ádám zeneszerző, Csillag Mano vágó, Steinhauser Andrea casting director és Péterffy Máté hangmérnök is erősítette a csapatot.

A film a Filmfabriq gyártásában, a Magyar Média Mecenatúra program Fehér György-pályázatának támogatásával készült, a MasterGood főtámogatói részvételével.

A Foglyokat december 28-án, szombaton este 19.40-kor mutatja be a Duna Televízió, utána egy héten át a MédiaKlikk felületén is elérhető lesz.