Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
82%

Üvegtigris (2001)

Üvegtigris
Filmadatlap
 
20
Szereplők
79
Vélemények
18
Képek
1
Videók

Galéria (18)

Reviczky Gábor
Csuja Imre
Rudolf Péter
Rudolf Péter
Reviczky Gábor
Rudolf Péter
Rudolf Péter
Reviczky Gábor
Reviczky Gábor
Rudolf Péter
Rudolf Péter
Reviczky Gábor
Reviczky Gábor
Reviczky Gábor
Rudolf Péter
Csuja Imre
Gáspár Sándor
Reviczky Gábor
Rudolf Péter
Gáspár Sándor
Csuja Imre
Rudolf Péter
Reviczky Gábor
Kecskés Karina
Rudolf Péter
Kecskés Karina
Gáspár Sándor

Videók (1)

 
Erika Adorján   2021. 09. 01.

legújabb vélemény

0

Az 1. és 2. részét nagyon szeretem, sajátos magyar humor, ami csak a miénk, nem vehetik el soha. Verhetetlen színészekkel, alakításokkal. Egyszerűen zseniális. Sokszor megnézem.

 
Thibo84   2016. 06. 14.

1

Sanyi a király. Ebben a filmben az tetszik, hogy nem kell azon agyalni, vajon mit akarnak kihozni belőle, egyszerűen csak sodrodnak az árral a karakterek. Minden napjaikat igyekeznek túlélni.

 
Laca//Ho/rr/oR//   2021. 08. 17.

0
A húszéves amerikai burkolat magyar motorral. Vagyis az igazi magyar mindennapok?!

Kicsiny országunkban mára már igazán kulifilmnek számít a Kapitány Iván és Rudolf Péter által megrendezett egyik legjobb magyar vígjáték trilógiájának első felvonása. A stáb magyar szemekkel nem is lehetne jobb, hiszen a soraiban tudhatja többek között Rudolf Péter, Csuja Imre, Reviczky Gábor és Gáspár Sándor színművészek nagyszerű alakításait. Olyan nagyszerű mellékszereplőkkel kiegészítve, mint szegény Selmeczi Roland, Kálloy Molnár Péter vagy éppen Básti Juli. Nagyon jól bemutatja a magyar ember mindennapját, ennek köszönhető a jól gyakorolt önkritika is ebben a filmben. Nem kell sokat belegondolni, pusztán élvezni kell a vígjátékot és annak a mára már zsebre tett aranyköpéseit. Ugyanis egy igazán egyszerű alaptörténettel rendelkezik a film, a színes karakterek mindennapjaival, akik csak túlélnek, álmodnak, és ennek köszönhetően csak sodródni kell Kapitány Iván filmjével. A színészek nagyszerűen öltötték magukra a jobbnál jobban megkreált karaktereiket, és a hátukon vitték végig a filmet, és lett azon a szinten, amit máig tud képviselni.

 
Orosz István   2017. 07. 23.

1

Az egyik legjobb magyar film, nekem nemzetközi szinten is megállja a helyét. Nagyon jól bemutatja a magyar társadalmat, emellett humorral, és egy kis alpárisággal is van fűszerezve.

 
Deku   2017. 07. 24.

0

Számomra ez a film teljesen nullával egyenértékű. Története szinte semmi nincs így ez a része kilőve, humora még csak-csak elmegy egynek. Összességében bukta volt.

 
MP170506   2017. 07. 26.

1

Nagyon jó kis film! A színészek nagyon jól játszanak, nagy története nincs a filmnek, de mégis leköti a nézőt. A humora az igazi magyaros... Kiváló lett.

 
Sabnock Sanatory   2020. 03. 18.

0

Akkora idétlenség,szerencsétlenség,katyvasz,káosz van a filmben,persze nulla történettel,mint sok magyar filmszatírában,hogy majdnem szerethető! Néha fejfájdítóan idegesítő.

 

A faluban lévő reklámtáblán, ami mögé Róka is elbújt, látható egy érdekes felirat: "[email protected] dobozos sör".

(Danny)
 

A filmben látható Chevy Impala valójában egy üres és kibelezett roncs volt, amit számítógépes utómunkával szépítettek meg. Később az autót felújították.

(Danny)
 

Magáról a "vasról" még a stábtagok se tudták, hogy micsoda.

(Danny)
 

A "vasat" egy éjjel, amikor nem tartózkodtak a stábtagok a helyszínen, ellopták.

(Danny)
 

Miután befejezték a film forgatását, másnap tényleg kirabolták a tinnyei postát.

(Danny)