Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
79%

A miniszter félrelép (1997)

A miniszter félrelép
Filmadatlap
 
22
Szereplők
20
Vélemények
8
Képek
2
Videók

Galéria (8)

Videók (2)

 
Emmersson   2022. 01. 20.

legújabb vélemény

0
Ami csak kell egy vígjátékba

Remek helyzetkomikumokra épülő darab. Színpadon jobban megél, de nagyon jól megoldották filmen is.

 
Sabnock Sanatory   2019. 08. 31.

0

Dobó Kata a testével (mással nem nagyon tud), Kern és Koltay a zsenialitásával kápráztatja el a férfi nézőket. Ami még szerethető a filmben, az Kállai Feri bácsi, aki nekem mindig tanú marad. Jó poénok, idétlen szituációk, de szerethető film.

 
Berto49   2019. 05. 26.

0
Sikertelen légyott rengeteg bonyodalommal

A tegnapi napom e komédia jegyében telt el. Először megnéztem a József Attila Színházból közvetített előadás felvételét, majd – ki tudja hányadszor – a belőle készített filmet, amit lehetetlen megunni. Sokan a legjobb magyar filmvígjátéknak tartják, nézői csúcsát még jelenleg is tartja. Kern András és Koltai Róbert utánozhatatlan! Szerintem is benne van a három legjobb ’45 után készített vígjáték között, együtt a „Tizedes meg a többiek”-kel és a „Csak szex és más semmi”-vel. A színdarabot áttették magyarországi viszonyokra, feldúsították zenével, kiléptették a zárt szobából (a reklámok túlságosan szembeötlők voltak, de mit lehet tenni, a szponzorokra akkor is, most is nagy szükség volt/van) és ismert színészek játszották a kisebb szerepeket is. Reviczky Gábor különösen jó volt, de Dobó Katának sem kellett szégyenkeznie (a szó szoros értelmében nem volt oka rá.) Az első öt perc után a néző arcát folyamatos mosoly jellemezte, amit a gyakori gagbombák, beszólások harsány hahotává változtattak. Mindig újabb és újabb váratlan fordulatok következtek, erősen megerőltetve a nevetőizmokat. Rosszkedv, vagy depresszió ellen recept nélkül is használható, még a kezelő orvosa, vagy a gyógyszerésze véleményét sem kell kikérnie.

 
HE7EDIK   2020. 02. 18.

0

Azon kevés magyar filmek egyike, amit valóban szeretek és meg tudok nézni. Utálom Kernt, Koltait meg pláne, de itt valóban színészkednek, és pazarul hozzák szerepeiket. A többi szereplőről nem is beszélve.

 
rainman   2021. 03. 22.

2

Andi Vajna bemutatja..., hogyan készítsünk hollywoodi blockbustert magyar módra. Fogjunk egy nagy sikerű angol színdarabot (Ray Cooney out of order), adaptáljuk itthoni környezetbe, dobjuk bele a kor legnagyobb hazai színészeit (Koltay Róbert, Kern A... több»

 
MP170506   2017. 07. 10.

0

Érdekes film, mint minden magyar film. Humoros, jók a poénok, de a cselekmény szerintem nem eléggé kiforrott.

 
Ms. Akárki   2019. 05. 18.

0

Zseniális egyedi magyaros humorú vígjáték. Koltai Róbert és Kern András igazi klasszikusa. Imádom a mai napig és rengetegszer láttam. Tökéletes helyzetkomikumra épül az egész. Nem bonyolították túl és ez így van rendjén.

 

A filmben szereplő Astoria a főváros legelőkelőbb szállodája.

(HE7EDIK)
 

Kern és Koltai a népszerű színházi darabot filmesítették meg.

(HE7EDIK)
 

A film egyes jeleneteit az Astoria Szállóban forgatták.

(Yosihiro)