59% 62 szavazat
Árnyak és köd

Árnyak és köd

Shadows and Fog
Filmadatlap
3
Vélemények (3)
24
Szereplők (24)
6
Képek (6)
1
Videók (1)
2
Érdekességek (2)
Díjak
Filmkritika
2
Cikkek (2)
Fórum
Lejátszás

FILMINFÓ

Az Árnyak és köd című krimi az 1920-as években játszódik egy európai városban. A környéket egy éjszakai fojtogató tartja rettegésben, azonban itt a sikátorokban mindenféle ember feltűnik a bohóctól a kardnyelőig. Egy kisember, Kleinman nagy nehezen, de bekapcsolódik a rejtély megfejtésébe,… Több


Rendező: Woody Allen
Író: Woody Allen
Ország: Amerikai Egyesült Államok
Premier: 1991.12.05.
Woody Allen
Mia Farrow
Woody Allen
Lily Tomlin
Woody Allen
Mia Farrow
Lily Tomlin
John Malkovich
John Cusack
John Malkovich
Madonna
 
2019.02.17 Berto49

legújabb vélemény

Kisember a ködös éjszakában

Szerintem, ha Woody Allen évente legalább egy filmet nem készítene elvonási tünetei lennének. Már csak a nagy számok törvénye miatt is sikerült néhány jelentős alkotást készíteni, mert hihetetlenül gazdag az életműve, számos műfajt, stílust kipróbált. Öntörvényű alkotó, nem hajlandó a mainstream irányába elmozdulni. Az Oscar-díjait sem sokra értékeli, 1978-ban az „Annie Hall” kapcsán el sem ment a díjkiosztó gálára. Ezzel a filmmel Fritz Lang és Murnau expresszionista metódusát utánozta a maga szokásos gunyoros módján. Elképesztő a felvonultatott szereplőgárda, a megszokott Mia Farrow (kapcsolatuk a következő évben botránytól sem mentesen meglazult) mellett kis szerepekben többek között Madonna, John Malkovich, Kathy Bates, Jodie Foster, John Cusack látható. Természetesen Allen a főszereplő, a beszélő nevű Kleinman alakítójaként, bár a későbbi rendezéseiben már egyre ritkábban szerepelt. Azokat jobban is kedvelem, mint például a „Match point”, vagy a „Kasszandra álma”. Nálunk általános felháborodását okozna, ha nem Kern András szinkronizálná.

0
 
2017.06.07 trinagl

Ez a film egy kötelező darab, szerintem egyszerűen mindenkinek látnia kell. A sztori nincs kifejezetten túlbonyolítva, épp ezért fogyasztható, viszont ez a humor nem egy könnyű eset. Rá kell hangolódni az egészre.

0
 
2017.06.04 Vuk

Nem az a tipikus Woody Allen film, persze azért felismerhető, de nálam a hangulata abszolút ütős volt. Egy kissé talán lehangoló is volt az egész így. Hiába, eléggé emelkedett humorú film, épp ezért alighanem nem mindenkinek fog bejönni.

0

A film összbevétele 2 735 731 dollár volt (imdb.com).

#1
 

Az egész filmet éjszaka forgatták. Szerző: rbernadett

#2