Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
68%

Árnyak és köd (1991)

Shadows and Fog
Filmadatlap
 
24
Szereplők
3
Vélemények
6
Képek
1
Videók
Árnyak és köd

Galéria (6)

Woody Allen
Mia Farrow
Woody Allen
Lily Tomlin
Woody Allen
Mia Farrow
Lily Tomlin
John Malkovich
John Cusack
John Malkovich
Madonna

Videók (1)

 
Berto49   2019. 02. 17.

legújabb vélemény

0
Kisember a ködös éjszakában

Szerintem, ha Woody Allen évente legalább egy filmet nem készítene elvonási tünetei lennének. Már csak a nagy számok törvénye miatt is sikerült néhány jelentős alkotást készíteni, mert hihetetlenül gazdag az életműve, számos műfajt, stílust kipróbált. Öntörvényű alkotó, nem hajlandó a mainstream irányába elmozdulni. Az Oscar-díjait sem sokra értékeli, 1978-ban az „Annie Hall” kapcsán el sem ment a díjkiosztó gálára. Ezzel a filmmel Fritz Lang és Murnau expresszionista metódusát utánozta a maga szokásos gunyoros módján. Elképesztő a felvonultatott szereplőgárda, a megszokott Mia Farrow (kapcsolatuk a következő évben botránytól sem mentesen meglazult) mellett kis szerepekben többek között Madonna, John Malkovich, Kathy Bates, Jodie Foster, John Cusack látható. Természetesen Allen a főszereplő, a beszélő nevű Kleinman alakítójaként, bár a későbbi rendezéseiben már egyre ritkábban szerepelt. Azokat jobban is kedvelem, mint például a „Match point”, vagy a „Kasszandra álma”. Nálunk általános felháborodását okozna, ha nem Kern András szinkronizálná.

 
Vuk   2017. 06. 04.

0

Nem az a tipikus Woody Allen film, persze azért felismerhető, de nálam a hangulata abszolút ütős volt. Egy kissé talán lehangoló is volt az egész így. Hiába, eléggé emelkedett humorú film, épp ezért alighanem nem mindenkinek fog bejönni.

 
trinagl   2017. 06. 07.

0

Ez a film egy kötelező darab, szerintem egyszerűen mindenkinek látnia kell. A sztori nincs kifejezetten túlbonyolítva, épp ezért fogyasztható, viszont ez a humor nem egy könnyű eset. Rá kell hangolódni az egészre.

A film összbevétele 2 735 731 dollár volt (imdb.com).

 

Az egész filmet éjszaka forgatták.

(rbernadett)